Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Nierybiaste « Śnieżno-biała i apatyczna samica blue pearl
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Śnieżno-biała i apatyczna samica blue pearl  (Przeczytany 1676 razy)
dj_rey
Nowy
*

« : Wrzesień 19, 2010, 21:14:55 »

Ostatnio zauważyłem, że jedna samica blue pearl jest koloru śnieżno-białego i cały czas się chowa w zacienione miejsca, jakby była wrażliwa na światło (potrafi siedzieć w jednym miejscu kilka dni) oraz jeśli już się porusza, to tak ślamazarnie jakby przenie kończyny były nie ruchome (takie "dałniątko"). Reszta krewetek zachowują się normalnie i sa koloru naturalnego - błękitnego.
Oto zdjęcie mojej "nowej" śnieżno-białej blue pearl, gdyż jedna mi już zdechła. Poprzednim razem kupowałem trzy sztuki, teraz ponownie od innego hodowcy i w obu przypadkach bielała jedna sztuka, natomiast kolejne dwie czują się dobrze.
Co jej może dolegać ?

...a oto zdjęcie innej blue pearl, która miała dziwną czerwoną jak skrzepnięta krew plamkę pod pancerzem po obu stronach. Podczas wylinki owe czerwone plamy w większości zostały na wylince, ale delikatny ślad został. Co to jest ?

Marcin14
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 19, 2010, 21:21:55 »

A masz jakies srodki przeciw slimakom itp. Krewetki sa wrazliwe.

Co to jest za zwirek wlasnie takiego szukam bo chce kupic.

250L słodkie
540L + 112L morskie
dj_rey
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 19, 2010, 22:00:54 »

A masz jakies srodki przeciw slimakom itp. Krewetki sa wrazliwe.

Co to jest za zwirek wlasnie takiego szukam bo chce kupic.

Nie mam ślimaków, więc nie podawałem żadnych środków, a co do żwirku, a w zasadzie piasku, to kupiłem go na allegro od użytkownika retne http://allegro.pl/piasek-kwarcowy-akwarystyczny-czarny-promocja-i1232880478.html
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: