Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Potomstwo naszych rybek :)  (Przeczytany 4960 razy)
Lady in blue
Nowy
*

« : Sierpień 15, 2010, 11:51:02 »

Noto taki wątek który może pomuc czyli jak sie cos nam wylegnie ( rybka , krewetka , ślimaczzek ) to początkowe stadium np. Ikra potem jak sie wylegnie i wgl jak dorasta mozna coś tam zawsze dodać czym karmimy , rodziców pokazać itp itd Wink
To może zaczne  Cheesy
Krewetka Red Cherry :

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2ee4ddea5447a2dd.html
Na zdjęciu widać samiczke red cherry z jajeczkami Smiley ( wiem że fota pozostawia wiele do życzenie ale na szybko i pozatym cięzko sie łapie ostrość na krewecii )
Mamuska jest czerwona jak krew karmiona bananem , gotowaną marchwią i karmą shrimp sticks  Cheesy
To narazie na tyle dodam tylko że jajeczka są żółciutkie jak sie coś bedzie działo bedę poprostu edytowała ;P

Zachęcam do pokazywania swoich pociech i pzdr !
panchax
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Sierpień 16, 2010, 23:48:45 »

to pieciotygodniowe zagrzebki eggersi red - samczyki zaczęły się wybarwiać 3 dni temu maja narazie około 2cm

Kris
panchax
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Sierpień 16, 2010, 23:58:10 »

młody samczyk zagrzebki rachova beira 98 tez ma niecałe 2 cm i jest 2 dni starszy od poprzednich zagrzebek. Za jakies 5 dni powinien być  już w pełni wybarwiony

Kris
michji
Cicha woda, brzegi rwie....
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Sierpień 17, 2010, 19:22:24 »

Nie nabijać bezsensownych postów tylko wstawiać zdjęcia swoich młodych ryb!
lwica79
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Sierpień 17, 2010, 20:21:17 »

ta różowa rybka jest przepiękna.

To ja dodam moje maleństwa LDA16 z których jestem dumna. na pierwszej fotce Zbrojnik ma około 1 cm , na następnych około 1,5 a na ostatniej fotce już podrostek kilku centymetrowy.

ps.poczytałam właśnie o cyklu rozrodczym Zagrzebek i szczęka mi opadła...   Shocked  panchax   -gartuluję! to nie to co czekać aż rybki same wszystko zrobią jak było z moimi Zbrojnikami ..naprawdę podziwiam.

« Ostatnia zmiana: Sierpień 17, 2010, 20:30:12 wysłane przez lwica79 » Zapisane

panchax
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Sierpień 17, 2010, 23:08:08 »

dzięki Wink
tu kolejne zagrzebki - maja zaledwie kilka godzin - torf zalałem o 16stej

tutaj więcej zdjęć zagrzebki eggersi red - starsze o 1 dzień i lepiej wybarwione

rybki po tatusiu takim jak ten - niestety samiec już padł ze starości dlatego nie moje zdjęcie

a to starsza o jeden dzien zagrzbka rachovi beira98 tez już lepiej wygląda

kolejni potomkowie moich ryb
proporczykowiec z Kap Lopez - samiec który już jest ojcem

4romiesieczny - jeszcze nie wybarwiony proporczykowiec nigeryjski - Fp nigerianus

w podobnym wieku również jeszcze nie wybarwiony proporczykowiec striatum

wlasnie minely dwa miesiace kiedy to wykluly sie moje rybcie
zagrzebki eggersi forma czerwona i niebieska

tu dzien starsze zagrzebki rachovi beira 98

samiczka
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 07, 2010, 00:33:10 wysłane przez panchax » Zapisane

Kris
Rybciacha
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Wrzesień 12, 2010, 17:27:47 »

Dam zdjęcia gupiczków Wink Miot D

http://yfrog.com/77dhabiabuidezoxyrybossa1j  - U góry prawdopodobnie samczyk o pięknym niebieskim ogonku.
A u dołu samica z żółtym ogonkiem.
http://yfrog.com/jvdrobinka21j
Drobinka -  najmniejszy mieszkaniec mojego akwa, jest najmniejsza z miotu, samiczka,ogonek lekko żółtawy z dwoma  czarnymi paskami - mocniejszym u góry, słabszy u dołu

gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec

« Odpowiedz #7 : Wrzesień 12, 2010, 17:43:21 »

gurami dwuplame

maleństwa 5 dni po tarle

21 dni po tarle - widać jak nierówno rosną:

25 dni
od tarła - więcej pod adresem http://www.superakwarium.pl/galeria/view.php?gallery=3407&photo=4&sort=dete

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 16, 2010, 19:23:54 wysłane przez gosieks83 » Zapisane
sandstorm
Nowy
*

« Odpowiedz #8 : Wrzesień 16, 2010, 09:27:03 »

http://yfrog.com/9dryb1j    - z gory przepraszam za jakosc Smiley No nie chcialo to to pozowac ladnie.

Samiec gupika, taki "jeden na milion", wyhodowany przypadkiem, przyznaje sie bez bicia. Reszta mlodziezy ogonki ma polokragle, weloniaste. Ten jeden, jedyny, to mutant jakis Smiley
Pytanie - jak to teraz krzyzowac, zeby ten ksztalt ogona stal sie cecha dominujaca?...
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 16, 2010, 09:31:00 wysłane przez sandstorm » Zapisane
panchax
Stały użytkownik

« Odpowiedz #9 : Wrzesień 16, 2010, 10:27:55 »

ciezko bedzie ale wszystko jest mozliwe
ksztalt pletw przenoszony jest przez samice wiec najlepiej wez wszystkie siostry od niego i matke i krzyzuj z nim - moze ktoras ma taki zmutowany gen.
potomstwo z kazdej trzymaj oddzielnie i separuj samice od samcow zeby sie nie krzyzowaly
jesli ryby ktore chcesz laczyc z tym samcem juz sa zaplodnione przez inne samce to bedzie kiepsko.
w kazdym badz razie bedziesz musial od kazdej samicy mlode osobno trzymac i separowac plec tak szybko jak to mozliwe - to mozolne zadanie

Kris
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: