Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Zepsuta woda  (Przeczytany 7039 razy)
andrej
Bywalec

« Odpowiedz #15 : Lipiec 28, 2010, 20:12:19 »

Co do FLUVAL U2. A ten, który ja podałem jest dużo gorszy od niego? Nie ukrywam, że zależy mi na tym aby to wyszło jak najtaniej.

No według mnie jest o lepszy, jak ma wyjść jak najtaniej to oczywiście kup tamten .
Co do glonojadów: przecież one są malutkie, więc z jakiej racji miałyby nie nadawać się do tego akwarium? Rozumiem, jak podrosną i już będzie widać, że się nie mieszczą to tak, ale teraz nie wydaje mi się żeby była taka potrzeba.

No w sumie mogą zostać jak są małe, no ale potem raczej jak urosną to już raczej będziesz musiał je oddać Smiley
Grzałka wystarczy ta :
http://www.zoologiczny.sklep.pl/Elite_50_Watt__25_43___263
A filtr i odmulacz to już wiesz, nie wiem czy masz termometr, jeśli nie to dokup np. taki przyklejany na szybę to już zależy od gustu Smiley
A jeszcze raz co do obsady to mógłbyś dokupić parę rybek Smiley Proponuję np. taką obsadę :
10 Neon Inessa ( masz już 3, więc mógłbyś dokupić 7 )
Harem gupików (Samiec + 2 samiczki ) lub Bojownika
   te 2 glonojady mogą na razie zostać
   2 skalary koniecznie oddaj 
No i jak Ci się podobają np. krewetki to możesz sobie kupić 5-10 Red Cherry
Czyli pod sumując obsadę bo najlepiej ją zmienić :
10 Neon Inessa
Harem Bojownika lub gupika ( polecam bojka )
2 glonki
5-10 Red Cherry

http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/michcioroslina-akwa-54-i-45-l/
Taka mała aranżacja jakbyś chciał coś zmieniać  Smiley

To wszystko co mam Ci do powiedzenia Smiley Jeżeli się w czymś pomyliłem to może ktoś z forumowiczów poprawi Smiley
Pozdrawiam :]
.Spirit
Nowy
*

« Odpowiedz #16 : Lipiec 28, 2010, 22:13:00 »

@Andrej:

Na takiego posta właśnie czekałem. Bardzo mi teraz pomogłeś i już będę miał konkretny punkt zaczepienia i kierunek w jakim iść. Dzięki wielkie za pomoc wszystkim, którzy pisali a przede wszystkim Tobie.

Pozdrawiam.
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: