Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Biotopy « Azja « problem z guramiami dwuplamistymi
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: problem z guramiami dwuplamistymi  (Przeczytany 2999 razy)
matiz12
Nowy
*

« : Luty 12, 2005, 14:48:45 »

dzisiej kupiłem sobie parke prętników karłowatych no i gurami samiec i samica zaczeły ganiać prętniki i wszystkie mniejsze rybki i samie zaczoł ganiac tez samice pomóżcie co mam z nimi robić!!!!!!!!!

65l-2 gurami zlote,2 gupiki, 2 prętniki karłowate, 2 zbrojniki niebieskie, 1 welonka

Po strasznej chorobie tylko tyle
rob1979
Stały użytkownik

www.zobaczsiebie.pl

« Odpowiedz #1 : Luty 12, 2005, 15:03:02 »

wygląda to na tarło gurami. jeśli możesz to zapewnij dostateczną ilość kryjówek dla pozostałych rybek... jeśłi nie ma takiej możliwości to przenieś parkę do osobnego zbiornika...
nic nie napisałeś o reszcie obsady twojego akwa... zeby inni mogli ci lepiej pomóc użyj opcji  PODPIS i opisz w nim swoje akwa. wtedy każdy zobaczy co hodujesz i bedzie mógł lepiej ci pomóc
pozdrawiam

profesjonalne sesje zdjęciowe
www.zobaczsiebie.pl
matiz12
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Luty 12, 2005, 15:21:12 »

no wlasnie moze teraz da sie cos wiecej powiedziec jeszcze dodam ze dzisiej podwyszyłem temperature w akwa do 28 prosze pomóżcie!!

65l-2 gurami zlote,2 gupiki, 2 prętniki karłowate, 2 zbrojniki niebieskie, 1 welonka

Po strasznej chorobie tylko tyle
Tomlsv
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Luty 12, 2005, 22:09:17 »

Niepotrzebnie podniosłeś tremperaturę, to tylko zachęci guraminy do tarła a i będzie niekorzystne dla welona i gupików.
Pozatym nie musi to być tarło, poprostu gurami potraktowały prętniki jako intruzów na swoim terytorium, w 65L jednak powinno się "upchać" te 2 parki stworzonek i po kilku dniach powinny rzestać się ganiać, po ustaleniu hierarchii Smiley
Pozdrawiam.

http://akwarium.cdi.pl/avataranim.html  avatary (zdjęcia/obrazki pod nick) na forum !
Jak komuś nie działa to dodać www do adresu.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: