Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: moje akwarium(laik)  (Przeczytany 5064 razy)
Rostan
Nowy
*

« : Styczeń 01, 2004, 12:30:15 »

wic tak mam akwarium 45l 1 suma 1 glonojada 2 skalary 3 danio
a prosil bym zebyscie pomogli mi w skompletowniu roslinek(narazie mam ozdobne sztuczne)i ewentualnie jeszcze o jakis 4 rybkach ktore by mozna do tego stadka dorzucic a i czym to wszystko karmic oprocz sztucznego zarcia bede wdziczny za pomoc>>>
mala_lady_pank
Stały użytkownik

LP

« Odpowiedz #1 : Styczeń 01, 2004, 12:50:49 »

Na początek ja bym doradzała ,jeśli chcesz hodować skalary, powiekszyć trochę zbiorniczek. Skalary rosną spore i bedzie im ciasno. Przynajmniej jakieś 100 litrów. A co do pokarmów to możesz im dawać oprócz suchego mrożonki, albo żywy. A rośliny...hm...moga być różnego rodzaju żabienice i jakieś moczarki Smiley  Pozdrawiam

" muzyka mnie zasłania i chroni, mogę się za nią schować " - Jan Borysewicz
Molly_
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Styczeń 01, 2004, 12:52:29 »

Hmm...skalary w 45 litrach?? To chyba nie za dobry pomysł. Nawet jak są małe to z czasem urosną i wtedy będzie im ciasno...
Co do roślinek to polecam moczarkę kanadyjską. Fajna roślinką i dobrze chowa się w akwarium.  
Rybki możesz karmić jakimś pokarmem żywym lub mrożonym. Czasem możesz dać trochę żółtka jajka (moje za tym przepadają Cheesy ), tylko nie przesadź, bo woda się zabrudzi.

zawsze iść rozkaz, który mam we krwi, MAŁĄ WOJNĘ w sobie mieć
Rostan
Nowy
*

cdn
« Odpowiedz #3 : Styczeń 01, 2004, 14:52:03 »

a czy mam orocz tych roslinek dokupywac jakies tabletki z glonami a i jakie mogl bym do tego dozucic jeszcze rybki??
Kapsel
Bywalec

« Odpowiedz #4 : Styczeń 01, 2004, 16:45:38 »

Molinezje Mieczyki neonki odradzma bo jak skalrkie te już są spore to je będą zjadać polecam też mech jawajskidla glonojada jakiś kokosik

Gloncie gloncie.... / 07.01.06 pierwsza próba rozmnożenia Zbrojnika złotego.../29.01.06 druga próba... 02.02.02 JEST IKRA ZłOCISTEGO GLONOJADA!! Pierwsze ich tarło parka od malkosci chodowana... ;]
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #5 : Styczeń 01, 2004, 23:23:57 »

z roślin polacam nurzańce. Są proste w uprawie , przy odpowiednim świetle bardzo szybko się rozrastają. Oddają też do wody duże ilości tlenu.

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: