Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 4 5 [6]
  Drukuj  
Autor Wątek: skalary itp  (Przeczytany 28715 razy)
mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #75 : Luty 14, 2010, 21:47:43 »

Moje bany i ostrzeżenia są głównie związane z dyskusjami z ludźmi takimi jak ty , trudno wytrzymać gadając z gościem który nie ma racji a tak pierdzieli że aż głowa boli , podobne problemy może mieć kolega aqua95  Wink bo widać że raczej do spokojnych nie należy.
Dwight, nie zmienia to jednak faktu, że obrażanie ludzi słowami "debilu", "kretynie" itp. jest nie na miejscu.
Zalatuje to uważaniem się lepszym od kogoś.
Może i kolega aqua95 ma sporą wiedze ale sposób w jaki ją sprzedaje jest nie na miejscu.

Nie zamierzam się z tobą kłócić koleś , opuść ten temat albo ja to zrobie.
Byłoby szkoda. Masz sporo do powiedzenia i niech tak zostanie Smiley
Pozdrawiam.

bardzo czesto nie są one wieksze tylko mniejsze, jedynie ich płetwy sa długie. Poza tym nawet te które wyglądają jak dzika forma, dziką formą nie są
Ja widziałem tylko większe okazy "weloniastych" od standardowych Pterophyllum scalare.
Dzika forma skalara to inna bajka. Ja mówie o hodowlanej.

mrs opcja zmień po raz już nie wiem który w tym tylko temacie!
« Ostatnia zmiana: Luty 14, 2010, 22:21:57 wysłane przez Grajewiak » Zapisane

Pethro
Super aktywny

« Odpowiedz #76 : Luty 14, 2010, 21:53:23 »

W moim starym akwarium miałem weloniastą samiczke skalara u której nie licząc płetw była 2 razy mniejsza od samczyka z normalnymi płetwami, i bardzo duzo młodych które były weloniaste od tej pary miały zachowaną proporcję po samiczce, reszta o zwykłych płetwach rosła wieksza. W dodatku mimo ze obydwa tarlaki miały standardowe ubarwienie ( pasiaste) część młodych była albinotyczna, część miała czerwone głowy, było kilka prawie czarnych pozostałe miały paski i ciapki. Dlatego tez tych kolorowych nie mozna oddzielnie traktować od tych w paski.
« Ostatnia zmiana: Luty 14, 2010, 21:59:03 wysłane przez Pethro » Zapisane
aqua95
Nowy
*

« Odpowiedz #77 : Luty 14, 2010, 21:57:17 »

dwightusiu 18, jak skończyły ci się juz argumenty i teraz zamierzasz juz tylko obrażać uczestników tego forum to rzeczywiście lepiej bedzie jeśli opuścisz ten wątek

Na ciebie to nawet obrazy nie wystarczą , tak jak już mówiłem twoja wiedza na temat tych ryb równa się 0 , też na miejscu dwighta 18 nie chciał bym bym dyskutować z kimś tak ograniczonym  Wink szkoda by było aby on opuścił ten wątek bo w przeciwieństwie do ciebie ma bardzo dużą wiedzę na temat tych i nie tylko , jego posty wnoszą bardzo dużo do dyskusji w przeciwieństwie do twoich.

ps. buraki bedziesz miał jak je spobie spłodzisz półinteligencie

Twoja matka już urodziła największego buraka na swiecie , półinteligentem możesz nazywać swojego ojca  papa
 6pkt regulaminu.
« Ostatnia zmiana: Luty 14, 2010, 21:59:58 wysłane przez aqua95 » Zapisane
mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #78 : Luty 14, 2010, 22:08:06 »

szkoda by było aby on opuścił ten wątek bo w przeciwieństwie do ciebie ma bardzo dużą wiedzę na temat tych i nie tylko , jego posty wnoszą bardzo dużo do dyskusji w przeciwieństwie do twoich.
Zgadzam się w całej rozciągłości.

Twoja matka już urodziła największego buraka na swiecie , półinteligentem możesz nazywać swojego ojca  papa
Daj już spokój. To temat dotyczący ryb. Za chwile jakiś wrazliwy mod go zamknie a byłoby szkoda bo do pewnego momentu dyskusja była ciekawa.

Przy okazji, mam pytanie.
Zauważyłem dzisiaj jak jeden z moich Pterophyllum scalare (wcale nie największy) rozstawia reszte ryb swojego gatunku po kątach.
Są młode więc instynkt terytorialny raczej w gre nie wchodzi.
Jest to co prawda akwarium roślinne ale miejsca do pływania mają sporo.

Pethro
Super aktywny

« Odpowiedz #79 : Luty 14, 2010, 22:47:11 »

ale są to pielęgnice więc nawet u młodych instynkt terytorialny działa, ustala się hierarchia w grupie
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #80 : Luty 14, 2010, 23:21:25 »

Temat co prawda od początku twardo był prowadzony ale tego typu przepychanki powiedzmy, że nie wymagały jakiejś tam interwencji. Kilka ostatnich postów jednak jest mocno impertynenckich. aqua95 jako, że z uporem maniaka postanowiłeś obrażać użytkowników odpuściłem sobie dwa mniej rygorystyczne stopnie "ostrzeżenia" obdarowując Cię od razu uciszonym. Pethro - dwight wrzućcie na luz i trzymajcie się tematu. Szkoda wątku bo dawno tak gorącej dyskusji nie było. Skasowałem wasz OT na temat wymiany doświadczeń w "ostrzeżeniach" Smiley
Mrs używaj opcji "zmień". Jeżeli chcesz kogoś zacytować to kliknij cytuj, skopiuj i wklej treść we wcześniejszy post.

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny

« Odpowiedz #81 : Luty 14, 2010, 23:42:40 »

Sorry że nie na temat.
 Brawo dla Moderatora porządek musi byc bo skalar to bardzo urokliwa ryba.

Pozdrawiam Andrzej
Baniak 190l

Nie udzielam rad przez PW!
Zapraszam do wątku:
http://www.akwarium.net.pl/forum/zrob-to-sam/swiatlo-w-akwarium-zrob-to-sam-porady/
mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #82 : Luty 15, 2010, 20:37:01 »

ale są to pielęgnice więc nawet u młodych instynkt terytorialny działa, ustala się hierarchia w grupie
Ciekawie to wygląda. Szczegolnie podczas karmienia.
Pozdrawiam.

. Szkoda wątku bo dawno tak gorącej dyskusji nie było.
I chyba już z tego wątku nic nie będzie.
A przy okazji, może warto by przykleić ten wątek?
Pomijając "ciepłe słowa" jest tu dużo przydatnych informacji na temat skalarów.

Strony: 1 ... 4 5 [6]
  Drukuj  

Skocz do: