Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: Dieta moich rybek:)  (Przeczytany 3736 razy)
karolineczka
Zainteresowany
**

« : Styczeń 23, 2005, 16:49:59 »

Hej! W moim akwa są molinezje dania neonki gurami i giętkoząb, niedlugo w baniaku wyląduje jeszcze kilka neonkow, dań i mam nadzieje glonojadek:) NIektore znich są chyba roslinozerne a inne miesozerne ( chyba ) Jak im urozmaicic diete zeby kazda rybka z tego skorzystala? pomozcie mi ulozyc jakis plan, co mam dawac w jakie dni, zeby to wyglądalo o tak o:
poniedzialek-
wtorek -
środa-
czwartek-
piątek-
sobota-
niedziela-
PS. moze nie wszystko jest zrozumiale?Sad
przechyl
Stały użytkownik

http://www.akwa-zoo.intelishop.pl/

« Odpowiedz #1 : Styczeń 25, 2005, 17:13:16 »

I po co to???

prowadze mala hodowle pielegnic
przechyl
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Styczeń 25, 2005, 17:13:42 »

I po co to???

karolineczka
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Styczeń 25, 2005, 22:08:31 »

jak to po co? po to zeby orozmaicic diete moich rybek:) poprostu gdzies slyszalam ze roslinozerne 80% zieleniny, a 20% miecha, a miesozerne na odwrot, to jak ulozyc diete zeby obie strony skorzystaly? dla mnie to wazne, chce zeby ryby byly szczesliwe i najedzone:)
Bonzo
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Styczeń 25, 2005, 22:31:31 »

moim zdaniem podział na dni tygodnia i kazdego dnia co innego niczym jadłospis na stołówce jest bez sensu. po prostu wystraczy raz w tygodniu urozmaicic rybkom diete jakims przysmakiem czy niecodziennym pokarmem

60l- ogólne
220l-in progress
przechyl
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Styczeń 26, 2005, 12:43:38 »

powiem tak,chcesz dobrze karmic ryby?to to zrob!!! bez jakichs  diet!!
dawaj im to co powinny jesc !!

karolineczka
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #6 : Styczeń 26, 2005, 17:19:01 »

A jaki powinien byc ich głównny pokarm??
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #7 : Styczeń 26, 2005, 17:44:08 »

Taki, który w pełni zaspokoi ich potrzeby. Zwróć uwagę, że np. pielęgnice mają nieco inne upodobania niż gupiki. Zależy od gatunku ryby.
przechyl
Stały użytkownik

« Odpowiedz #8 : Styczeń 26, 2005, 18:57:08 »

postaw im szampana!!!

karolineczka
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #9 : Styczeń 28, 2005, 18:27:24 »

No wlasnie, jesli mam :molinezje, neonki c\arne i inessa, gurami, giętkozęba i dania, i niedlugoglonojada to jaki pokarm zaspokoi ich potrzeby??
murena
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #10 : Styczeń 28, 2005, 20:24:26 »

Urozmaicony  Smiley Jest wiele róznorodnych pokarmów wieloskładnikowych, roślinnych, bialkowych itp. zwierających witaminy i mikroelementy, w płatkach, granulkach, tabletkach, które zaspokoją potrzeby wszystkich ryb. Wejdź na stronę jakiegoś producenta, gdzie znajdziesz pełną ofertę i przeczytasz o składnikach każdego pokarmu, może Tropicala, ma na prawde duzy wybór  www.tropical.com.pl  ;przejrzyj akwarystyczną książkę kucharską  www.akk.pl  jest tam sporo pomysłów na rózne danka dla ryb.  Po diabła układać jakies dziwaczne jadłospisy na każdy dzień :?:  Daj im od czasu do czasu jakieś robaczki, warzywko i pokarm z witaminkami Smiley
karolineczka
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #11 : Styczeń 29, 2005, 16:31:14 »

Dzieki Murena, kupie im platki i cos jeszcze, a oprocz tego jakies rzeczy z akwarystycznej książki kucharskiej:)
piotr l.
Stały użytkownik

« Odpowiedz #12 : Styczeń 30, 2005, 07:39:19 »

Co prawda nie chcę reklamować żadnej ze znaych nam firm, niech sami to robią ale polecałbym ci jednak Tetramin pro, jest to pokarm wieloskładnikowy, chyba najlepszy z popularnych płatków, nie jest tani ale bardzo dobry. Patrząc na skład twoich rybek mam jedno pytanie: co tam robi giętkoząb ? Niedługo to on będzie miał tam dobrą kuchnię, ale powaznie mówiąc raz w tygodniu (przynajmiej) żywe lub mrożone larwy wodzienia, przed podanien dobrze przepłukać, sa bardzo tłuste. Powinno być dobrze.
karolineczka
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #13 : Styczeń 30, 2005, 20:51:33 »

Giętkoząb sobie żyje:) juz nie urosnie, bo niestety skarłowacial:(SadSad w sklepie byl podpisany kirysek albo sumik, wzielam ich kilka ale reszte powciągalo gdzies, i ten przezyl;/ A ile kosztuje ten pokarm platkowy?? i co to jest wodzen?? i ile kosztuje??
Góral
Tomek
Global Moderator
Bywalec

Przyjaciel Wiosny

« Odpowiedz #14 : Styczeń 30, 2005, 23:19:38 »

Cytat: przechyl
postaw im szampana!!!

Przechył, jesteś niegrzeczny. Jak nie chcesz pomóc, to nie marnuj innym czasu potrzebnego na czytanie...

gg:1384140
Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do: