Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: PYTANIE/PROBLEM  (Przeczytany 1841 razy)
Liquman
Nowy
*

« : Styczeń 12, 2010, 18:59:28 »

Witam!
Mam pytanie. Jestem posiadaczem 60L zbiornika, w dniu dzisiejszym, kupiłem 200L zbiornik. W 60L posiadałem napowietrzacz, wężyk doprowadziłem przed zalaniem pod kamyszki, lecz gdy zalałem zbiornik, po czasie zarybiłem, wężyk zaczął wydostawać się spod kamyszków. Nie da się go ułożyć tak by nie był widoczny, ponieważ, co go włożę pod to on po kilku godzinach wychodzi spod kamyszków.

Chciałbym się dowiedzieć, czy macie jakiś sposób/pomysł, co zrobić, żeby ten cholerny wężyk od napowietrzacza nie wychodził spod kamyszków? Ponieważ nie chce mieć tego samego problemu w drugim zbiorniku po zalaniu  Sad Sad Sad

Pozdrawiam
Liquman
Female_Raziel
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Styczeń 12, 2010, 19:06:02 »

Polecam przyssawki do przewodów.

Moje 53l: http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=24019.0

Przed przeczytaniem moich postów przeczytaj regulamin bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy post, niewłaściwie zrozumiany, zagraża Twemu życiu lub zdrowiu.
Suchyy
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Styczeń 12, 2010, 19:58:05 »

Widocznie miałeś małą grubość podłoża skoro wychodził po czasie. Polecam Ci do większego baniaka zakupic więcej podłoża. Faktycznie przyssawki moze i by załatwiły sprawę, ale ja proponowałbym połapać w kilku miejscach węzyk silikonem akwarystycznym do dna i po kłopocie Wink Ewentualnie przycisnąć jakimiś kamykami czy inną cięższą ozdobą. Pozdro !
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: