Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Jak naprawic filtr?  (Przeczytany 6293 razy)
iloveyou
Stały użytkownik

« : Styczeń 11, 2005, 11:11:01 »

Na początku mojej akwarystycznej prygody miałam filtr AquaEl fan 1, lecz od razu się popsuł :cry:
Odpada to z wierzchu taka przezroczysta nasadka z wężykiem i wylotem. nie wiem jak to z powrotem przymocować, przecież nie przykleje na stałe, botam też trzeba wyczyścić. Na dodatek zgubiłam gwarancje z tego piltra i leży bezurzyteczny, a bardzo chetnie założyłabym 2 gie akwarium.
Jak bym mogła go naprawic, chyba chodzi o to że te "skrzydełka" ktore nachodzą na siebie przy zakręcaniu tej właśnie nasadki do filtra się po prostu starły. Wszystko reszte działa sprawnie.
moze ktos miał podobny problem? proszę o pomoc.

Pozdraiwam =) Madzia

==============
80 l - gurami + zbrojnik niebieski.

www.krupcia11.pupile.com
www.wampir.pupile.com
Plex
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Styczeń 11, 2005, 16:38:05 »

Na poczatku musisz sprawdzic czy jest to na 100% uszkodzone. W tych filtrach wchodzi to dosyc ciezko i to tylko w jednym miejscu. Jezeli jednak odpada to proponuje obwiazac to jakos gumka (recepturka swintuchy :wink: ) albo udac sie do sklepu i kupic czesc zamienna (o ile sa)

Setka po starcie
iloveyou
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Styczeń 11, 2005, 16:45:14 »

Cheesy dzikei za rady i taki zainteresowanie moim tematem.. moze rzeczywiście są czesci zamienne ale w to raczej watpie. wydaje mi sie ze poprostu te zakretki czy tam skrzydełka starły sie... co za gowno ten aquael!

Pozdraiwam =) Madzia

==============

www.krupcia11.pupile.com
www.wampir.pupile.com
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Styczeń 11, 2005, 20:53:40 »

Wewnatrz tego korpusu jest taki jakby kolnierzyk, w ktory w odpowiednim miejscu nalezy wcisnac te kopulke, a nastepnie przekrecic. Jest to dosc upierdliwe, ale da sie zrobic.

pozdrawiam
asmi
Plex
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Styczeń 11, 2005, 22:58:17 »

Wlasnie o tym mowie. Nie mozliwe zeby od razu sie starlo. Miejsce do zakladania jest tam: patrzysz na niego z przodu to wylot jest maksymalnie na prawo przekrecony i tylko w tym miejscu wskoczy. Zycze owocnych prob :wink:

Setka po starcie
bortek
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Styczeń 12, 2005, 08:38:27 »

Cześć!

Mam aquaela mini i też kopułkę można zamontować tylko w jednym położeniu. Jeżeli jednak problemem jest uszkodzona część to sprawdź na stronie aquaela (www.aquael.pl) czy ją mają. Do każdego typu filtra podaja tam listę części dodatkowych i zamiennych.

Pozdrawiam
Bortek
iloveyou
Stały użytkownik

« Odpowiedz #6 : Styczeń 15, 2005, 08:57:13 »

aha... no sprawdzę sobiete stronkę.. ale ja już tyle razy probowałam to założyć(tak jak piszecie)  i ciągle odlatuje.  :roll: .  albo jeśli już weszła ta zkretka normalnie to po wlaczeniu w wodzie sama się przekręciła w drugą stronę i znowu odleciało. Najgorzej było, jak wieczorem zamontowałam jakos leciały bąbelki a rano woda byla calkiem odtleniona i rybki przy powierzchni, bo po prostu filtr w nocy przestał "bąbelkować". Mam nadzieje ze jakos mi sie uda z powrotem to przymocować:) wtedy fan 1 pojdzie do akwarium ze slimaczkami ktorego jeszcze nie ma ale zato jest w glowce :idea: Pozdrowienia

Pozdraiwam =) Madzia

==============

www.krupcia11.pupile.com
www.wampir.pupile.com
OPUVA
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #7 : Styczeń 06, 2009, 16:13:42 »

Wiem że dawno nie pisano w tym temacie ale jak mogła spaść ta kopóla przecueż nad nią jest zamontowane pokrętło do ustawiania przepływu wody.
Vako
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #8 : Styczeń 06, 2009, 20:43:25 »

A wez poprostu miedzy ta kopulke a kolniez za ktorym sa przyssawki wsadz wykalacze. Pozdrawiam.
Skipi
Nowy
*

« Odpowiedz #9 : Styczeń 06, 2009, 22:36:03 »

recepturka nitki itp odpadaja bo w wodzie dluzej niz miesiaca nie przetrwaja...
muszisz to rozwiazac jakos mechanicznie, moze jakos na wcisk czy cos
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #10 : Styczeń 06, 2009, 22:37:12 »

To temat sprzed 4 lat. To tak jakby ktoś nie zwrócił uwagi...

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: