Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Biotopy « Ameryka « prosze o podanie ryb dennych ameryki wegorzy
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: prosze o podanie ryb dennych ameryki wegorzy  (Przeczytany 7942 razy)
Drago
Super aktywny

akwarystyka jest dla pasjonatów

« Odpowiedz #15 : Grudzień 02, 2009, 22:44:51 »

Jeżeli chodzi o węgorzo podobne i w większości nie duże są ryby z Azji z rodziny długonosowatych rodzaje Macrognathus i Mastacembelus .Natomiast jeżeli chodzi o odpowiednika piskorka z Ameryki jedyne co mi przychodzi do głowy to sumy z rodziny Trichomycteridae. Jest ich ponad 200 gatunków jednak żadnego dotąd w handlu nie spotkałem podam Ci kilka gatunków.
Bullockia maldonadoi
Eremophilus mutisii
Henonemus taxistigmus
Ituglanis metae
Trichomycterus alternatus
Trichomycterus chapmani
Pseudostegophilus nemurus

Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz  czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
Domel442
Stały użytkownik

« Odpowiedz #16 : Grudzień 03, 2009, 15:23:20 »

niom tylko jak mi się zdaje azja zbytnio nie pasuje do ameryki a poza tym ze znanych mi gatunkowy węgorzo podobnych to najmniejszy ma rozmiar bodajże 30cm a największy70- 80cm  w warunkach akwariowych kurde nie wiem czy czasem se tych rybek nie odpuścić ;/
Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #17 : Grudzień 03, 2009, 15:27:48 »

Masz akwarium 350 l, zanim węgorz podrośnie, to będzie z rok, zdążysz się nim nacieszyć.
My wpuszczamy na tę wiosnę i liczymy, że będzie można je łowić za 4 lata dopiero.
Domel442
Stały użytkownik

« Odpowiedz #18 : Grudzień 03, 2009, 20:02:52 »

dzięki za pomoc przemyśle to co mi doradziliście ale mam pytanie z innej beczki czy do skalarów mógł bym kupić paletki wiem ze sa zdania na ten temat podzielone Huh
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: