Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Woda « fluval 204 - brązowe "kłaczki" w środku
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: fluval 204 - brązowe "kłaczki" w środku  (Przeczytany 1884 razy)
niro
Nowy
*

« : Styczeń 03, 2005, 15:40:14 »

witam, mam pytanie odnośnie zanieczyszczen w filtrze fluval 204. Po miesiacu pracy zauwazulem, ze z wylotu wydostaja sie brazowe klaczki, chetnie zjadane przez pyszczaki. Czy jest to szkodliwe dla ryb? Pozdrw
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #1 : Styczeń 03, 2005, 23:13:29 »

Te brązowe kłaczki to krasnorosty i zdecydowanie nie są szkodliwe a wręcz bym powiedział że pożywne . Glony te rosna w prawie egipskich ciemnościach filtra przy wodzie dobrze natlenionej i płynącej - pełnią tam role filtrującą wraz z bakteriami nitryfikacyjnymi i sinicami . Pozdr.

112,25
adamskyb
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Grudzień 30, 2006, 20:45:36 »

co do tych krasnorostow: rosna w wezach doprowadzajacych i odprowadzajacych wode?
Czy oczyszczac przewody z nich??

Oswald
Super aktywny

Moje Logo

« Odpowiedz #3 : Styczeń 22, 2007, 12:57:45 »

hej, fajnie, ze ktos ten temat poruszyl. ja tez mam tak. U mnie wylatuja tylko po czyszczeniu filtra (205)...  i  wlasnie: czy one sa w wezu od przefiltrowanej wody czy gdzie? Bo filtr czyszcze dokladnie i stamdad one nie moga przylatywac.

Ostatnio zalozylem na wylot filtra ponczoche i troche tego zlapalem. Jest to ochydny rudoczerwony smar... U mnie skalary to zjadaja

PS: SINICE w akwa? czy sa niebezpieczne dla zdrowia (czlowieka)?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2007, 15:07:13 wysłane przez Oswald » Zapisane

Moje akwa: 375, 112, 63
Lubię projektowanie podwodnych światów.
żałobniczka
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Styczeń 22, 2007, 13:27:38 »

Też to mam i ciągle do tej pory do czyściłam, jeśli to pożyteczne to w sumie po co to szorować Smiley

Moje akwa, odnowione foty Wink. Zapraszam do komentowania Smiley

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php/topic,8645.0.html
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: