Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Gupiki się za szybko rozmnażają  (Przeczytany 11052 razy)
konrados
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #15 : Listopad 14, 2009, 13:58:02 »

Piszesz, że jesteś wrażliwy na zabijanie, a czym jest wpuszczenie skalarów

Wrażliwy to ja jestem jak sam mam to zrobić, a jak natura się tym zajmie to już mniej Smiley No jakoś tak mam.

rodia
Super aktywny

memento mori

« Odpowiedz #16 : Listopad 14, 2009, 14:15:32 »

wypelniasz naczynie 0,5-1 litra kostkami lodu. zalewasz to wodą tylko na tyle, zeby woda stała miedzy kostkami lodu. W ten sposób otrzymujesz wodę 0 stopni.
Wpuszczasz tam niechciane rybki i od razu nieżyją. W sumie to natura nie przystosowała ich do tych temperatur więc jakoś to przeżyjesz.
konrados
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #17 : Listopad 14, 2009, 17:22:37 »

Tak, znam tę metodę, mimo wszystko chyba jednak wolę jakąś głupikożerną rybkę Smiley

rodia
Super aktywny

memento mori

« Odpowiedz #18 : Listopad 14, 2009, 17:33:26 »

hehe, ja sie napatrzalem ile na wpół dziabniętych gupików kona po kilkadziesiąt minut bo drapieżnik ją tylko dziabnął a nie połknął.
robgr85
Zainteresowany
**

Fotograf, (Robert)

« Odpowiedz #19 : Listopad 15, 2009, 13:59:01 »

Nie rozumiem jednego. Piszesz, że jesteś wrażliwy na zabijanie, a czym jest wpuszczenie skalarów? Nie oburzam się przeciwko uśmiercaniu czesci hodowli tylko dziwi mnie twoje podejscie po prostu.

autorowi chyba chodziło o to, że inaczej wygląda naturalna redukcja liczebności (drapieżniki), a inaczej np spuszczanie rybek w muszli...

edit... zapomniałem przerzucić stronę Tongue

hehe, ja sie napatrzalem ile na wpół dziabniętych gupików kona po kilkadziesiąt minut bo drapieżnik ją tylko dziabnął a nie połknął.

ale tu chyba chodzi o eliminacje narybku, więc nawet mniejsze drapieżniki nie będą miały problemów z wyjadaniem rybek...
« Ostatnia zmiana: Listopad 15, 2009, 14:00:47 wysłane przez robgr85 » Zapisane

Mój FotoBlog - regularnie aktualizowany - proszę o komentowanie wpisów
http://96litrow.blogspot.com -  mój blog akwarystyczny UPDATE: 29.10.2009 - zakładamy akwarium na bazie ziemi ogrodowej - fotorelacja
klasyka
Bywalec

« Odpowiedz #20 : Listopad 15, 2009, 21:40:57 »

Mozesz mi oddac Smiley Chetnie przyjme     albo  mozesz tez sprzedac  na allegro   np.   1 sztuka  50 groszy   Smiley

12L - 25l -30l -63l -130l -300l były
aktualnie  130 , 63
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: