Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6
  Drukuj  
Autor Wątek: Asagoth 240 l Perca fluviatilis  (Przeczytany 17243 razy)
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #60 : Czerwiec 20, 2010, 09:00:09 »

Mały update
tak teraz akwa wygląda

a oto sterlet który "chwilowo" jest u mnie

asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #61 : Czerwiec 22, 2010, 17:20:48 »

Mój najnowszy potworek

Węgorz Europejski (Anguilla anguilla)

dobraf
Super aktywny

« Odpowiedz #62 : Czerwiec 24, 2010, 20:02:13 »

jak nowy nabytek się sprawuje w bańce? no i jak duży jest?

btw na focie w bańce ze sterletem widzę chyba nie okorowaną gałąź - jak się "zachowuje" w wodzie?

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23648.0
Pterophyllum scalare
Ancistrus dolichopterus
Hoplosternum thoracatum
Mataertest
Bywalec

« Odpowiedz #63 : Czerwiec 24, 2010, 20:13:13 »

Akwa fajne choć żal mi jesiotra.

asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #64 : Czerwiec 24, 2010, 21:19:59 »

Sterlet w akwa był 5 dni więc nie wiem czemu miało by ci go być żal

dobraf jak narazie jest wszystko ok z wodą, postanowiłem raz spróbować z nieokorowaną ponieważ wygląda o niebo lepiej.
Węgorz jest nieduży, narazie obraził się na jedzenie ale już nad tym pracuję. No i trzeba nieźle zabezpieczyć zbiornik ponieważ niezły z niego akrobata...Wink

dobraf
Super aktywny

« Odpowiedz #65 : Czerwiec 25, 2010, 21:33:04 »

no stary asagoth to nie jest pierwszy lepszy pitek, który upycha nogą ryby w bańce, także proponuje mu zaufać - skoro napisał, że "chwilowo" to tak będzie i tyle,

btw sam może nie mam ciągot ku gatunkom nazwijmy to "rzadko spotykanym" w baniakch jak np. Ty(asagoth) i np. Drago ALEE zawsze, zajrzenie do Twojego wątku  czy Drago jest powiedzmy jak nasi politycy - "konstruktywne"

także dzięki, że jesteście i dzielicie się wiedzą

pozdrawiam.

btw liczę na szczegółową relację z poczynań węgorza

Pterophyllum scalare
Ancistrus dolichopterus
Hoplosternum thoracatum
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #66 : Czerwiec 25, 2010, 21:48:12 »

no stary asagoth to nie jest pierwszy lepszy pitek, który upycha nogą ryby w bańce, także proponuje mu zaufać - skoro napisał, że "chwilowo" to tak będzie i tyle,

btw sam może nie mam ciągot ku gatunkom nazwijmy to "rzadko spotykanym" w baniakch jak np. Ty(asagoth) i np. Drago ALEE zawsze, zajrzenie do Twojego wątku  czy Drago jest powiedzmy jak nasi politycy - "konstruktywne"

także dzięki, że jesteście i dzielicie się wiedzą

pozdrawiam.

btw liczę na szczegółową relację z poczynań węgorza

No niestety węgorz w niedługim czasie zostanie wypuszczony, ponieważ nie ma zamiaru zjeść ani żywej/zdechłej rybki, ani dżdżownic ani choćby małego raczka pręgowatego... nie chce aby zdechł, dlatego wole wrócić mu wolność, jesiotry były mi potrzebne do fotek a potem powędrowały do sporego oczka wodnego i mają się tam dobrze.

Pewnie zasmucę kilku użytkowników tego forum tą wiadomością ale kończę z akwarystyką "polską", przynajmniej na jakiś rok lub dwa, nie jest to jeszcze w 100% pewne ale jestem coraz bliżej ku podjęciu takiej decyzji... ale dla pocieszenia w tym czasie postaram się wziąść za to co niestety zawsze przegrywało u mnie z rybami polakami czyli babkowate, piskorzowate, sumowate i wszelkie ryby które w większych lub mniejszych ciekach wodnych przemieszczają się między kamieniami, zawsze chciałem zrobić ukłon w tym kierunku i kto wie czy nie zahaczy to gdzieś o biotop Tanganiki... czas pokaże, że tak powiem dołączam najprawdopodobniej do Rare Fish Keepers;)

dobraf
Super aktywny

« Odpowiedz #67 : Czerwiec 25, 2010, 22:40:33 »

rób "swoje" no i podziel sie tym!

pozdrawiam, rafaHell

Pterophyllum scalare
Ancistrus dolichopterus
Hoplosternum thoracatum
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #68 : Czerwiec 25, 2010, 23:05:17 »

rób "swoje" no i podziel sie tym!

pozdrawiam, rafaHell

No niestety nie mam narazie jak robić "swojego" Wink
Problem tkwi w pozyskaniu gatunków których nie trzymałem a zostało ich bardzo niewiele w Polsce... nie mam poprostu kasy i możliwości na wycieczki przez cały nasz kraj...Smiley napewno nie zrezygnuje z tej akwarystyki, poprostu poczekam na lepsze czasy, no chyba że stanie się coś czego nie przewidziałem i   nagle nadaży się możliwość dorwania np stynki która nurtuje mnie już od wielu lat... pomijając już to że przez okres 2 tyg padł mi i filtr zewnętrzny i oświetlenie w akwa... i jak narazie finansowo skupiam się na tym...

asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #69 : Lipiec 04, 2010, 12:14:46 »

No i stało sie a ja zabrałem sie za południowo-amerykańskie pielęgnice... na pierwszy rzut dostałem Ziemiojady brazylijskie... niestety narazie foto nie mam... odrazu spotkała mnie ciekawa sytuacja związana z tymi rybami. Kiedy zobaczyłem samice miała wysunięte pokładełko i dość mocne ubarwienie, pomyślałem skoro to ma być dobrana para, to pewnie mój znajomy przerwał im tarło dając mi je... po wpuszczeniu do zbiornika samica odrazu zaczeła szukać miejsca pod ikre... samiec podążał za nią krok w krok... z tym że jego ubarwienie nie wskazywało na tarło, pomyślałem że możliwe że się ten akurat nie wybarwił, znalazły płaski kamień i ocyściły go wspólnie... wieczorem samica zaczeła składać ikrę, nabrała pięknych barw... samiec dalej był bury. Po chwili samczyk poruszał się krok w krok za samicą i wyjadał ikrę spod jej ogona, jak się domyślacie zeżarł ją całą i odpłynoł, samiczka do rana siedziała przy tym kamieniu... na drugi dzień zaczął ją tłuc, więc odrazu odłapałem je i oddałem kumplowi, w zamian dał mi 4 szt ok 5-6 cm ziemiojadów z jego odchówku 2 dni sobie radośnie pływały no i dziś patrze a tu samiec z samicą czyści kokosa i odgania reszte w kąt... zdiwiło mnie to patrząc na wielkość ryb będzie to ich pierwsze tarło, więc nie liczę na przychówek ale oglądanie ich zalotów jest ciekawym doznaniem bo wyglądają imponująco...

mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #70 : Lipiec 04, 2010, 12:29:11 »

Gratuluje wyboru.
Ziemiojady to bardzo ciekawe ryby.
Zmieniłeś całkowicie obsade czy będą w jakimś innym baniaku?
Co do tarła to tak młode ryby raczej nie mają szans na powodzenie. Muszą ćwiczyć Smiley

Pozdrawiam.

asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #71 : Lipiec 04, 2010, 12:37:19 »

Gratuluje wyboru.
Ziemiojady to bardzo ciekawe ryby.
Zmieniłeś całkowicie obsade czy będą w jakimś innym baniaku?
Co do tarła to tak młode ryby raczej nie mają szans na powodzenie. Muszą ćwiczyć Smiley

Pozdrawiam.

W moim głównym baniaku zmieniłem obsadę, nie chcę ich za długo trzymać bo 280 l to zdecydowanie za mało biorąc pod uwagę stadność tych ryb... w przyszłości myśle coś w strone pielęgnicy nikagaruańskiej...

Splash
Nowy
*

« Odpowiedz #72 : Lipiec 08, 2010, 15:34:38 »

co za badziewie czysta tandeta .... jak tam lowisz ryby w hacie z rodzinka?
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #73 : Lipiec 08, 2010, 15:55:56 »

co za badziewie czysta tandeta .... jak tam lowisz ryby w hacie z rodzinka?

Cheesy
Nie skomentuje tego w żaden inny sposób...

przemok96
Bywalec

« Odpowiedz #74 : Lipiec 08, 2010, 17:22:29 »

Masz bardzo fajne pomysły i wiesz jak pokazać piękno polskich rybek Cheesy Bardzo zaciekawiły mnie twoje projekty.

Splashem sie nie przejmuj bo to dziecko, które trzyma rybki w kuli  Undecided i sie nie zna.

Strony: 1 ... 3 4 [5] 6
  Drukuj  

Skocz do: