kikoo83
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #45 : Kwiecień 13, 2010, 21:22:24 » |
|
calkiem calkiem
|
|
|
|
|
|
|
|
|
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby
|
 |
« Odpowiedz #46 : Kwiecień 13, 2010, 22:21:49 » |
|
calkiem calkiem
Mógłbyś rozwinąć swoją wypowiedź ?? Bo nie lubie nabijania postów przez nowych użytkowników... jak już masz coś pisać to pisz coś sensownego
|
|
|
|
|
|
|
|
|
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby
|
 |
« Odpowiedz #47 : Maj 08, 2010, 21:26:00 » |
|
Witam Obsada jak i aranż mojego akwa ostatnio się zmienił także mały update Kilka fotek moich małych pociech...  Prawda że słodkie Perccottus glenii    
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...
|
 |
« Odpowiedz #48 : Maj 08, 2010, 22:34:26 » |
|
Nie będe oryginalny. Zbiornik robi wrażenie. Ale zbiornik jak zbiornik. Ryby dopiero robią wrażenie. Świetny baniak, bardzo oryginalny. Zastanawia mnie tylko jak udaje Ci się utrzymać tak niską temperature w baniaku. Czy pokrywa jest wzięta z innego baniaka czy sam robiłeś? Pytam bo 2x15W ładują do małych baniaków, od 180l seryjnie jest 2x30W.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dobraf
|
 |
« Odpowiedz #49 : Maj 08, 2010, 22:40:04 » |
|
a ten znowu jakieś szatany wpuścił  oj fakt rybcie robią wrażenie  skąd je "wyrwałeś" i po ile?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby
|
 |
« Odpowiedz #50 : Maj 09, 2010, 00:29:50 » |
|
Pokrywa jest ze starego akwa gdyż nie ma sensu doświetlać tych chwastów 2x18 szkoda zachodu i energii, jakoś sobie radzą;) Akurat teraz niska temperatura nie jest mi potrzebna ponieważ dla ryb które mam 18-20 stopni jest idealne. Ryby które są na fotkach to azjatyckie trawianki Perccottus glenii, jest to gatunek inwazyjny w europejskim ekosystemie wód... W niedługim czasie postaram się opublikować jakiś artykuł o hodowli tego gatunku, narazie powiem że są to terminatory nie ryby;) A same ryby tak dokadnie wyniosy mnie bezkosztowo, niedugo by moe wybiore się na elektropołowy i jeśli złapię choć jedną w pod kieleckiej rzeczce będe pierwszym który poprawi zasięg występowania tej ryby na obszarze Polski... dotychczas tak nisko nie została stwierdzona. Dodam że moje osobniki rzekomo są właśnie z tamtej rzeczki a dotargali je do mojego miasta ludzie którzy sprzedają karasie na żywca ze stawów hodowlanych;)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mrs
Super aktywny

bla bla bla...
|
 |
« Odpowiedz #51 : Maj 09, 2010, 10:39:48 » |
|
Akurat teraz niska temperatura nie jest mi potrzebna ponieważ dla ryb które mam 18-20 stopni jest idealne.
No, to i tak nisko. U mnie w mieszkaniu przy otwartych oknach w nocy temperatura nie spada poniżej 22C.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby
|
 |
« Odpowiedz #52 : Maj 09, 2010, 11:03:01 » |
|
Akurat teraz niska temperatura nie jest mi potrzebna ponieważ dla ryb które mam 18-20 stopni jest idealne.
No, to i tak nisko. U mnie w mieszkaniu przy otwartych oknach w nocy temperatura nie spada poniżej 22C. No to ja mam zimniejsze mieszkanie;) bo u mnie w taki dzień jak dziś jest 18 stopni C w akwa
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mrs
Super aktywny

bla bla bla...
|
 |
« Odpowiedz #53 : Maj 09, 2010, 11:18:51 » |
|
No to ja mam zimniejsze mieszkanie;) bo u mnie w taki dzień jak dziś jest 18 stopni C w akwa
Właśnie teraz spojrzałem na termometr. 22.6C W zbiorniku 25.5C Myślałem, że używasz wiatraków lub czegoś w tym stylu w celu chłodzenia zbiornika.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby
|
 |
« Odpowiedz #54 : Maj 09, 2010, 11:51:11 » |
|
No to ja mam zimniejsze mieszkanie;) bo u mnie w taki dzień jak dziś jest 18 stopni C w akwa
Właśnie teraz spojrzałem na termometr. 22.6C W zbiorniku 25.5C Zależy co aktualnie trzymam:) Myślałem, że używasz wiatraków lub czegoś w tym stylu w celu chłodzenia zbiornika. Zależy co aktualnie trzymam:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Drago
|
 |
« Odpowiedz #55 : Maj 10, 2010, 04:09:30 » |
|
No asagoth nareszcie coś ciekawego pojawiło się na tym forum pozazdrościć, czekam na jakieś relacje z obserwacji. A jak bassy się mają?
|
|
|
|
|
|
Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
|
|
|
darcio
Bywalec

Jeden z moich kirysków :)
|
 |
« Odpowiedz #56 : Maj 10, 2010, 07:11:37 » |
|
Fajne akwa
|
|
|
|
|
|
|
|
|
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby
|
 |
« Odpowiedz #57 : Maj 10, 2010, 10:54:35 » |
|
No asagoth nareszcie coś ciekawego pojawiło się na tym forum pozazdrościć, czekam na jakieś relacje z obserwacji. A jak bassy się mają?
Jak narazie bassy siedzą w kwarantannie... zostały dwie szt i chyba w tym tyg będe je wpuszczał do zbiornika
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Drago
|
 |
« Odpowiedz #58 : Maj 11, 2010, 14:12:37 » |
|
Znam ten bul rzadko kiedy wszystko przeżyje dlatego ja jak jest możliwość biorę zawsze większą ilość. Kiedy można się spodziewać jakiegoś artykuliku o bassach ?
|
|
|
|
|
|
Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
|
|
|
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby
|
 |
« Odpowiedz #59 : Maj 11, 2010, 14:16:01 » |
|
Znam ten bul rzadko kiedy wszystko przeżyje dlatego ja jak jest możliwość biorę zawsze większą ilość. Kiedy można się spodziewać jakiegoś artykuliku o bassach ?
W majowym naszym akwarium jest artykuł o Basskach tarczowych... o obesusach to nie wiem bo narazie są wybiedniałe, bure i jeszcze stoją pod znakiem zapytania... a bez dobrych zdjęć nie opublikuje tego nigdzie. Za to zabieram się za opisywanie moich obecnych pupilków i co dzień nie moge wyjśc z podziwu jak te ryby potrafią walczyć o swoje;)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|