Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 2 3 [4] 5 6
  Drukuj  
Autor Wątek: Asagoth 240 l Perca fluviatilis  (Przeczytany 17274 razy)
kikoo83
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #45 : Kwiecień 13, 2010, 21:22:24 »

calkiem calkiem
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #46 : Kwiecień 13, 2010, 22:21:49 »

calkiem calkiem

Mógłbyś rozwinąć swoją wypowiedź ??
Bo nie lubie nabijania postów przez nowych użytkowników... jak już masz coś pisać to pisz coś sensownego

asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #47 : Maj 08, 2010, 21:26:00 »

Witam
Obsada jak i aranż mojego akwa ostatnio się zmienił także mały update

Kilka fotek moich małych pociech...Wink
Prawda że słodkie

Perccottus glenii

mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #48 : Maj 08, 2010, 22:34:26 »

Nie będe oryginalny.
Zbiornik robi wrażenie. Ale zbiornik jak zbiornik. Ryby dopiero robią wrażenie.
Świetny baniak, bardzo oryginalny.
Zastanawia mnie tylko jak udaje Ci się utrzymać tak niską temperature w baniaku.
Czy pokrywa jest wzięta z innego baniaka czy sam robiłeś? Pytam bo 2x15W ładują do małych baniaków, od 180l seryjnie jest 2x30W.

dobraf
Super aktywny

« Odpowiedz #49 : Maj 08, 2010, 22:40:04 »

a ten znowu jakieś szatany wpuścił Wink oj fakt rybcie robią wrażenie Good ! skąd je "wyrwałeś" i po ile?

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23648.0
Pterophyllum scalare
Ancistrus dolichopterus
Hoplosternum thoracatum
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #50 : Maj 09, 2010, 00:29:50 »

Pokrywa jest ze starego akwa gdyż nie ma sensu doświetlać tych chwastów 2x18 szkoda zachodu i energii, jakoś sobie radzą;)
Akurat teraz niska temperatura nie jest mi potrzebna ponieważ dla ryb które mam 18-20 stopni jest idealne.
Ryby które są na fotkach to azjatyckie trawianki Perccottus glenii, jest to gatunek inwazyjny w europejskim ekosystemie wód...
W niedługim czasie postaram się opublikować jakiś artykuł o hodowli tego gatunku, narazie powiem że są to terminatory nie ryby;)
A same ryby tak dokadnie wyniosy mnie bezkosztowo, niedugo by moe wybiore się na elektropołowy i jeśli złapię choć jedną w pod kieleckiej rzeczce będe pierwszym który poprawi zasięg występowania tej ryby na obszarze Polski... dotychczas tak nisko nie została stwierdzona.
Dodam że moje osobniki rzekomo są właśnie z tamtej rzeczki a dotargali je do mojego miasta ludzie którzy sprzedają karasie na żywca ze stawów hodowlanych;)

mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #51 : Maj 09, 2010, 10:39:48 »

Akurat teraz niska temperatura nie jest mi potrzebna ponieważ dla ryb które mam 18-20 stopni jest idealne.
No, to i tak nisko.
U mnie w mieszkaniu przy otwartych oknach w nocy temperatura nie spada poniżej 22C.

asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #52 : Maj 09, 2010, 11:03:01 »

No, to i tak nisko.
U mnie w mieszkaniu przy otwartych oknach w nocy temperatura nie spada poniżej 22C.

No to ja mam zimniejsze mieszkanie;) bo u mnie w taki dzień jak dziś jest 18 stopni C w akwa

mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #53 : Maj 09, 2010, 11:18:51 »

No to ja mam zimniejsze mieszkanie;) bo u mnie w taki dzień jak dziś jest 18 stopni C w akwa
Właśnie teraz spojrzałem na termometr.
22.6C
W zbiorniku 25.5C
Myślałem, że używasz wiatraków lub czegoś w tym stylu w celu chłodzenia zbiornika.

asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #54 : Maj 09, 2010, 11:51:11 »

Właśnie teraz spojrzałem na termometr.
22.6C
W zbiorniku 25.5C

Zależy co aktualnie trzymam:)
Myślałem, że używasz wiatraków lub czegoś w tym stylu w celu chłodzenia zbiornika.
Zależy co aktualnie trzymam:)

Drago
Super aktywny

akwarystyka jest dla pasjonatów

« Odpowiedz #55 : Maj 10, 2010, 04:09:30 »

No asagoth nareszcie coś ciekawego pojawiło się na tym forum pozazdrościć, czekam na jakieś relacje z obserwacji. A jak bassy się mają?

Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz  czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
darcio
Bywalec

Jeden z moich kirysków :)

« Odpowiedz #56 : Maj 10, 2010, 07:11:37 »

Fajne akwa
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #57 : Maj 10, 2010, 10:54:35 »

No asagoth nareszcie coś ciekawego pojawiło się na tym forum pozazdrościć, czekam na jakieś relacje z obserwacji. A jak bassy się mają?

Jak narazie bassy siedzą w kwarantannie... zostały dwie szt i chyba w tym tyg będe je wpuszczał do zbiornika

Drago
Super aktywny

akwarystyka jest dla pasjonatów

« Odpowiedz #58 : Maj 11, 2010, 14:12:37 »

Znam ten bul rzadko kiedy wszystko przeżyje dlatego ja jak jest możliwość biorę zawsze większą ilość. Kiedy można się spodziewać jakiegoś artykuliku o bassach ?

Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz  czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #59 : Maj 11, 2010, 14:16:01 »

Znam ten bul rzadko kiedy wszystko przeżyje dlatego ja jak jest możliwość biorę zawsze większą ilość. Kiedy można się spodziewać jakiegoś artykuliku o bassach ?

W majowym naszym akwarium jest artykuł o Basskach tarczowych... o obesusach to nie wiem bo narazie są wybiedniałe, bure i jeszcze stoją pod znakiem zapytania... a bez dobrych zdjęć nie opublikuje tego nigdzie.
Za to zabieram się za opisywanie moich obecnych pupilków i co dzień nie moge wyjśc z podziwu jak te ryby potrafią walczyć o swoje;)

Strony: 1 2 3 [4] 5 6
  Drukuj  

Skocz do: