Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Deszczownia  (Przeczytany 3715 razy)
lukaszziomal2
Nowy
*

« : Październik 27, 2009, 17:15:16 »

Witam ! Mam male akwarium , które służy mi jako kotnik .... litrarz 7l .... mam do tego filtr .... i teraz jest dylemat .... czy załozyć na niego deszczownie czy normalny wylot .... co by było lepsze do tak małego litrarza ..... Wgl na czym polega ta deszczownia ? Wiem ze leci przez dziórki woda .... Ale jak to ma ją napowietzyć ?

Więc jak z coraz większej odległosci woda wpada w tafle to lepiej jest napowietrzana ?

Z ilu cm powinna spadać woda ?
« Ostatnia zmiana: Październik 27, 2009, 20:59:50 wysłane przez lukaszziomal2 » Zapisane
Female_Raziel
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Październik 27, 2009, 17:30:02 »

Ale jak to ma ją napowietzyć ?
Rozbijajac tafle wody.

Moje 53l: http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=24019.0

Przed przeczytaniem moich postów przeczytaj regulamin bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy post, niewłaściwie zrozumiany, zagraża Twemu życiu lub zdrowiu.
Krzyster
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Październik 27, 2009, 23:13:45 »

deszczownia może być pod taflą wody, nie musi woda zlatywać z góry, lekki ruch wody sprawia że woda się natlenia, wystarczająco dla narybku. oczywiście deszczownia lepsza, nie będzie robić pralki.
Thedevil
Marzy mi się dzień...
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Październik 29, 2009, 20:19:50 »

Popieram przedmówcę:) ale pod warunkiem że deszczownica będzie pod lustrem wody... myślę, że w tak małym akwarium deszczownica na powierzchnią robiłaby za dużo dymu;)

... w którym samochód pozostawi nie większy ślad jak łódź płynąca po oceanie...

Moja Nowa Kosta IWAGUMI http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/moje-nowe-pierwsze-akwa-30l/
MaroPL16
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Październik 29, 2009, 21:19:52 »

dołącze sie do tematu bo mam podobny problem mam taki maly baniacek ktory działa jako kotnik i nie potrafie pozbyc sie zbyt mocnego pradu wody moze ktos moglby mi pomoc zrobic jakos wg. domowego sposobu deszczownie do tak malego filtra jakim jest atman f300?

dilayla
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Październik 30, 2009, 19:34:31 »

a co zamierzasz trzymać w tych kilku litrach?

Jostein Gaard
Czy to nie smutne, że większość ludzi musi zachorować, by zdać sobie sprawę z cudowności życia?
MaroPL16
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Listopad 04, 2009, 20:51:00 »

no jesli chodzi o mnie to mlode gupiki i hmmm moze mlode mieczyki mlode molinezje

Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #7 : Listopad 04, 2009, 21:32:35 »

moze ktos moglby mi pomoc zrobic jakos wg. domowego sposobu deszczownie
A w czym problem? Bierzesz wężyk/rurkę i wiercisz w nim trochę otworów, lepiej zatkać koniec koreczkiem, żeby woda nie płynęła na wprost. Czym więcej dziur i większe dziury, tym mniejszy ruch wody. Możesz dać nawet wężyk do odmulania, tylko trzeba go jakoś zaczopować z obu stron i zrobić dziurę z jednej strony do wprowadzenia wężyka z filtra.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: