Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Serwisowanie akwarium  (Przeczytany 1802 razy)
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« : Grudzień 27, 2004, 22:39:51 »

Włąśnie coraz częściej sie spotykam z tym że ktoś oferuje swoje usługi jako "serwisant akwarium" tj za pieniadze taki gość dba o akwa a "leniwy właściciel" baniaka nie musi nic robić prócz karmienia rybek. Zastanawiam się z czytej ciekawości jak sa ustalane stawki w takiego rodzaju pracy za czas czy może od litra ? Jeśli ktos cos wie to proszę o wypowieź lub linka gdzie mogę się czegoś więcej dowiedzieć na ten temat.

112,25
Jarecki
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Grudzień 27, 2004, 23:22:27 »

No nie tramal o takim "zawodzie" to jeszcze nie słyszałem co to się porobiło chłe chłe! Słyszałem natomiast od mego kolesia co sklep akwarystyczny prowadzi i z czymś podobnym ma doczynienia chodzi tu jednak o to że w jakiejś tam firmie szef sobie zażyczył akwarium i nikt o opiece pojęcia nie ma ani się za nie nie chce brać. No i taka firma składa u niego zamówienie na urządzone akwarium ale żeby był na wszystko serwis. Nawet o tym nie miałem pojęcia dopiero gdy zobaczyłem jak czyści filtr z obiegiem zamkniętym bo go zgłosili do "serwisu" że prawie nie pompuje wody a on był po prostu zasyfiony do pełna...Czy za to "serwisowanie" coś bierze to mi nie powiedział :lol:
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #2 : Grudzień 27, 2004, 23:28:32 »

Hmmm nigdy nie wiadomo może to jest coś co można by w wolnym czasie robić... W sklepie zoologicznym spotkałem ostanio gościa co chciał kupic na dzińdobry akwa 250l bo żona uważa że ładnie będzie wyglądało w sypialni... I pytał sie czy można to by jakoś załatwic...
W końcu ogrodnik to też gość bez któergo większość ludzi sie obchodzi ale sa i tacy co go zatrudnia nawet do malutkiego ogródka więc czemu nie spróbowac Wink Może ktos wie więcej ? Pozdr.

112,25
Tomlsv
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Grudzień 28, 2004, 10:16:11 »

W 3mieście takie coś ma napewno szanse powodzenia. Nieopodal mnie jest sklep zoologiczny który prowadził akwarium 250L w jednym z hipermarketów, ale była tam też tabliczka z reklamą tego sklepu zoologicznego wiec była to pewnie reklamowa współpraca, sklep wystawi akwa a hipermarket zrobi reklame dla sklepu, pewnie i w to jakies pieniądze wchodziły. Jak zdobed enumer telefonu do zoologicznego to sie wypytasz o ceny, udając przedstawiciela jakiejs firmy, salonu GSM itp Wink.
Chodząc po 3mieście łatwo znaleźć sklep, np z odzieżą czy elektroniką w których są akwaria dla ozdoby, choć często jest to nikła ozdoba, powstała  z przyczyn przymusowego umieszczenia gdzieś dużych ryb, tak mi sie wydaje, bo nie były one prowadzone przez akwaryste.

http://akwarium.cdi.pl/avataranim.html  avatary (zdjęcia/obrazki pod nick) na forum !
Jak komuś nie działa to dodać www do adresu.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: