Możliwość prowokacji jest tu całkiem spora albo mamy do czynienia z ....... przemilczę żeby nie dostać bana .
Proszę nie "najeżdzać na mnie. Gdy zaczynałem z akwarystyką w zoologu polecono mi właśnie pielęgnice do takiego litrażu (na większy chwilowo nie mam miejsca) były one małe max 3cm. jednak potem musiałem wyjechać na ok. 3 miechy i rybki zostały pod opieką rodzinki gdy wróciłe okazało się ze karmili je suchymi płatkami z proteinami na szybszy wzrost dla tego największa ryba była wielkości dłoni ale to nie w tym rzecz. Gdy wróciłem ryby natychmiast oddałem bo macie racje nie pływały tylko stały w miejscu w tej "izolatce"
6.
Nie wiem ile mogę wpuścić ryb żeby nie było ich za dużo.
Faktycznie szybko o tym pomyślałeś.
7.
Czy wpuszczać jakąś większą rybę np skalara?

uznam że nie było tego pytania

KUP PARKĘ ZATOCZKÓW XD
Proszę cię nie udawaj że pozjadałeś wszystkie rozumy cwaniaku. Żeby była jasność wpierw pomyślałem jakie ryby mogą w miarę dobrze egzystować w takim litrażu.
A co do skalarów to dlaczego nie? mógłbyś uzasadnić swoje zdanie? z tego co dowiedziałem się u zoologa to odmaina którą tam posiadają jest niewielka około 4-5 cm ryby dorosłe.
Kolego jak masz internet to chyba nie trudno wpisać w Google ( to takie okienko w przeglądarce ) nazwę interesującej cię ryby i przeczytać co tam jest napisane W każdym opisie z reguły jest podany litraż w jakim ta ryba żyć powinna .Szczególnie tak popularna rybka jak Skalar jest wielokrotnie opisana .Zrób jak mówię zbierz podstawowe informacje o tym co cię interesuje a dopiero jak masz wątpliwości to pytaj nikt tu za ciebie tego nie zrobi .
Myślisz że nie szukałem informacji o rybkach które chce kupić? Jesteś w błędzie i w dodatku atakujesz mnie swoją wypowiedzią myślałem że na tym dość popularnym forum znajdę pomoc ale widzę że tu rezydują sami bywalcy w zamkniętym gronie za nic mający nowych, niedoświadczonych, ale to już nie mój problem. Jak już wspominałem wcześniej czytałem o tych rybkach oraz wypytywałem u znajomych akwarystów oraz w zoologach. Polecono mi takie ryby jakie wymieniłem i po prostu chciałem sprawdzić co "Wy" tzw. "specjaliści" o tej decyzji sądzicie ale cóż...
A co do akwa to jest dopiero stan "surowy" prosiłem byście coś doradzili a nie "jeździli" po mnie.
Kamienie zawsze można wyciągnąć obecnie jest z nich ułożone coś w rodzaju groty.