Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: ramirezka  (Przeczytany 1319 razy)
młodyakwarysta
Bywalec

ryby denne

« : Czerwiec 27, 2009, 19:56:24 »

Dziś kupiłem samca ramirezki jest jakiś szary ,brak kolorów , i częstu trzyma sie przy dnie .W taki sposób padła mi juz1 ramireza co to moze być.Jak to leczyć mam tylko domowe sposoby ,nie mam żadnych leków .

Jak uda mi się zrobićto  to dam fotke

moje awkaria 54l i 27l i 30l i25
Maży mi sie jeszcze 10 zbiorników ....
zibi
Bywalec

kocham to ;]

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 27, 2009, 20:01:17 »

może ci nic nie pomoge ale ostatnio u mnie w zoologu były takie ramirezki tzn szaro-białe .
Dlatego też zdecydowałem się ich nie kupować...

o sobie: cieszę się, że mam 20 lat;

aktualne zajęcie: w piłkę gram;

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=25776.msg238930;topicseen#msg238930
shogun4
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 27, 2009, 20:20:57 »

Za mało danych (zdjęcia, parametry). Moją niedawno załatwił jakiś pasożyt  Cry Też najpierw przez 2 dni chowała się z tyłu akwa, była apatyczna, nie chciała jeść. Później spuchła jej warga, dalej cały pyszczek, zrobiło się coś na kształt krwiaka, były żelowate kupki i zeszła niestety. Jeśli schodzą jedna po drugiej, jest apatia i nie ma większych objawów zewnętrznych to stawiałbym na jakieś pasożyty wewnętrzne. Ale możesz też mieć coś nie halo z parametrami wody i po prostu niektóre rybki bardziej wytrzymałe.

Sama zmiana kolorów to jeszcze nie powód do strachu. Ramirezki bardzo szybko zmieniają nasycenie barw np. gdy coś włazi na ich terytorium, gdy walczą między sobą lub w czasie tarła.

młodyakwarysta
Bywalec

ryby denne

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 28, 2009, 10:46:36 »

fota słaba ,ona taka szara jest jak to leczyć :

moje awkaria 54l i 27l i 30l i25
Maży mi sie jeszcze 10 zbiorników ....
shogun4
Bywalec

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 28, 2009, 13:55:31 »

nic nie widać z tego zdjęcia

Strony: [1]