piotr l.
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #105 : Luty 05, 2006, 07:38:38 » |
|
To żadna bocja, to kuzyn naszego śliza, prawdopodobnie Schistura notostigma albo któryś z gatunku Noemachelius fakte że ryby te należą do tej samej rodziny co bocje.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
D@mi@n
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #107 : Luty 20, 2006, 22:43:17 » |
|
Macrognathus aculeatus. Jakie masz akwarium dla niego? Wiesz, że rośnie do ponad 30cm :wink: :?:
|
|
|
|
|
|
Kupie muszlowce!
|
|
|
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains
|
 |
« Odpowiedz #108 : Luty 20, 2006, 23:05:31 » |
|
Mastocamblusy nie przyjmują z regóły sztucznych pokarmów. Trzeba podawać im żywe lub mrożone larwy owadów. Dorosłe węgorki mogą polować na małe rybki. Wymagają też drobnoziarnistego podłoża (najlepiej piasku), w którym lubią się zakopywać. Tłuczeń lub ostrokrawędzisty żwir może sprawiać, że ryby podczas prób zakopania sie będa się raniły.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zuza
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #109 : Marzec 16, 2006, 16:49:02 » |
|
mam problem z jedna rybka nie pamietam jak sie nazywa ale jest ladna zyje sobie nie choruje rosnie jak na drozdzach :)tylko nie moge znalesc jej nigdzie w necie zadnego opisu tej ryby <zgubilam paragon a na nim byla nazwa rybki>jest to jakis glonojad .......zrobilam fotke <w zasadzie kiepska strasznie ale nie moglam lepszej zrobic bo ta ryba szaleje w akw> moze ktos ja kiedys mial u mi powie cos na jej temat???z gory dziekuje wszystkim http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3vhucqlw4tgfu13t.html tu troche lepiej widoczna http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5t3s2lvgstlr1ln0.html
|
|
|
|
|
|
112L ---- MOJ rybek--!!!!!--fotka--!!!!3-ramirezy 2-skalary żaglowce 1- prętnik 2-mieczyki 4-otoski 11-neonów czerwonych zbrojnik niebieski , synodontis , krewetka
|
|
|
dawid_3
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #110 : Marzec 16, 2006, 17:49:17 » |
|
Mialem kiedyś podobna tylko była czarna.Tamta zwała się wywrotek 
|
|
|
|
|
|
63l. :2 parki pielęgniczek ramireza,5 molinezji (black molly),3 mieczyki hellera,3 kosiarki i 1 zbrojnik niebieski(albinos) 25l. :młode mieczyki i molinezje
|
|
|
|
kafarski
Gość
|
 |
« Odpowiedz #111 : Marzec 16, 2006, 17:53:29 » |
|
wywrotek albo opaczek pewnie . na 100% jakiś synodontis.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mala_lady_pank
Stały użytkownik

LP
|
 |
« Odpowiedz #112 : Marzec 16, 2006, 18:14:06 » |
|
Opaczek
|
|
|
|
|
|
" muzyka mnie zasłania i chroni, mogę się za nią schować " - Jan Borysewicz
|
|
|
zuza
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #113 : Marzec 16, 2006, 18:47:54 » |
|
dzieki wielkie to pewnie to musi byc cos z tego. ale to sumiasta rybka chyba jest taka a nie glonojad?  bo chce miec stworka jakiegos na glony i nie wiem czy ta rybka glony usuwa czy nie?   ?
|
|
|
|
|
|
112L ---- MOJ rybek--!!!!!--fotka--!!!!3-ramirezy 2-skalary żaglowce 1- prętnik 2-mieczyki 4-otoski 11-neonów czerwonych zbrojnik niebieski , synodontis , krewetka
|
|
|
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains
|
 |
« Odpowiedz #114 : Marzec 16, 2006, 19:33:06 » |
|
Jest to albo Synodontis njassae albo Synodontis multipunctatus, albo hybryda obu gatunków. Oba gtunki pochodzą z Malawi. Opaczek - Synodontis nigriventris jest z nimi blisko spokrewniony. Jest jednak mniejszy i pochodzi z Kongo. Wywrotek pochodzi z Azji i należy do zupełnie innego rodzaju.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
momo
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #115 : Kwiecień 02, 2006, 08:27:28 » |
|
Witam, jestem nowym użytkownikiem tego forum:) I odrazu mam pytanko, takie jak w temacie, a dokładniej brzmi ono: "Jaka ryba w stadium początkowym swojego rozwoju posiada oczy na slupkach?" Biorę udział w konkursie z biologii, i nie mam zielonego pojęcia co to może byc za ryba:( Sprawdzałem i szukałem wszędzie ale nic! Liczę na profesionalizm niektórych osób i czekam na odp! PS: To jest napewno ryba, bo niektórzy się dziwili! To nie może byc żadna krewetka!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kafarski
Gość
|
 |
« Odpowiedz #116 : Kwiecień 02, 2006, 16:54:02 » |
|
jedyne co mi przychodzi do głowy to Poskoczek mułowy, ale on ma oczy ''na słupkach '' całe życie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
momo
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #117 : Kwiecień 02, 2006, 18:37:46 » |
|
No to może inaczej sformułuje pytanie! Czy każda ryba po urodzeniu ma oczy na słupkach?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Komandos
Super aktywny

Zambrów
|
 |
« Odpowiedz #118 : Kwiecień 02, 2006, 18:41:01 » |
|
Nie. W żadnym wypadku 
|
|
|
|
|
|
Wkrótce 100 litrowa tanganika z muszlowcami 
|
|
|
MARCIN141115
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #119 : Kwiecień 02, 2006, 18:42:25 » |
|
na slupkach :wink: z tego co wiem to nie sam mam tera 2 dniowe bojki i z tygo co widze maja normalne oczy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|