Jej jaka postawa - Godna naśladowania

Fajnie że z takiego trochę może nawet negatywnego tematu wypłynęło wiele rzeczy , wiele różnych wątków było o sklepach czarne i białe strony (fajnie że umiemy szukać tych białych

) Było o początkujących akwarystach którzy liczą na nasza pomoc . Było tez o bezdusznych "trzymaczach rybek" i starych "znawcach akwarystyki"
Bardzo sie cieszę z tej dyskusji bo właśnie takie rożniece zdań w wielu przypadkach powodują to że nasze forum żyje i że panuje tu klimat jakiego faktycznie brakuje w otaczajacej nas codzienności. Jednocześnie uważam że nie powinniśmy spychać początkujących akwarustów, którzy chcą jak najlepiej, pod ściane, na zasadzie było 100000 razy poszukaj sobie, w takim wypadku chyba najlepiej nic nie pisać niż stawiać zniechęcającą wypowiedź. To była by chyba strata idei forum a taką ideą jest dialog

Zawsze jak ktoś poprosi mnie o pomoc bo jest początkujący to o ile będę umiał to mu pomogę (przecierz ilu rzeczy ja jeszcze nie wiem i to jest piękne tego hobby nie da się ogarnąć w całości ) Pozdrawiam serdecznie Wszystkich i dzięki za wypoiwedzi