Witam:)
Zaczne od tego, że chce założyć akwarium właśnie takie jak podałem 112 litrów. Wymiary 80x35x40h. Jeszcze nie mam nic kupionego i jutro udaje się do sklepu po sprzęt, oczywiście nie po rybki:) Czytałem o zakładaniu akwarium co i jak od podstaw i powoli sobie to jakos ustabiliozowałem i mam wizje jak ma wyglądać moje akwa:) o obsadzie akwraium oczywisscie tez czytałem, ale chicałbym rad kilku specjalistów z tego forum. Dodam jescze ze kiedys miałem styczność z akwarium lekko ponad 100 litrowym, ale to były dawne czasy i nie było ono moje. A więc dokłądnie chodzi mi o to, jakie rybki mógłbym trzymać, z tych poniżej wybranych przeze mnie i napisze od razu, że nie chce innych, chciałbym miec wielogatunkowe akwarium, ale oczywiście w miare możliwości dla takiego zbiorniczka i żeby ryby się w nim dobrze czuły, żeby nie było im ciasno:).
Żaglowiec Skalar (wiem, że dla Skalarów powinno być wysokie akwarium, ale bardzo podobają mi sie te ryby)
Mieczyk Hellera
Molinezje
Brzanki Sumatrzańskie albo Rekinie
Gurami Dwuplamiste
Tetra Cesarska
Sumik Szklisty
Danio Pręgowane
Otosek
Mułojad
Mruk
Rozbora Klinowa
Kirysek Szmaragdowy
Wiem, że jest ich dużo, i jak by się dało i jak bym miał możliwości na ogromne akwa to bym chciał mieć wszystkie te ryby ale oczywiście wiem, że bede musiał z wielu zrezygnować, więc prosze o jakieś propozycje, może ich być bardzo dużo, zawsze to się cos wybierze, tylko oczywiście wszystko tymi gatunkami:) No chyba, że ktoś zaproponuje jeszcze jakieś ciekawe:) Pozdrawiam