nati_snk
Zainteresowany

|
 |
« : Październik 28, 2004, 17:37:58 » |
|
Z moją molinezją coś jest nie tak... Od rana nie jest zbyt ruchliwa i gdy "czatuje" przy dnie nie ma normalnej "postawy" ciała. Z przodu wygląda tak:
/
Kiedy normalnie piwinna mieć tak:
|
Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi, ale jeśli ktoś przypadkiem domyślił się o co chodzi i miałby jakieś pomysły co jej może być i jak ewentualnie się to leczy to byłabym bardzo wdzięczna...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nati_snk
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #1 : Październik 29, 2004, 16:24:43 » |
|
A od dzisiaj rybka gdy chce podpłynąć do powierzchni to płynie pionowo ( :!: ) do góry. CO TO JEST :?: :?: :?:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Przemek
|
 |
« Odpowiedz #2 : Październik 29, 2004, 21:46:18 » |
|
Oj, wygląda mi na jakieś zapalenie pęcherza pławnego lub nerwów(?)...
Gdy z trudem dopływa do powierzchni to znaczy że ma za mało powietrza w pęcherzu.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Admin ----------------------------- 500l - akwarium towarzyskie
|
|
|
nati_snk
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #3 : Październik 30, 2004, 11:01:50 » |
|
Nie ma problemów z dopłynięciem, tyle że płynie pionowo :!: A czy to zapalenie jest zaraźliwe :?: I czy da się to jakoś wyleczyć :?:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Harpia
|
 |
« Odpowiedz #4 : Październik 30, 2004, 11:46:18 » |
|
Mi to raczej wygląda na nicienie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nati_snk
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #5 : Październik 30, 2004, 13:31:27 » |
|
Mi to raczej wygląda na nicienie. :shock: CZYM TO SIĘ LECZY I JAK MOŻNA SIĘ TYM ZARAZIĆ :?: :?: :?: I CZY TO JEST ZARAŹLIWE :?: :?: :cry:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Harpia
|
 |
« Odpowiedz #6 : Październik 30, 2004, 14:25:09 » |
|
A poczytać forum nie łaska, jest o nicieniach cała masa informacji, poszukaj.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nati_snk
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #7 : Październik 31, 2004, 16:03:00 » |
|
PILNE :!: :!: :!: Tak przyszło mi do głowy: czy ta choroba może być spowodowana podaniem mrożonej ochotki :?: :?: :?: Bo jeśli tak to wstrzymam się z jej podawaniem... Bardzo proszę o szybkie odpowiedzi :!:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mdramski
|
 |
« Odpowiedz #9 : Listopad 02, 2004, 20:06:21 » |
|
Nie karm ryb ochotką. Nie jest dla nich zdrowa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nati_snk
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #10 : Listopad 02, 2004, 20:14:20 » |
|
Dzięki mdramski :!: :!: :!: A mógłbyś mi przybliżyć czym im to grożi i jaka mrożonka jest zdrowa (a przynajmiej nie szkodzi).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mdramski
|
 |
« Odpowiedz #11 : Listopad 03, 2004, 02:04:51 » |
|
Ochotka jest tak dobra dla Twoich molinezji jak jedzenie w McDonald's dla Ciebie  Po prostu ryba może "przytyć". Może dojść do przetłuszczenia wątroby, a to już prawie śmierć. Jeden raz nie zaszkodzi, ale ciągłe karmienie ochotką to zły pomysł. Ja swoim rybom daję mrożoną rozwielitkę i z tego powodu jeszcze problemów nie miałem. Inni może Ci jeszcze co innego doradzą.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
murena
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #12 : Listopad 03, 2004, 11:15:31 » |
|
Ja daję od czasu do czasu żywe larwy wodzienia, dla urozmaicenia, a także szpinak. Moje Molly uwielbiają go. Parzę liść i wrzucam do akwa, przy okazji gloncie sobie podjadają. Jeszcze można kupić świeży i zamrozić troche listków na zimę.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
murena
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #13 : Listopad 04, 2004, 14:26:22 » |
|
Nati zajrzyj do akwarystycznej ksiązki kucharskiej - http://www.akk.pl. Znajdziesz tam opinie i porady dotyczące zywienia rybek, a także przepisy kulinarne akwarystów. Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nati_snk
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #14 : Listopad 21, 2004, 16:09:27 » |
|
RATUJCIE :!: :!: :!: Od dzisiaj ma bardzo wyłupiaste oczy i praktycznie nie pływa, jeśli się porusza to brzuchem ciągnie po żwirze :!: CO JEJ JEST :?: :?: :?: :cry: :?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|