|
mdramski
|
 |
« : Październik 27, 2004, 14:09:29 » |
|
Niestety muszę chyba pomóc pewnemu bojownikowi i skrócić jego cierpienia. Zna ktoś jakiś humanitarny sposób na eutanazję u ryb ? Odpada jakiekolwiek ucinanie łba itd.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tomlsv
|
 |
« Odpowiedz #1 : Październik 27, 2004, 14:28:42 » |
|
Jak nie odcinanie łba to rybke do pojemniczka (tylko nie szklanego bo spora termoizolacja) z wodą i do lodówki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mdramski
|
 |
« Odpowiedz #2 : Październik 27, 2004, 15:07:57 » |
|
Myślałem nad tym podobnie. Chyba pożegnam go jak Leonarda Di Caprio w Titanicu...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Harpia
|
 |
« Odpowiedz #3 : Październik 27, 2004, 15:27:12 » |
|
Hmm bojownika do lodówki? To jest zbyt drastyczne posunięcie, bojownik jest labiryntem, oddycha powietrzem atmosferycznym. W zamrażalce te powietrze jest o kilkanaście stopni zimniejsze. Szybciej rybie rozsadzi "płuca" niż uśnie.
Polecam uciąć łeb, szybciej i mniej bólu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Góral
Tomek
Global Moderator
Bywalec

Przyjaciel Wiosny
|
 |
« Odpowiedz #4 : Październik 27, 2004, 16:26:02 » |
|
albo złapać w siatkę i uderzyć o brzeg muszli klozetowej... potem zostaje tylko spłukać.
|
|
|
|
|
|
gg:1384140  
|
|
|
|
Harpia
|
 |
« Odpowiedz #5 : Październik 27, 2004, 16:44:36 » |
|
albo złapać w siatkę i uderzyć o brzeg muszli klozetowej... potem zostaje tylko spłukać. Ekhm... nie komentuje :mrgreen:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Góral
Tomek
Global Moderator
Bywalec

Przyjaciel Wiosny
|
 |
« Odpowiedz #6 : Październik 27, 2004, 16:59:45 » |
|
dlaczego nie komentujesz? sposób dobry jak każdy inny. wolę w ten sposób niż ucinanie łba. a jak uważasz to za niehumanitarne, kup crenicichle i ona rozwiąże problem... 
|
|
|
|
|
|
gg:1384140  
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #7 : Październik 27, 2004, 17:17:58 » |
|
kupic zolwia czerwonolicego :mrgreen:
|
|
|
|
|
|
Zawód : akwarysta... Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi... NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
|
|
|
|
mdramski
|
 |
« Odpowiedz #8 : Październik 27, 2004, 17:29:03 » |
|
Żółw czerwonolicy - mam takiego u rodziców, ale nie będę specjalnie jechał 100 km. Poza tym nie dam mu chorej ryby. Ucinanie łba odpada. Mam jeszcze plastikowy pojemnik z przykryciem... czyli "płuc" nie powinno mu rozsadzić... Przykra sprawa...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sir Michael
|
 |
« Odpowiedz #9 : Październik 27, 2004, 17:34:40 » |
|
Mhm... zawsze mnie fascynowała szubienica lub krzesło elektryczne :twisted: Podłączyć do prądu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains
|
 |
« Odpowiedz #10 : Październik 27, 2004, 23:40:18 » |
|
Po prostu uderz go czymś w głowę ,np. rączką od noża
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarecki
|
 |
« Odpowiedz #11 : Październik 27, 2004, 23:53:26 » |
|
Ja się przychylam do opcji górala.Wykonuję wyrok troszkę inaczej a mianowicie trzymaną w ręku rybkę szybkim bardzo ruchem uderzam o dno wiadra.Eutanazja w ułamku sekundy i święty odpoczynek zamiast,włożenie ze smutną miną zwierzaka do słoika,wstawienie do lodówki i zatrzaśnięcie drzwi od chłodni na godzinę czy dwie. :shock:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tomlsv
|
 |
« Odpowiedz #12 : Październik 28, 2004, 15:00:11 » |
|
Ja już wole króciutkim szybciutkim delikatniutkim ruchem obciąć łepek niż żucać rybą po łazience. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mdramski
|
 |
« Odpowiedz #13 : Październik 28, 2004, 17:34:29 » |
|
Na szczęście nie musiałem stosować żadnej z tych rad. Przed chwilą bojownik poszedł do "rybiego nieba" całkiem sam. Pożegnałem go z honorami 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Danuta
|
 |
« Odpowiedz #14 : Październik 31, 2004, 11:53:50 » |
|
Ale ciekawe sposoby. Wyrzuć przez okno i już. Spokój jak każdy inny. Bez wody zdechnie moze inaczej niż przez zamrożenie, inaczej niz przez odcięcie łba, inaczej niz z falami kiblowej wody, ale czy to ważne jak , gdy o jedno chodzi? W końcu nie przesadzajmy, jak chcemy być tacy humanitarni to zostawmy w osobnym miejscu niech sobie powoli zdycha, a jeżeli chcemy z nim skończyć to każda śmierć będzie inna, z innego powodu odejdzie i nie rozgrzeszajmy się tak z tych wymyślonych sposobów bo każdy z nich jest głupi. Prowadzi do tego samego i czy gdy go spuszczę do kibla jest gorsze niż zamrażanie? Watpię. On i tak zdycha. A my chcemy im czegoś oszczędzić, a moze jest w nas coś z chęci znęcania się i to tak by to widzieć? :x
|
|
|
|
|
|
Akwa 80l 20 rybek małych
Pozdrowienia z Olkusza
|
|
|
|