Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: dyfuzor do bimbrowni  (Przeczytany 3460 razy)
piotrekf
Stały użytkownik

« : Kwiecień 02, 2009, 21:58:38 »

Nie znalazłem nigdzie na forum, wiec zapytam:

Czy ktoś z was używa/ używał do bimbrowni dyfuzora ze spieku ceramicznego, albo szklanego np firmy aqua art? Czy macie jakies spostrzeżenia dotyczące użytkowania, albo zauważył ktoś ze ciśnienie jest za małe, żeby przepchnąć gaz przez membranę dyfuzora?

A moze lepsza byłaby kostka lipowa?

Pozdrawiam Piotr

sircula
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 03, 2009, 10:21:45 »

Sam nie mialem bimbrowni , ale niedawno na forum ktos pisal ze z bimbrowni jest za male cisnienie aby  gaz przeszedl  przez spiek ceramiczny.
pozdr

"Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu." - Stanisław Lem
<br>http://www.artrock.pl/recenzje_sc.php?id=2365
DARIUSZ
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Maj 14, 2009, 11:03:38 »

nie bardzo sie zgadzam ze w bimbrowni jest za male cisnienie(poprzez zamkniecie wylotu naprzyklad na noc moze rozwalic ci butle), raczej zalezy jakiego kamienia uzyles(spieku ceramicznego), kiedys czytalem ze nadaje sie kawalek drewna, ale teraz szukam i nie moge znalesc jakie to bylo drewno-chyba KLON ale nie jestem pewien, i czy powinno byc wysuszone( na logike to tak)
 papa
Proszę używac opcji "zmeń" i nie spamować. Atria C
« Ostatnia zmiana: Maj 14, 2009, 13:00:36 wysłane przez Atria_C » Zapisane
slavoy.tbg
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Maj 14, 2009, 16:56:29 »

Co do drewna to lipa, wbita w uciętą strzykawkę, a co do szklanego dyfuzora odradzam, szkoda pieniędzy, strzykawka lepsza.
Pietro54
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Maj 16, 2009, 00:35:36 »

Dariusz napisał że może rozwalić Ci butle...
Drożdże są wstanie wytworzyć około 6barów, ciut więcej, 6podają oficjalne noty

a żeby rozwalić np butelkę po coca coli trzeba ze 20barów dać:) bawiłem się kompresorem, podłączałem butelki pod kompresor od lodówki... HUk jest niesamowity..
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: