Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: oświetlenie  (Przeczytany 1626 razy)
Kruczyslaw
Stały użytkownik

« : Październik 19, 2004, 17:55:41 »

mam pytanie jestem poczatkujacym akwarysta mimo ze mam akwarium od 5 alt ponwieaz stalo sibie ta k o  od paru miesiecy  sie troche podpalilem :] zakupilem akwarium wieksze i pokrywe z oświetleniem na poczatku myslalem ze to moje omamy ale zczasem wszyscy to stweirdzili światło w czasie wlaczenia swieci falowo  znaczy sie raz jasniej raz ciemniej tak jagby sie rozjasnialo i sciemnialo samoczynnie   zmiany te nastaja szybko i plynnie bezpzrerwy moze mi ktos  napisac czy to jakas wada czy tam byc ma ??  dzieki  za odpoweidz :]

pozdrowienia z Sanoka Tongue
nati_snk
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Październik 19, 2004, 18:17:33 »

U mnie nie świeci "falowo"... Ale czy to wada to nie wiem... :? Niech wypowiedzą się bardziej doświadczeni... Smiley

pbern
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Październik 19, 2004, 19:09:51 »

jaki masz rodzaj swietlowek, jaki statecznik itp
Kruczyslaw
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Październik 19, 2004, 19:27:24 »

stało się coś dziwnego podociskałem włacznik  wylaczylem wlaczylem pare razy i problem znikł ale dziwnie bo nie wiem co go wspowodowało  skoro raz sie stalo moze stac sie i jeszcze keidys

Przemek
Administrator
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Październik 19, 2004, 19:56:33 »

Myślę, że to po prostu zły kontakt styków i ze względu na za dużą ich rezystancję prąd raz "radził sobie" lepiej raz gorzej Smiley
Jak będzie się powtarzać to przeczyść miejsca styku świetlówek z oprawkami i dokręć mocowania przewodów w obudowie.
Do czyszczenia najlepszy spirytus.

Pozdrawiam
Admin
-----------------------------
500l - akwarium towarzyskie
Kruczyslaw
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Październik 19, 2004, 20:52:26 »

dzieki za rade jesli problem sie powturzy to sie takzrobi anrazie dziala wszystko ok niezapeszac  mzoe juz tak bedzie chodzic  dzieki raz jeszcze :]

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: