Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: okres spoczynku  (Przeczytany 2235 razy)
Bogna
Stały użytkownik

« : Październik 16, 2004, 13:09:06 »

1Czy rośliny wodne przechodzą okres spoczynku tak jak rosliny doniczkowe tz. czy należy je nawozić cały rok czy zaprzestać nawożenia zimą?
2.Mój mech wogóle nie rośnie i jego "liście"są jasnobrązowe może za zimna woda (20s.C):?:

Akwa25l:7xneon innesa,1xkirysek spizowy,1xz.niebieski,1xkarlik szponiasty,2x zmienniak wielobarwny,2xgupik i 8 młodych
Temp:24sC.
Tomlsv
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Październik 26, 2004, 08:33:07 »

1. Nie, rosną cały czas.
2. Jaki to mech ?

http://akwarium.cdi.pl/avataranim.html  avatary (zdjęcia/obrazki pod nick) na forum !
Jak komuś nie działa to dodać www do adresu.
sir Michael
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Październik 26, 2004, 15:45:11 »

Cytat: Tomlsv
1. Nie, rosną cały czas.
2. Jaki to mech ?

2. Zdrojek, albo jawajski. Przecież nie torfowiec :lol:
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #3 : Październik 26, 2004, 22:02:50 »

jeśli jawajski to napewno woda nie jest za zimna , jeśli zdrojek to prędzej będzie za ciepła ( do 18*C) Pozatym są inne gatunki mchów widziałem bardzo "grubą" odmianę mczu jawajskiego , naprawde piękny ale nie znam nazwy ... skzoda że w naszych sklepach nie do zdobycia...
Jeśli8 chodzi o czas spoczynkowy roślin to trzeba wiedzieć skąd pochodzą  , jeśli to tropiki to nie mają okresu spoczynku jako takiego , jeśli to europa lub ameryka północna, azja - wszystkie klimatu umiarkowanego to rośliny potzrebyją obniżenia temperatury na zimę i zmniejszenia naworzenia inacze marnieja , niektóre gatunki krajowe jak nasz rogatek zanikaja w akwariach na zime (nie tyczy się to rogatka z tropików , niby to ten sam gatunek ale inna tolerancja na temperature) tak samo jes z maszą salwinią pływającą ... Niektóre rośliny długo hodowane w akwariach juz nie maja okresu spoczynkowego np. Cabomba.
Pozdrawiam

112,25
Bogna
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Październik 30, 2004, 18:31:45 »

Mój mech to mech jawajski.Jedna moja roślina pływająca wyglądem przypomina koperek ale kolor ma jasnozielony, a druga to roślina łodygowa również jasnozielona sprzedawca nazywał ją jakaś tam parasolką może ktos mógłby mi podać nazwe i info na temat tych roślin :?:
P.S.
Dlaczego mój mech nie rosnie temp. wody już 26s.C :?:

Akwa25l:7xneon innesa,1xkirysek spizowy,1xz.niebieski,1xkarlik szponiasty,2x zmienniak wielobarwny,2xgupik i 8 młodych
Bogna
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Październik 31, 2004, 16:25:24 »

Cytat: Bogna
Mój mech to mech jawajski.Jedna moja roślina pływająca wyglądem przypomina koperek ale kolor ma jasnozielony, a druga to roślina łodygowa również jasnozielona sprzedawca nazywał ją jakaś tam parasolką może ktos mógłby mi podać nazwe i info na temat tych roślin :?:
P.S.
Dlaczego mój mech nie rosnie temp. wody już 26s.C :?:

Powtarzam pytanie zawarte w tym poście

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: