Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Obsada trzcinakowa  (Przeczytany 1741 razy)
jackdave
Stały użytkownik

« : Marzec 15, 2009, 21:23:27 »

jak urzadzić akwa dla trzcinaka ? i z jakimi gatunkami ryb może być w akwa żeby ich nie atakowal i nie pożerał ? długonos ciernisty moze być ? co jeszcze ? Akwa 250 litrów.

Niektórzy przeginają :/ Rybki to tez stworzenia !!
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Marzec 15, 2009, 21:51:28 »

do takiego ,,małego,, akwarium to tylko trzciniaki.
jackdave
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Marzec 15, 2009, 21:52:44 »

a jakby bylo wieksze akwarium to jakie ryby mogą z nimi przebywać ?

dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Marzec 15, 2009, 21:56:01 »

a jakby bylo wieksze akwarium to jakie ryby mogą z nimi przebywać ?

mogą być np. pielęgnice pawiookie ale dla nich akwarium to minimum 500-600l
jackdave
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Marzec 15, 2009, 22:02:10 »

jak mozesz podaj mi wszystkie ryby jakie moga z nim przebywac, a nie jeden przyklad bo ja chce sie zastanowic jakie kupic akwa i jakie ryby do trzciniaka, ?
moze być długonos ? a bocje i kirysniki ? podaj wszystkie ktore moga z nim byc zeby im krzywdy nie zrobil bo czytalem ze niby nie rusza ryb wiekszych od 6 cm ale tez czytalem ze atakowal tez wieksze ryby tj. welony ...

jackdave
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Marzec 15, 2009, 22:08:33 »

"ja kupiła 2 trzciniaki do moje akwarium to atakował duże welony jeden welon jest bez oka i obydwa maja prawie zjedzone ogony-pletwy a w sklepie kupując je sprzedawca powiedział że sa łagodne dla dużych rybek
dodał: aga (2008-11-10 15:39:14)" ze strony : http://www.superakwarium.pl/trzciniak-id703.html

kozak-93
Bywalec

« Odpowiedz #6 : Marzec 17, 2009, 20:42:40 »

No wiesz ja mam trzciniaki w jednym akwarium z młodymi pielęgnicami miodowymi i barwniakami około 5cm. mojego wychowu.Żadnych utarczek czy prób złapania mniejszej ryby przez trzciniaka nie widziałem.A więc to wszystko zależy od ich charakteru Wink Jak do akwarium 250l. to bez problemu możesz trzymać w nim min.4 trzciniaki (są to ryby potrzebujące kontaktu ze swoim gatunkiem) + np. parka skalarów. Co do większych akwarium , to towarzystwa dla trzciniaka jest bardzo dużo np. bocje. pielęgnice , kiryśniki , zbrojniki  i wiele wiele innych.Napisz co ci się podoba i jakiej wielkości baniaczek , to coś doradzimy Smiley

Astronotus ocellatus i drobnica.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: