Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2] 3
  Drukuj  
Autor Wątek: nowe akwarium  (Przeczytany 5532 razy)
dilayla
Stały użytkownik

« Odpowiedz #15 : Marzec 11, 2009, 12:47:29 »

Raczej nie polecam Ci akwa bez przykrywy a jakie bedziesz mieć oświetlenie,rośliny?

Jostein Gaard
Czy to nie smutne, że większość ludzi musi zachorować, by zdać sobie sprawę z cudowności życia?
Shifty
Stały użytkownik

« Odpowiedz #16 : Marzec 11, 2009, 13:04:25 »

Ja popieram koleżankę wyżej.Pokrywa nie jest super ważna da się ją kilkoma rzeczami zastąpić ,ale lepiej ją mieć.Ja sam jestem od ciebie rok młodszy i też mnie to kosztowało wszystko.Rybki,rośliny,testy i sprzęt do akwarium.Myślałem ,że tak z 300 zł wyszło a chyba z 500 wyszło Cheesy Radzę ci oddać obecną obsadę i na chwile przestać myśleć o akwarium i zacząć zbierać pieniądze.A potem zakupy.

vanplesniak
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #17 : Marzec 11, 2009, 13:10:40 »

Ja mam14lat i zbieram na akwa 112l. Rodzice nie chca dolozyc wiec bede musial na wszystko sam uzbierac Smiley Co najgorsza szafke musze jeszcze kupic Sad

Akwa 38l:
-3x platynka (parka +samczyk)
-2x gupik (parka
-2x kirysek spiżowy

Akwa 25l:
-Roślinność
Shifty
Stały użytkownik

« Odpowiedz #18 : Marzec 11, 2009, 13:14:46 »

Z miejscem do akwarium też miałem problem ,na szczęście w mojej dawnej szafce gdzie stało 25l było dużo miejsca i akwa się pomieściło.

Vanplesniak:

A jak wreszcie uzbierasz to chyba będziesz żądał  wejściówki  od rodziców na oglądanie akwarium ;p

dilayla
Stały użytkownik

« Odpowiedz #19 : Marzec 11, 2009, 13:21:43 »

r
Z miejscem do akwarium też miałem problem ,na szczęście w mojej dawnej szafce gdzie stało 25l było dużo miejsca i akwa się pomieściło.

Vanplesniak:

A jak wreszcie uzbierasz to chyba będziesz żądał  wejściówki  od rodziców na oglądanie akwarium ;p

Shifty dobre:) vanplesniak na allegro są tanie 112 z wyposażeniem trzeba zmienić oświetlenie bo jest kiczowate ale tak ogólnie są fajne. Smiley

Jostein Gaard
Czy to nie smutne, że większość ludzi musi zachorować, by zdać sobie sprawę z cudowności życia?
vanplesniak
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #20 : Marzec 11, 2009, 18:41:51 »

Wiem patrzalem ale najpiew musze uzbierac kase Sad

Akwa 38l:
-2x gupik (parka
-2x kirysek spiżowy

Akwa 25l:
-Roślinność
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #21 : Marzec 11, 2009, 19:44:03 »

Co najgorsza szafke musze jeszcze kupic

nie musisz, ja swoje akwarium trzymam na podłodze a teraz kupuje 200l i też będzie stało na podłodze.
Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #22 : Marzec 11, 2009, 19:46:47 »

Takie stawianie na podłodze może być tylko na betonowej posadzce, drewniana za bardzo się ugina. Też jest ryzyko, że ktoś kopnie przypadkiem.
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #23 : Marzec 11, 2009, 19:49:43 »

Takie stawianie na podłodze może być tylko na betonowej posadzce, drewniana za bardzo się ugina. Też jest ryzyko, że ktoś kopnie przypadkiem.

kopnie przypadkiem? jak można kopnąć przypadkiem? wiesz jakiej siły musiał byś użyć aby zbić akwarium? jest taka szansa na to że ktoś kopnie jak na to że akwarium spadnie z szafki.
Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #24 : Marzec 11, 2009, 20:00:47 »

jak można kopnąć przypadkiem?
Można się potknąc i kopnąć, albo wpaść na akwarium. Ale faktycznie, jeżeli jest pokrywa, to takiego wielkiego zagrożenia dla kopiącego nie ma.

wiesz jakiej siły musiał byś użyć aby zbić akwarium?
Małej, jeżeli wystąpią naprężenia.

jest taka szansa na to że ktoś kopnie jak na to że akwarium spadnie z szafki.
nie sądzę, obstawiam jak 1:1000
vanplesniak
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #25 : Marzec 11, 2009, 20:26:54 »

Co najgorsza szafke musze jeszcze kupic

nie musisz, ja swoje akwarium trzymam na podłodze a teraz kupuje 200l i też będzie stało na podłodze.

Ale jak ja mam panele to może stać na podlodze? Moze terez stac obok kaloryfera?

Akwa 38l:
-2x gupik (parka
-2x kirysek spiżowy

Akwa 25l:
-Roślinność
Lilim
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #26 : Marzec 11, 2009, 20:44:25 »

Ale jak ja mam panele to może stać na podlodze? Moze terez stac obok kaloryfera?
Na podłodze jak najbardziej, tylko musisz coś podłożyć pod akwarium (styropian, kilka warstw pianki pod panele, itp.). Co to kaloryfera, to niech się już wypowiedzą eksperci - jak dla mnie to raczej kiepski pomysł.
vanplesniak
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #27 : Marzec 11, 2009, 20:46:48 »

Hmmm... Ja mam praktycznie caly pkoj zapchany, ale wiem gdzie mzoe stac obok biorka zmiesci sie

Akwa 38l:
-2x gupik (parka
-2x kirysek spiżowy

Akwa 25l:
-Roślinność
Królewna Śnieżka
Nowy
*

« Odpowiedz #28 : Marzec 11, 2009, 20:47:51 »

Na podłodze jak najbardziej, tylko musisz coś podłożyć pod akwarium (styropian, kilka warstw pianki pod panele, itp.). Co to kaloryfera, to niech się już wypowiedzą eksperci - jak dla mnie to raczej kiepski pomysł.
od siebie proponuje wyciac mate z karimaty turystycznej lub maty do cwiczen
vanplesniak
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #29 : Marzec 11, 2009, 20:49:33 »

Dzieki za dobre rady Smiley

Akwa 38l:
-2x gupik (parka
-2x kirysek spiżowy

Akwa 25l:
-Roślinność