dilayla
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #15 : Marzec 11, 2009, 12:47:29 » |
|
Raczej nie polecam Ci akwa bez przykrywy a jakie bedziesz mieć oświetlenie,rośliny?
|
|
|
|
|
|
Jostein Gaard Czy to nie smutne, że większość ludzi musi zachorować, by zdać sobie sprawę z cudowności życia?
|
|
|
Shifty
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #16 : Marzec 11, 2009, 13:04:25 » |
|
Ja popieram koleżankę wyżej.Pokrywa nie jest super ważna da się ją kilkoma rzeczami zastąpić ,ale lepiej ją mieć.Ja sam jestem od ciebie rok młodszy i też mnie to kosztowało wszystko.Rybki,rośliny,testy i sprzęt do akwarium.Myślałem ,że tak z 300 zł wyszło a chyba z 500 wyszło  Radzę ci oddać obecną obsadę i na chwile przestać myśleć o akwarium i zacząć zbierać pieniądze.A potem zakupy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vanplesniak
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #17 : Marzec 11, 2009, 13:10:40 » |
|
Ja mam14lat i zbieram na akwa 112l. Rodzice nie chca dolozyc wiec bede musial na wszystko sam uzbierac  Co najgorsza szafke musze jeszcze kupic 
|
|
|
|
|
|
Akwa 38l: -3x platynka (parka +samczyk) -2x gupik (parka -2x kirysek spiżowy
Akwa 25l: -Roślinność
|
|
|
Shifty
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #18 : Marzec 11, 2009, 13:14:46 » |
|
Z miejscem do akwarium też miałem problem ,na szczęście w mojej dawnej szafce gdzie stało 25l było dużo miejsca i akwa się pomieściło.
Vanplesniak:
A jak wreszcie uzbierasz to chyba będziesz żądał wejściówki od rodziców na oglądanie akwarium ;p
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dilayla
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #19 : Marzec 11, 2009, 13:21:43 » |
|
r Z miejscem do akwarium też miałem problem ,na szczęście w mojej dawnej szafce gdzie stało 25l było dużo miejsca i akwa się pomieściło.
Vanplesniak:
A jak wreszcie uzbierasz to chyba będziesz żądał wejściówki od rodziców na oglądanie akwarium ;p
Shifty dobre:) vanplesniak na allegro są tanie 112 z wyposażeniem trzeba zmienić oświetlenie bo jest kiczowate ale tak ogólnie są fajne. 
|
|
|
|
|
|
Jostein Gaard Czy to nie smutne, że większość ludzi musi zachorować, by zdać sobie sprawę z cudowności życia?
|
|
|
vanplesniak
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #20 : Marzec 11, 2009, 18:41:51 » |
|
Wiem patrzalem ale najpiew musze uzbierac kase 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dwight 18
|
 |
« Odpowiedz #21 : Marzec 11, 2009, 19:44:03 » |
|
Co najgorsza szafke musze jeszcze kupic nie musisz, ja swoje akwarium trzymam na podłodze a teraz kupuje 200l i też będzie stało na podłodze.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!
|
 |
« Odpowiedz #22 : Marzec 11, 2009, 19:46:47 » |
|
Takie stawianie na podłodze może być tylko na betonowej posadzce, drewniana za bardzo się ugina. Też jest ryzyko, że ktoś kopnie przypadkiem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dwight 18
|
 |
« Odpowiedz #23 : Marzec 11, 2009, 19:49:43 » |
|
Takie stawianie na podłodze może być tylko na betonowej posadzce, drewniana za bardzo się ugina. Też jest ryzyko, że ktoś kopnie przypadkiem.
kopnie przypadkiem? jak można kopnąć przypadkiem? wiesz jakiej siły musiał byś użyć aby zbić akwarium? jest taka szansa na to że ktoś kopnie jak na to że akwarium spadnie z szafki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!
|
 |
« Odpowiedz #24 : Marzec 11, 2009, 20:00:47 » |
|
jak można kopnąć przypadkiem? Można się potknąc i kopnąć, albo wpaść na akwarium. Ale faktycznie, jeżeli jest pokrywa, to takiego wielkiego zagrożenia dla kopiącego nie ma. wiesz jakiej siły musiał byś użyć aby zbić akwarium? Małej, jeżeli wystąpią naprężenia. jest taka szansa na to że ktoś kopnie jak na to że akwarium spadnie z szafki. nie sądzę, obstawiam jak 1:1000
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vanplesniak
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #25 : Marzec 11, 2009, 20:26:54 » |
|
Co najgorsza szafke musze jeszcze kupic nie musisz, ja swoje akwarium trzymam na podłodze a teraz kupuje 200l i też będzie stało na podłodze. Ale jak ja mam panele to może stać na podlodze? Moze terez stac obok kaloryfera?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lilim
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #26 : Marzec 11, 2009, 20:44:25 » |
|
Ale jak ja mam panele to może stać na podlodze? Moze terez stac obok kaloryfera?
Na podłodze jak najbardziej, tylko musisz coś podłożyć pod akwarium (styropian, kilka warstw pianki pod panele, itp.). Co to kaloryfera, to niech się już wypowiedzą eksperci - jak dla mnie to raczej kiepski pomysł.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vanplesniak
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #27 : Marzec 11, 2009, 20:46:48 » |
|
Hmmm... Ja mam praktycznie caly pkoj zapchany, ale wiem gdzie mzoe stac obok biorka zmiesci sie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Królewna Śnieżka
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #28 : Marzec 11, 2009, 20:47:51 » |
|
Ale jak ja mam panele to może stać na podlodze? Moze terez stac obok kaloryfera?
Na podłodze jak najbardziej, tylko musisz coś podłożyć pod akwarium (styropian, kilka warstw pianki pod panele, itp.). Co to kaloryfera, to niech się już wypowiedzą eksperci - jak dla mnie to raczej kiepski pomysł. od siebie proponuje wyciac mate z karimaty turystycznej lub maty do cwiczen
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vanplesniak
Zainteresowany

|