Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 65 66 [67] 68 69 ... 113
  Drukuj  
Autor Wątek: Rozmnażanie Glonojadów  (Przeczytany 689744 razy)
robert gdz
Nowy
*

« Odpowiedz #990 : Styczeń 22, 2008, 19:50:45 »

Czesc jestem tu nowa....witam wszystkich:) Mam pytanie.....rozmnozyły mi sie jakis czas temu glonojady.....ale jestem szczesliwa:)Po jak długim czasie samica moze złozyc kolejna ikre?Huh?Wydaje mi sie z znów złozyła...czy jest taka mozliwosc????Ile czasu moze potrwac miedzy złozeniem jednej ikry a złozeniem drugiej?Huh?
Czy ktos moze mi odpowiedziec na to pytanie?Huh???Pozdrawiam ...zaneta
AgnieszkaMarcin
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #991 : Styczeń 22, 2008, 20:32:42 »

A masz tylko jedna pare glonojadow?
Cyga
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #992 : Styczeń 22, 2008, 20:59:08 »

I kiedy one złożyły ikrę

60 l żabki szponiaste
210 l barwniaki czerwonobrzuche
30 l salvini
robert gdz
Nowy
*

« Odpowiedz #993 : Styczeń 22, 2008, 21:37:46 »

W akwarium mam jedna pare glonojadów.Pierwsze maluchy zobaczyłam przypadkiem 26 grudnia(czyli maja pewnie wiecej niz miesiac)
Błyskawicznie odłowiłam je do innego akwarium-i co ciekawe wszystkie (4 sztuki )przezyły.Lepszy jest jeszcze fakt,ze przegapiłam gdzies jedna sztuke wyławiajac tamte do oddzielnego akwarium.I tak jeden glonojadek zyje do dzis w duzym akwarium....z mamusia...z tatusiem...i gromada innych rybek(nawet sumów) Cheesy Cheesy Nie mam zadnych wyjatkowych warunków.....praktycznie nie dbam o akwarium na codzien.Raz dziennie dam im jesc...jak wracam póznym wieczorem...wtedy tez zapalam im swiatło na pare godzin...i raz na dwa tygodnie czyszcze filtr.To wszystko.Dlatego jestem pełna podziwu ze udało mi sie rozmnozyc glonojady.Jak czytam o tak szczególnych warunkach...o dbanie...i zabieganie a na dodatek nie chca sie rozmnozyc....to jestem w szkou......Jak sie zachowuje glonojad gdy samica złozy w domku ikre?Huh?Mój siedzi w srodku i wachluje płetwami...nie pozwala nikomu podpłynac do domku.....jest wrecz agresywny....Pewnie w domku jest ikra?Huh??Pozdrawiam    zaneta
david1011
Stały użytkownik

« Odpowiedz #994 : Styczeń 23, 2008, 13:04:17 »

jeżeli wachluje to jest pewne prawdopodobieństwo że jest ikra.. ale nie musi być.. u mnie samiec też siedział w domku i wachlował ale nic z tego niestety nie tyło Sad
Aniusia
Nowy
*

« Odpowiedz #995 : Styczeń 25, 2008, 23:20:34 »

Mój samiec wachluje także tuż przed złożeniem ikry.Moje zbrojniki zachowują się już inaczej na jakieś dwa-trzy dni przed złożeniem ikry.Najpierw największy samie czyści kokos, potem widzę jak mniejszy samiec próbuje tam wejść.A w dniu tarła(u mnie tarło zawsze odbywa się w nocy) samica jest po prostu ogromna i wchodzi do kokosa razem z tym większym samcem i do tego jeszcze ten mniejszy się wpycha ;] i tak wpływają i wypływają
A następnego dnia rano jest już tylko duży samiec w kokosie razem z ikrą.
Teraz zauważyłam że duży samiec coś zaczyna świrować w kokosie, ale jest jeszcze za wcześnie na następne tarło.

112l.
2x danio pręgowany
6x żałobniczki
3x kirys spiżowy
1x gibiceps
2x zbrojnik niebieski(samiec i samica)
1x bojownik syjamski
2x razbora klinowa
2x brzanka sumatrzańska
2x molinezja
6x neon innesa
AgnieszkaMarcin
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #996 : Styczeń 26, 2008, 12:00:22 »

U mnie jest prawie tak samo tyle ,ze mam 3 doroslych samcow i 3 dorosle samice.Kazdy samiec ma swoj rewir,wiec jest spokojnie.Co jaki czas u Ciebie jest tarlo?U mnie tak raz na 2 miesiace
« Ostatnia zmiana: Styczeń 26, 2008, 21:32:45 wysłane przez AgnieszkaMarcin » Zapisane
Aniusia
Nowy
*

« Odpowiedz #997 : Styczeń 26, 2008, 12:43:30 »

Do tej pory miała dopiero dwa tarła: pierwsze 13 listopad 2007, drugie 1 stycznie 2008 ;]
czyli jakieś 1,5 miesiąca

112l.
2x danio pręgowany
6x żałobniczki
3x kirys spiżowy
1x gibiceps
1x bojownik syjamski
2x razbora klinowa
2x brzanka sumatrzańska
2x molinezja
6x neon innesa
rafiko242
Nowy
*

« Odpowiedz #998 : Luty 16, 2008, 08:19:38 »

mam pytanie moze mi pomozecie mam w akwarium takie rybki jak 2 welonki karasia 2 zalobniczki i 2zbrojniki od jakiegos czasu prubuje rozmnozyc zbrojniki dalem im kokosa ale one wogule tam nie wchodza ani samiec ani samica nawet im rzucilem troche marchewki   do kokosa ale tez brak reakcji no to dajcie mi jakies rady krok po kroku moze mi sie uda jak mi pomozecie Huh
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #999 : Luty 16, 2008, 09:11:45 »

proponuje przeczytać ten wątek od początku a na pewno znajdziesz tam wszystko co Cię interesuje

rafiko242
Nowy
*

« Odpowiedz #1000 : Luty 16, 2008, 17:15:38 »

ale mam takie pare pytan jak wkladam tego kokosaa to dziura mosi byc do szyby czy to niema znaczenia aha noi jak np samiec i samica mi sie tam nie zmieszcza to moze to ich zniechecic?HuhHuhHuh
sircula
Bywalec

« Odpowiedz #1001 : Luty 16, 2008, 17:27:22 »

Po pierwsze. Zacznij stosować kropki i przecinki.
Po drugie.  Włożenie kokosa do akwarium nie jest jednoznaczne z tym , że zbrojniki się zaczną trzeć.
Nic nie wiemy o Twoim zbiorniku. O wodzie, wystroju itp.
Po trzecie. Ten wątek ma już ponad tysiąc odpowiedzi i każdy początkujący znajdzie w nim odpowiedzi na większość swoich pytań. Trzeba tylko poświęcić trochę czasu. Nikt nie będzie od początku wszystkiego każdemu wyjaśniał indywidualnie.
pozdr
« Ostatnia zmiana: Luty 16, 2008, 17:30:34 wysłane przez sircula » Zapisane

"Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu." - Stanisław Lem
<br>http://www.artrock.pl/recenzje_sc.php?id=2365
Aniusia
Nowy
*

« Odpowiedz #1002 : Luty 17, 2008, 22:16:58 »

O ile się nie mylę obserwując moje zbrojniki to dzisiejszej nocy będzie tarło Wink
Samiczką wygląda jakby połknęła balon, a samce cały czas w kokosie siedzą i się nawzajem z niego wyganiają i samica także wchodzi.
A więc rano kolejna porcja zbrojniczków ;]

112l.
2x danio pręgowany
6x żałobniczki
3x kirys spiżowy
1x gibiceps
1x bojownik syjamski
2x razbora klinowa
2x brzanka sumatrzańska
2x molinezja
6x neon innesa
robert gdz
Nowy
*

« Odpowiedz #1003 : Luty 18, 2008, 19:48:43 »

Witajcie Cheesy.I tak jak przypuszczałam mój samiec nie na marne wachlował w domku dwa tygodnie(prawie)........Doczekałam sie drugich narodzin małych glonojadków Cheesy Cheesy Cheesy :DSzkoda ze uratował sie tylko jeden......ale zawsze cos.Odłowiony ukryty i bezpieczny..........Ale jestem heppiiiii Tongue Undecided.....pozdrowionka
Aniusia
Nowy
*

« Odpowiedz #1004 : Luty 18, 2008, 21:49:06 »

To jak zobaczysz że znowu wachluje to przenieś go do innego akwarium to wszystkie Ci przeżyją.

112l.
2x danio pręgowany
6x żałobniczki
3x kirys spiżowy
1x gibiceps
1x bojownik syjamski
2x razbora klinowa
2x brzanka sumatrzańska
2x molinezja
6x neon innesa
Strony: 1 ... 65 66 [67] 68 69 ... 113