marmak29
Nowy

|
 |
« : Luty 16, 2009, 17:17:25 » |
|
Po co rozmnażać rybki jak potem nikt nie chce ich kupić mam 20 glonojadów i byłem w 4 sklepach i nie chcieli
Pisownia...
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2009, 01:09:39 wysłane przez mdramski »
|
|
|
|
|
Xmodsss
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #1 : Luty 16, 2009, 17:34:05 » |
|
a po co komu ten wą>tek chciałeś sie pochwalić że masz 20 glonojadów??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
molin
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #2 : Luty 16, 2009, 19:23:50 » |
|
zawsze to trochę radości z rozmnożenia; dla akwarysty, że ma sprzyjające warunki w akwarium albo dla ryb drapieżnych np.skalarów, bardzo lubią polować 
|
|
|
|
|
|
akwarium 120 litrów
|
|
|
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz
|
 |
« Odpowiedz #3 : Luty 16, 2009, 21:07:35 » |
|
Poco rozmnażać rybki jak potem nikt niechce ich kupić mam 20 glonojadów i byłem w 4 sklepach i niechcieli
To po co je rozmnazales zamiast najpierw zorientowac sie czy bedziesz je miał gdzie zbyć?
|
|
|
|
|
|
GG 12591627 "Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15  160l na ziemi!
|
|
|
MateuszMława
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #4 : Luty 16, 2009, 21:26:56 » |
|
To po co je rozmnazales zamiast najpierw zorientowac sie czy bedziesz je miał gdzie zbyć? No i to chyba najlepsza odpowiedź w tym wątku 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MichcioRoslina
|
 |
« Odpowiedz #5 : Luty 16, 2009, 21:47:26 » |
|
Zabawa zabawą- wiem ze to jest fajne. Ale po co? OK dowiedziałeś się ze ktoś byłby zainteresowany kupnem (jakiś sklep np.) i wtedy się bierzesz, albo masz kolegów którzy je wezmą, bo co potem zrobisz? No co z nimi potem zrobisz? Będą się gnieździć w tym już za ciasnym akwarium i będą patrzeć błagalnym wzrokiem i sobie myśleć "Boże - albo niech nas sprzeda, albo niech nas dobije" (to oczywiście żart) Tak samo jak rozmnażanie gupików (straasznie mnie ostatnio wnerwia wątek "ciąża u gupika") z postami typu "co robić? ojejku ! jak się cieszę że będę miał małe rybki! ale jak już gdzieś mówiłem będziecie płakać żeby wam się te ryby nie rozmnażały! Oczywiście nie mówię tutaj o jakiś strasznie super extra rzadkiego gatunku... wiem ze ten post pewnie nic nie da.. ale tak ostatnio chodzę po forum i się nad sobą użalam ..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
marcinl
|
 |
« Odpowiedz #6 : Luty 16, 2009, 21:52:22 » |
|
a do czego jest allegro? zresztą chyba nie kupujesz ryb aby je rozmnażać i sprezdawać do sklepów? wystawisz fakturę dla sklepu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
matka siedzi z tyłu
|
 |
« Odpowiedz #7 : Luty 16, 2009, 22:08:24 » |
|
No ja czasem mam wrażenie, że niektórzy wyobrażają sobie, że dorobią się majątku na gupikach, a potem budzą się z ręką w nocniku.
|
|
|
|
|
|
ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
|
|
|
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains
|
 |
« Odpowiedz #8 : Luty 16, 2009, 23:39:34 » |
|
to twoja cena musi być dość wygórowana. z tego co sam zdążyłem się zorientować to akurat zbrojniki niebieskie dość łatwo opchnąć do sklepu, zwłaszcza takie ok 4cm. za takiego zbrojnika można w Trójmieście nawet 3 złote dostać.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Melmin
"Być Akwarystą... To Sama Przyjemność."
Stały użytkownik

Mój Bojek Którego Już Niema :(
|
 |
« Odpowiedz #9 : Luty 17, 2009, 00:33:18 » |
|
bez sensu wątek... zasmieca tylko nasze forum a tworząc nowe takie zupełnie niepotrzebne wątki nie ułatwiasz pracy moderatorom... 
|
|
|
|
|
|
4 molinezje Black Molly 1 Koza 2 żałobniczki (będzie więcej) 1 sumik kasatka Traszka Chińska 1 Piskorek 10 neon inessa 2 gupiki 1 chyba skarłowaciały mieczyk (takiego dostałem na urodziny)
akwa 140L.
|
|
|
|
mdramski
|
 |
« Odpowiedz #10 : Luty 17, 2009, 01:07:18 » |
|
Wątek wcale nie jest bez sensu. Mnóstwo akwarystów ma problem co zrobić z narybkiem. Czasem przecież złośliwe ryby nie chcą nas słuchać i same się rozmnażają. Ale jest na to prosty sposób - nie robić nic. Nie wyławiać młodych żyworódek, nie przenosić ryb do akwarium tarliskowego. Pozostała część obsady powinna sama "wyregulować" problem. W naturze dzieje się dokładnie to samo.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gol Anonim
Michał
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #11 : Luty 17, 2009, 01:11:52 » |
|
bez sensu wątek... zasmieca tylko nasze forum a tworząc nowe takie zupełnie niepotrzebne wątki nie ułatwiasz pracy moderatorom...  A ja myślę, że wcale nie bez sensu. Ilu to młodych akwarystów bezmyślnie chce rozmnażać gupiki i molinezje tylko dla samego rozmnażania? Nie zastanawiają się co z nimi zrobią i sprawa kończy się w maksymalnie przerybionym zbiorniku lub w WC. Niektóre sklepy odbierają narybek, inne nie. Znajomych akwarystów też nikt nie ma tylu aby wszystkie ryby wydać. Taki "sukces" hodowlany na pewno cieszy każdego początkującego akwarystę i dodaje mu skrzydeł, ale z czasem przeradza się w plagę. A na pytanie "po co rozmnażać?" 10 lat temu odpowiedziałbym dla frajdy, dziś: nie mam zielonego pojęcia.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Damianos115
KULE PRECZ !
Bywalec

|
 |
« Odpowiedz #12 : Kwiecień 13, 2009, 19:37:43 » |
|
u mnie w zoologicznym tez nie chceli zadnych rybek ale po jakims czasie wchodze i gosc sprzedal 11 gupików 8 glonojadow i chyba 7 kiryskow za 40 zł !!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pspiak
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #13 : Maj 30, 2009, 18:57:03 » |
|
Sklepy nie kupują rybek od ludzi których nie znają chodzi głównie o choroby jakie można im zawlec do sklepu ze swoich akwariów ja osobiście hoduje molinezje i co miesiąc dostarczam rybki do 3 sklepów łącznie jakieś 500 sztuk. Cena jest śmieszna 50 groszy sztuka wielkości 3,5cm. Nigdy nie używałem kotników moje duże molki 6 samców i 20 samic pływają w 240 litrach młode po osiągnięciu 1,5 cm odławiam do drugiego akwarium 240 l. Przeważnie w tym z małymi pływa około 2000 tys. rybek rosną nieżle może trochę ich za gęsto ale i tak nie chorują mają niezłą kondycje.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!