Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: Po co rozmnażać ?  (Przeczytany 3357 razy)
marmak29
Nowy
*

« : Luty 16, 2009, 17:17:25 »

Po co rozmnażać rybki jak potem nikt nie chce ich kupić mam 20 glonojadów i byłem w 4 sklepach i nie chcieli

Pisownia...
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2009, 01:09:39 wysłane przez mdramski » Zapisane
Xmodsss
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Luty 16, 2009, 17:34:05 »

a po co komu ten wą>tek
chciałeś sie pochwalić że masz 20 glonojadów??
molin
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Luty 16, 2009, 19:23:50 »

zawsze to trochę radości z rozmnożenia; dla akwarysty, że ma sprzyjające warunki w akwarium albo dla ryb drapieżnych np.skalarów, bardzo lubią polować Cheesy

akwarium 120 litrów
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #3 : Luty 16, 2009, 21:07:35 »

Poco rozmnażać rybki jak potem nikt niechce ich kupić mam 20 glonojadów i byłem w 4 sklepach i niechcieli
To po co je rozmnazales zamiast najpierw zorientowac sie czy bedziesz je miał gdzie zbyć?

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
MateuszMława
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Luty 16, 2009, 21:26:56 »

To po co je rozmnazales zamiast najpierw zorientowac sie czy bedziesz je miał gdzie zbyć?

No i to chyba najlepsza odpowiedź w tym wątku Wink
MichcioRoslina
Bywalec

« Odpowiedz #5 : Luty 16, 2009, 21:47:26 »

Zabawa zabawą- wiem ze to jest fajne. Ale po co? OK dowiedziałeś się ze ktoś byłby zainteresowany kupnem (jakiś sklep np.) i wtedy się bierzesz, albo masz kolegów którzy je wezmą, bo co potem zrobisz? No co z nimi potem zrobisz? Będą się gnieździć w tym już za ciasnym akwarium i będą patrzeć błagalnym wzrokiem i sobie myśleć "Boże - albo niech nas sprzeda, albo niech nas dobije" (to oczywiście żart) Tak samo jak rozmnażanie gupików (straasznie mnie ostatnio wnerwia wątek "ciąża u gupika") z postami typu "co robić? ojejku ! jak się cieszę że będę miał małe rybki! ale jak już gdzieś mówiłem będziecie płakać żeby wam się te ryby nie rozmnażały!  Oczywiście nie mówię tutaj o jakiś strasznie super extra rzadkiego gatunku...  wiem ze ten post pewnie nic nie da.. ale tak ostatnio chodzę po forum i się nad sobą użalam ..
marcinl
Szczecin
Super aktywny

« Odpowiedz #6 : Luty 16, 2009, 21:52:22 »

a do czego jest allegro?
zresztą chyba nie kupujesz ryb aby je rozmnażać i sprezdawać do sklepów?
wystawisz fakturę dla sklepu?

moje 72l - http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=17736.0
Ulubione - Kiryski Pstre, Gurami Mozaikowe i krewetki Smiley
matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #7 : Luty 16, 2009, 22:08:24 »

No ja czasem mam wrażenie, że niektórzy wyobrażają sobie, że dorobią się majątku na gupikach, a potem budzą się z ręką w nocniku.

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #8 : Luty 16, 2009, 23:39:34 »

to twoja cena musi być dość wygórowana. z tego co sam zdążyłem się zorientować to akurat zbrojniki niebieskie dość łatwo opchnąć do sklepu, zwłaszcza takie ok 4cm. za takiego zbrojnika można w Trójmieście nawet 3 złote dostać.

Melmin
"Być Akwarystą... To Sama Przyjemność."
Stały użytkownik

Mój Bojek Którego Już Niema :(

« Odpowiedz #9 : Luty 17, 2009, 00:33:18 »

bez sensu wątek... zasmieca tylko nasze forum a tworząc nowe takie zupełnie niepotrzebne wątki nie ułatwiasz pracy moderatorom... Wściekły

4 molinezje Black Molly
1 Koza
2 żałobniczki (będzie więcej)
1 sumik kasatka
Traszka Chińska
1 Piskorek
10 neon inessa
2 gupiki
1 chyba skarłowaciały mieczyk (takiego dostałem na urodziny)

akwa 140L.
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #10 : Luty 17, 2009, 01:07:18 »

Wątek wcale nie jest bez sensu. Mnóstwo akwarystów ma problem co zrobić z narybkiem. Czasem przecież złośliwe ryby nie chcą nas słuchać i same się rozmnażają. Ale jest na to prosty sposób - nie robić nic. Nie wyławiać młodych żyworódek, nie przenosić ryb do akwarium tarliskowego. Pozostała część obsady powinna sama "wyregulować" problem. W naturze dzieje się dokładnie to samo.
Gol Anonim
Michał
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #11 : Luty 17, 2009, 01:11:52 »

bez sensu wątek... zasmieca tylko nasze forum a tworząc nowe takie zupełnie niepotrzebne wątki nie ułatwiasz pracy moderatorom... Wściekły
A ja myślę, że wcale nie bez sensu. Ilu to młodych akwarystów bezmyślnie chce rozmnażać gupiki i molinezje tylko dla samego rozmnażania? Nie zastanawiają się co z nimi zrobią i sprawa kończy się w maksymalnie przerybionym zbiorniku lub w WC. Niektóre sklepy odbierają narybek, inne nie. Znajomych akwarystów też nikt nie ma tylu aby wszystkie ryby wydać. Taki "sukces" hodowlany na pewno cieszy każdego początkującego akwarystę i dodaje mu skrzydeł, ale z czasem przeradza się w plagę. A na pytanie "po co rozmnażać?" 10 lat temu odpowiedziałbym dla frajdy, dziś: nie mam zielonego pojęcia.
Damianos115
KULE PRECZ !
Bywalec

« Odpowiedz #12 : Kwiecień 13, 2009, 19:37:43 »

u mnie w zoologicznym tez nie chceli zadnych rybek ale po jakims czasie wchodze i gosc sprzedal 11 gupików 8 glonojadow i chyba 7 kiryskow za 40 zł !!

Akwarium 54l
http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/damianos115-54l-aktualizacja-21-05-2009-!!!/

15xNeon Innesa
1xBojownik
1xKirysek Panda ( Planowo 5)
0xOtosek ( Planowo 5)
0xRed Cherry ( Planowo 10-15)
Pozdrawiam Damian
pspiak
Nowy
*

« Odpowiedz #13 : Maj 30, 2009, 18:57:03 »

Sklepy nie kupują rybek od ludzi których nie znają chodzi głównie o choroby jakie można im zawlec do sklepu ze swoich akwariów
ja osobiście hoduje molinezje i co miesiąc dostarczam rybki do 3 sklepów łącznie jakieś 500 sztuk. Cena jest śmieszna 50 groszy sztuka wielkości 3,5cm. Nigdy nie używałem kotników moje duże molki 6 samców i 20 samic pływają w 240 litrach młode po osiągnięciu 1,5 cm odławiam do drugiego akwarium 240 l. Przeważnie w tym z małymi pływa około 2000 tys. rybek rosną nieżle może trochę ich za gęsto ale i tak nie chorują mają niezłą kondycje. 
Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #14 : Maj 30, 2009, 19:53:13 »

Przeważnie w tym z małymi pływa około 2000 tys. rybek
Żartobniś jakiś? Czy czarnoksiężnik?  Grin
Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do: