Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: kalkulatory  (Przeczytany 2393 razy)
Bea
Bywalec

« : Wrzesień 24, 2004, 22:07:46 »

Czy macie linki do kalkulatorów pomagajacych zrobić dobór obsady i wybrać pojemność akwa? (Takie jak na stronce malawi tylko do innych ryb).

Pozdrawiam
112 l i:  6 neonków Inessa, 5 danio pręgowane, 3 gupiki, 1 ramirezka, 2 skalary, 2 gurami mozaikowe, 4 mieczyki, 2 molinezje Black Molly, 1 zbrojnik niebieski
25 l kotnik: około 10małych molinezji Black i kilkanaście malutkich gupiczków.
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 27, 2004, 19:01:11 »

A po co Ci to ? Logiczne jest przecież, że gibiceps potrzebuje więcej miejsca niż gupik. Teoretycznie to 2 litry wody na 1 cm ciała, chyba że się mylę. Ja tam nie stosuję się do kalkulatorów, po prostu nie przerybiam zbiornika.
Bea
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 27, 2004, 20:56:31 »

Cytat: mdramski
A po co Ci to ? Logiczne jest przecież, że gibiceps potrzebuje więcej miejsca niż gupik. Teoretycznie to 2 litry wody na 1 cm ciała, chyba że się mylę. Ja tam nie stosuję się do kalkulatorów, po prostu nie przerybiam zbiornika.

A chcę się trochę pobawić, lubię takie ciekawostki. No i sprawdzić czy moje akwa jest bardzo już przerybione. :wink:

Pozdrawiam
112 l i:  6 neonków Inessa, 5 danio pręgowane, 3 gupiki, 1 ramirezka, 2 skalary, 2 gurami mozaikowe, 4 mieczyki, 2 molinezje Black Molly, 1 zbrojnik niebieski
25 l kotnik: około 10małych molinezji Black i kilkanaście malutkich gupiczków.
Jarecki
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Październik 13, 2004, 00:19:33 »

No rozbawiło mnie to choć teraz dopiero tu zajrzałem, to nie ma co się matematyką sugerować tam gdzie biologia rządzi. Jako "stary" akwarysta mam notorycznie "przerybione" zbiorniki ale ryby nie karłowacieją zielsko rośnie a woda z reguły czysta.Po prostu z długością lat obserwowania ryb rośnie doświadczenie i ile ryb na ile litrów wody nigdy diametralnie nie da się określić. Chociażby już przez to że jedne preferują górę wody inne środek a inne dno. POZDRAWIAM.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: