Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Korzeń w akwarium  (Przeczytany 1979 razy)
sobolaro
Nowy
*

« : Luty 05, 2009, 11:41:39 »

Witam proszę o pomoc. Znalazłem piękny korzeń, który niestety nie mieścił mi się w akwarium i nie dało się go przyciąć bo by się rozpadł ze względu na strukturę więc polakierowałem go i zrobiłem ozdobę zewnętrzną. teraz mam 200l i korzeń wszedł by bez problemu. Czy jest jakaś szansa na to aby korzeń nie był toksyczny Huh czy pomoże gotowanie w jakimś roztworze???. proszę o radę Roll Eyes
FighterMan
Bywalec

Kocham Ramirezy!!!

« Odpowiedz #1 : Luty 05, 2009, 12:34:50 »

Raczej już go nie wsadzaj. Chyba że chcesz mieć polakierowane rybki.

sobolaro
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Luty 05, 2009, 12:36:58 »

Dzięki za radę, ale może ktoś zna jakąś metodę Huh
serwisek35
Stały użytkownik

I`m the last one

« Odpowiedz #3 : Luty 05, 2009, 13:34:12 »

Ciężki "korzeń" do zgryzienia  Wink. Ja postąpiłbym następująco: zeszlifować lakier(papier ścierny grubo ziarnisty), wygotować w roztworze solnym, a następnie w czystej wodzie), wysuszyć i na końcu zabezpieczyć kilkoma warstwami żywicą epoksydową aby mieć gwarancję, że nic co w korzonku jeszcze się czai nie będzie się wydostawać na zewnątrz  Cheesy. Jest to maja prywatna i teoretyczna "porada". pozdrawiam

Akwarystyka to hobby, Rodzina to obowiązki
GG 10680128
sobolaro
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Luty 05, 2009, 18:33:52 »

Dzięki, ale czy żywica nie zaszkodzi przecież to też jest środek chemiczny. Ciekawe czy nie wystarczy samo wygotowanie. Lakieru położyłem cienką warstwę pistoletem w niektórych miejscach w ogóle go niema więc może w wysokiej temperaturze się wytopi.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: