Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: jaki to danio  (Przeczytany 4732 razy)
vanplesniak
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #15 : Styczeń 31, 2009, 12:01:43 »

Możliwe, że tak robią. Tylko, że danio czerwone złożyły  mi ikrę i przeżyło mi 20 sztuk. Mam je w małym akwa (30l), i są czerwone.

Akwa 38l:
-3x platynka (parka +samczyk)
-2x gupik (parka
-2x kirysek spiżowy

Akwa 25l:
-Roślinność
Angler
Stały użytkownik

« Odpowiedz #16 : Styczeń 31, 2009, 12:31:22 »

Ponoć to są zwykłe danio pręgowane z wszczepinym genem jakiejś meduzy czy innego jamochłona.
Rybcia:)
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #17 : Luty 01, 2009, 18:46:30 »

Jest to prawdopodobnie danio pręgowane odmiana czerwona, jednak obecnie istnieje ok 800 odmian barwnych tego gatunku rybki więc mogą być niejasności z oznaczeniem jaki to dokładnie jest gatunek.

Moje akwarium-45l

6x Pawie oczko(4 samice, 2 samce)
1x Gurami dwuplamy(samiec odmiana niebieska)
1x Platka Mike Mouse(samica)
1x Kirysek spiżowy(samiec)
2x Węgorek ciernisty(para)
1x Zbrojnik niebieski

Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy
Drago
Super aktywny

akwarystyka jest dla pasjonatów

« Odpowiedz #18 : Luty 03, 2009, 14:20:53 »

Rybcia skąd masz takie informacje nie ma żadnych odmian barwnych danio pręgowanego bo to jest tylko 1 gatunek,a już tym bardziej 800 bo to nie ekran tylko ryba.
dwight 18 ma racje te ryby są sztucznie barwione jak jajka na Wielkanoc,teraz Azjaci nawet tatuują ryby popatrz sobie na link.
http://images.google.pl/images?hl=pl&q=tattooed%20fish&lr=&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi

Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz  czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: