Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  
Autor Wątek: Zarybianie Akwarium  (Przeczytany 11849 razy)
Mataertest
Bywalec

« Odpowiedz #30 : Styczeń 11, 2009, 17:08:34 »

Po 1 bojownik potrzebuje grzałkę.
Po 2 bojownik potrzebuje filtr.
Po 3 jak ci się okocą to narybek potrzebuje napowietrzania.
Po 4 spróbuj wychodowac te pierwotniaki, możesz narybkowi też dawac rozkruszone żółtko jajka.

Shifty
Stały użytkownik

« Odpowiedz #31 : Styczeń 13, 2009, 14:38:03 »

Samiec został przeniesiony w niedziele.Teraz zbudował spore gniazdo z bąbelków.Wpuściłem samice ,która obecnie jest ganiana kupiłem napowietrzanie z firmy elite Smiley jak będą młode wtedy go zamontuje.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 14, 2009, 16:35:42 wysłane przez Shifty » Zapisane

Shifty
Stały użytkownik

« Odpowiedz #32 : Styczeń 14, 2009, 16:36:37 »

Samica próbuje zbliżyć się do gniazda ,ale zaraz jest odganiana.Dostałem troszkę ochotek od znajomego.Czy narybek będzie je jeść ?

Jacek aqa
Zainteresowany
**

Pozdrawiam

« Odpowiedz #33 : Styczeń 14, 2009, 16:41:59 »

Nie, ochotki są stanowczo za duże. Z takich środków dostępnych w domu to rozdrobnione ugotowane żółtko. A ochotkę wrzuć samicy bo jak sądzę masz tylko płatki które nie zawierają zbyt wiele składników odżywczych.

Akwarium 60l.
3 Rekiny Ludojady
1 Ryba Młot
2 Płaszczki Indonezyjskie (impisis muri)
1 Neon Czerwony
Shifty
Stały użytkownik

« Odpowiedz #34 : Styczeń 14, 2009, 16:51:18 »

Mam płatki,granulki,mrożony pokarm i te ochotki.Jutro dostanę pierwotniaki.

Assasin
Stały użytkownik

« Odpowiedz #35 : Styczeń 14, 2009, 18:00:47 »

Jeżeli masz wszystko, to nie masz się czym martwić.

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: 
http://konradsz13.blog.onet.pl
Shifty
Stały użytkownik

« Odpowiedz #36 : Styczeń 14, 2009, 18:06:17 »

Nie wiem z jakich powodów ,ale mój bojownik przeniósł gniazdo  Shocked porzucił tamto i robi nowe wśród gąszczu roślin.Właśnie widzę jak puszcza bąbelki do nowego gniazda.Wiecie z jakich powodów porzucił gniazdo ? Dodam że poprzednie gniazdo oddalił było o kilka cm dalej niż wcześniej

PS: Tamto gniazdo jest wielkości dużej monety robi je z wielkim zapałem.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 14, 2009, 18:12:27 wysłane przez Shifty » Zapisane

Assasin
Stały użytkownik

« Odpowiedz #37 : Styczeń 14, 2009, 18:25:50 »

Może nie porzucił?
Może chce mieć dwa gniazda?

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: 
http://konradsz13.blog.onet.pl
Shifty
Stały użytkownik

« Odpowiedz #38 : Styczeń 14, 2009, 18:32:21 »

Obecnie robi cały czas tamto gniazdo.Puszcza bąbelki chwila przerwy i znowu to samo.Nie wiem czemu robi nowe skoro tamto było wielkości dużej pięści

serwisek35
Stały użytkownik

I`m the last one

« Odpowiedz #39 : Styczeń 14, 2009, 18:37:02 »

Może to "Bob Budowniczy"  Cheesy. Nie, ale serio - nie przejmuj się tym, mój bojek wybudował cztery gniazda za nim dopuścił samicę, a po tarle i tak te gniazda się zeszły razem i było jedno ogromne, i on i tak wciąż je poprawiał. Po wykluciu młodych jak któryś spadł na dno to go brał w pyszczek i z powrotem go do gniazda(jakiś nadopiekuńczy, czy co:))

Akwarystyka to hobby, Rodzina to obowiązki
GG 10680128
szymonw
Super aktywny

« Odpowiedz #40 : Styczeń 14, 2009, 18:53:33 »

Może to "Bob Budowniczy"  Cheesy. Nie, ale serio - nie przejmuj się tym, mój bojek wybudował cztery gniazda za nim dopuścił samicę, a po tarle i tak te gniazda się zeszły razem i było jedno ogromne, i on i tak wciąż je poprawiał. Po wykluciu młodych jak któryś spadł na dno to go brał w pyszczek i z powrotem go do gniazda(jakiś nadopiekuńczy, czy co:))

nie nadopiekuńczy tylko normalny. to właśnie jego rola po wykluciu narybku. wkładać narybek do gniazda jeśli z niego wypada. a jak już się rozpłyna w te i we wte i nie bedzie sobie mógł radzić lepiej go odłowić jesli to baniaczek tarliskowy - jak nie to bojek zasiądzie do wieczerzy i skorzysta z tego dodatkowego posiłku.

a powodem przeniesienia gniazda może byc ruch na tafli wody. wybiera kąt o najmniejszym ruchu tak by gniazdo było jak najstabilniejsze

Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  

Skocz do: