Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « Irishman 160 L 17/07/09 +nowe zdjecia 7/03/2010 ost. strona
Strony: 1 [2] 3
  Drukuj  
Autor Wątek: Irishman 160 L 17/07/09 +nowe zdjecia 7/03/2010 ost. strona  (Przeczytany 13816 razy)
Irishman
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #15 : Styczeń 03, 2009, 18:03:26 »

Zdajesz sobie sprawę że platynki lubią mieć sporo roślin i kryjówek? Moje co róż znikają w kokosach lub w dużej kępie moczarki : )
Ja bym dodała mchu,korzeń i kokos i zrobiła krewetkarium.No może też bojownika ; )

Oczywiscie  wiem  o tym, jak   napisalem   -  dopiero co kilka dni temu zalozylem zbiorniczek, dzisiaj bylem w gorach Wicklow zebrac kilka  kamykow ze strumykow  gorskich - teraz sie  gotuja.

Roslinki  poszukuje, w sklepach  jest lipa -  maly wybor i sa bardzo zniszczone. Nie  widzialem tu nigdzie mchow, a jest ich przeciez  duzo. W jednym sklepie moge zlozyc zamowienie na mech jawajski  i beda go sciagac z Holandii.  - Nawet nie chce wiedziec ile to bedzie kosztowac. Korzenia nie bede dodawal, bo juz jest dosc spory jak na wymiary  aqua, kokos jakos mi nienaturalnie wyglada, a  bojowniki mi sie nie podobaja Sad
kilka red cherry  chcialbym miec, ale tez jest problem zeby je dostac.   

Pethro
Super aktywny

« Odpowiedz #16 : Styczeń 03, 2009, 18:08:51 »

jesli o mchy chodzi to one potrafia długo wytrzymać bez swiatła.. wiec moze sam sobie zamówisz, jedny problem to mróz ale nawet tydzien bez swiatła na mech jawajski nie powinien tak źle zadziałać Wink
Irishman
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #17 : Styczeń 03, 2009, 18:12:14 »

jesli o mchy chodzi to one potrafia długo wytrzymać bez swiatła.. wiec moze sam sobie zamówisz, jedny problem to mróz ale nawet tydzien bez swiatła na mech jawajski nie powinien tak źle zadziałać Wink
dzieki  Adminon  powstal nowy poddzial Polonia akwarystyczna, wiec mam nadzieje, iz nawiaze kontakt z akwarystami  z Eire, ktorzy posiadaja  roslinek w nadmiarze  Afro

Ps
nazbieralem kilka kamykow - update w pierwszym poscie - jesli macie ciekawe pomysly na kompozycje z kamieni w takim malym baniaczku - czekam na info!!
« Ostatnia zmiana: Styczeń 03, 2009, 21:59:16 wysłane przez Irishman » Zapisane

gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #18 : Styczeń 04, 2009, 16:04:55 »

Poogladaj sobie korzenie u tego wystawiajacego, ma ich sporo i z pewnoscia cos sobie upatrzysz - nadaja sie nawet do Twojego baniaczka
http://www.allegro.pl/item515899442_korzen_40.html

Irishman
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #19 : Styczeń 04, 2009, 16:20:51 »

fajne te korzonki, bede mam nadzieje w lutym w Polsce  to chyba cos zamowie sobie. Ladny  korzen dodaje sporo uroku  do akwarium, moj oryginalnie byl tak duzy, ze musialem go  przeciac na pol.

dolly
Stały użytkownik

Szczecin-Ystad

« Odpowiedz #20 : Styczeń 04, 2009, 17:45:06 »

Też mam te korzenie są super do małych zbiorników a mech ładnie je obrasta.
Sprawdź może na Ebay-u może tam coś znajdziesz : )

Irishman
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #21 : Styczeń 06, 2009, 22:19:48 »

wielkie dzielo - moje tlo  Afro no wiec tak   -  wielkie anty talencie plastyczne ze mnie, wiec efekty sa raczej  srednio slabe z przewaga na beznadziejne,  ale stworzylem takie cuś

moje "cudo" jest jeszcze nie dokonczone, co widac po bialych plamkach styropianu, ktore trzeba domalowac, poza tym jeszcze  farba schnie -   zobacze jak juz doschnie i przestanie sie swiecic.  Zawsze zostaje jeszcze opcja  druga - wyrzucic  i   kombinowac nowe - w koncu trening czyni mistrza.

zostawic?
usunac?
tworzyc nowe dzielo zycia ?  papa

edit

wkurza mnie moj  filtr
czy tetra ex400  nada sie ?  i jak jest z glosnoscia  tego filtra?   aqua  jest w sypialni.   
« Ostatnia zmiana: Styczeń 06, 2009, 23:32:37 wysłane przez Irishman » Zapisane

gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #22 : Styczeń 07, 2009, 06:17:50 »

Z tym tlem nie jest tak najgorzej (tylko strasznie gruby ten styropian), jesli domalujesz dodasz troszke kory lub inne drewniane motywy, moze tez suszony mech.
Z pewnoscia jak jeszcze udoskonalisz to wyjdzie Ci cudenko  Good ! powodzenia

gomez1982
Stały użytkownik

« Odpowiedz #23 : Styczeń 09, 2009, 16:21:49 »

Mam taki filt ale wyłączone w nim napowietrzanie bo napowietrzanie mam przez ruch tafli wody.Też śpię w pokoju gdzie jest akwarium i go nie słychać.Tak więc spokojnie możesz go kupić ale szczerze ustaw go na najniższą wydajność bo potrafi zrobić wir w wodzie.
loczek_13
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #24 : Styczeń 17, 2009, 15:11:05 »

Ładne akwa Wink

126l Ogólniak

160l Malawi
JONASZ
Stały użytkownik

« Odpowiedz #25 : Styczeń 18, 2009, 14:43:13 »

Bardzo  ładne masz akwa ja mam 35litrów ale zrobiłem błąd i robię po prawe mojego błędu czyli roślinki obsada podłoże Powodzenia moja ocena to 10/5 ale jeszcze trochę poczekać zęby roślinki się rozrosły

35L Budowa od nowa
GG-9414752
E-mail jonasz.kocik@wp.pl
5blue5
Bywalec

Nie ma lepszego od Neona Czerwonego!!!

« Odpowiedz #26 : Styczeń 18, 2009, 15:36:48 »

Akwarium całkiem całkiem  Roll Eyes ale usuń te tło moim zdaniem zmniejsza wizualnie twoje akwarium  Grin
powodzenia...  Good !

Widzew Łódź
Prosta rzecz śnić ten sen tak niewinnie jak marzyciel
Życie jak mecz jeden mecz który ważniejszy jest niż życie
Spójrz na niebo poczuj siebie zanim złapiesz oddech
Irishman
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #27 : Styczeń 18, 2009, 20:47:10 »

maly update -  akwarium ozylo, no i  roslinki  troszke sie rozrosly 

wiem wiem,  wezyk od co2   musze schowac Smiley ale  wszelkie inne komentarze    mile widziane  papa

Irishman
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #28 : Maj 19, 2009, 23:26:52 »

Zapraszam do 1wszego posta - maly update

Irishman
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #29 : Lipiec 17, 2009, 23:06:12 »

Dzisiaj uruchomilem nowe akwarium -  wszelkie propozycje dotyczace zmian mile widziane.

jedyne co nie mile widziane  to  porady  dotyczace zmiany koloru zwirku - niestety  tu gdzie jestem nie ma czarnego.

Szukam roslinek na pierwszy plan - niskich, plozacych  sie, ewentualnie  latwych w utrzymaniu trawek -  poradźcie, co moglbym dokupic.

chetnie przeczytam tez pomyslow na obsade rybna akwarium -  odpadaja ryby duze i skalary.  wolalbym jakies jedno, albo dwa sympatyczne stadka,  + kirysek panda + red cherry.

Strony: 1 [2] 3
  Drukuj  

Skocz do: