Irishman
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #15 : Styczeń 03, 2009, 18:03:26 » |
|
Zdajesz sobie sprawę że platynki lubią mieć sporo roślin i kryjówek? Moje co róż znikają w kokosach lub w dużej kępie moczarki : ) Ja bym dodała mchu,korzeń i kokos i zrobiła krewetkarium.No może też bojownika ; )
Oczywiscie wiem o tym, jak napisalem - dopiero co kilka dni temu zalozylem zbiorniczek, dzisiaj bylem w gorach Wicklow zebrac kilka kamykow ze strumykow gorskich - teraz sie gotuja. Roslinki poszukuje, w sklepach jest lipa - maly wybor i sa bardzo zniszczone. Nie widzialem tu nigdzie mchow, a jest ich przeciez duzo. W jednym sklepie moge zlozyc zamowienie na mech jawajski i beda go sciagac z Holandii. - Nawet nie chce wiedziec ile to bedzie kosztowac. Korzenia nie bede dodawal, bo juz jest dosc spory jak na wymiary aqua, kokos jakos mi nienaturalnie wyglada, a bojowniki mi sie nie podobaja kilka red cherry chcialbym miec, ale tez jest problem zeby je dostac.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pethro
|
 |
« Odpowiedz #16 : Styczeń 03, 2009, 18:08:51 » |
|
jesli o mchy chodzi to one potrafia długo wytrzymać bez swiatła.. wiec moze sam sobie zamówisz, jedny problem to mróz ale nawet tydzien bez swiatła na mech jawajski nie powinien tak źle zadziałać 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Irishman
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #17 : Styczeń 03, 2009, 18:12:14 » |
|
jesli o mchy chodzi to one potrafia długo wytrzymać bez swiatła.. wiec moze sam sobie zamówisz, jedny problem to mróz ale nawet tydzien bez swiatła na mech jawajski nie powinien tak źle zadziałać  dzieki Adminon powstal nowy poddzial Polonia akwarystyczna, wiec mam nadzieje, iz nawiaze kontakt z akwarystami z Eire, ktorzy posiadaja roslinek w nadmiarze Ps nazbieralem kilka kamykow - update w pierwszym poscie - jesli macie ciekawe pomysly na kompozycje z kamieni w takim malym baniaczku - czekam na info!!
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 03, 2009, 21:59:16 wysłane przez Irishman »
|
|
|
|
|
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #18 : Styczeń 04, 2009, 16:04:55 » |
|
Poogladaj sobie korzenie u tego wystawiajacego, ma ich sporo i z pewnoscia cos sobie upatrzysz - nadaja sie nawet do Twojego baniaczka http://www.allegro.pl/item515899442_korzen_40.html
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Irishman
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #19 : Styczeń 04, 2009, 16:20:51 » |
|
fajne te korzonki, bede mam nadzieje w lutym w Polsce to chyba cos zamowie sobie. Ladny korzen dodaje sporo uroku do akwarium, moj oryginalnie byl tak duzy, ze musialem go przeciac na pol.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dolly
Stały użytkownik

Szczecin-Ystad
|
 |
« Odpowiedz #20 : Styczeń 04, 2009, 17:45:06 » |
|
Też mam te korzenie są super do małych zbiorników a mech ładnie je obrasta. Sprawdź może na Ebay-u może tam coś znajdziesz : )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Irishman
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #21 : Styczeń 06, 2009, 22:19:48 » |
|
wielkie dzielo - moje tlo  no wiec tak - wielkie anty talencie plastyczne ze mnie, wiec efekty sa raczej srednio slabe z przewaga na beznadziejne, ale stworzylem takie cuś  moje "cudo" jest jeszcze nie dokonczone, co widac po bialych plamkach styropianu, ktore trzeba domalowac, poza tym jeszcze farba schnie - zobacze jak juz doschnie i przestanie sie swiecic. Zawsze zostaje jeszcze opcja druga - wyrzucic i kombinowac nowe - w koncu trening czyni mistrza.    zostawic? usunac? tworzyc nowe dzielo zycia ?  edit wkurza mnie moj filtr czy tetra ex400 nada sie ? i jak jest z glosnoscia tego filtra? aqua jest w sypialni.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 06, 2009, 23:32:37 wysłane przez Irishman »
|
|
|
|
|
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #22 : Styczeń 07, 2009, 06:17:50 » |
|
Z tym tlem nie jest tak najgorzej (tylko strasznie gruby ten styropian), jesli domalujesz dodasz troszke kory lub inne drewniane motywy, moze tez suszony mech. Z pewnoscia jak jeszcze udoskonalisz to wyjdzie Ci cudenko  powodzenia
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gomez1982
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #23 : Styczeń 09, 2009, 16:21:49 » |
|
Mam taki filt ale wyłączone w nim napowietrzanie bo napowietrzanie mam przez ruch tafli wody.Też śpię w pokoju gdzie jest akwarium i go nie słychać.Tak więc spokojnie możesz go kupić ale szczerze ustaw go na najniższą wydajność bo potrafi zrobić wir w wodzie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
loczek_13
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #24 : Styczeń 17, 2009, 15:11:05 » |
|
Ładne akwa 
|
|
|
|
|
|
126l Ogólniak  160l Malawi 
|
|
|
JONASZ
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #25 : Styczeń 18, 2009, 14:43:13 » |
|
Bardzo ładne masz akwa ja mam 35litrów ale zrobiłem błąd i robię po prawe mojego błędu czyli roślinki obsada podłoże Powodzenia moja ocena to 10/5 ale jeszcze trochę poczekać zęby roślinki się rozrosły
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5blue5
Bywalec

Nie ma lepszego od Neona Czerwonego!!!
|
 |
« Odpowiedz #26 : Styczeń 18, 2009, 15:36:48 » |
|
Akwarium całkiem całkiem  ale usuń te tło moim zdaniem zmniejsza wizualnie twoje akwarium  powodzenia... 
|
|
|
|
|
|
Widzew Łódź Prosta rzecz śnić ten sen tak niewinnie jak marzyciel Życie jak mecz jeden mecz który ważniejszy jest niż życie Spójrz na niebo poczuj siebie zanim złapiesz oddech 
|
|
|
Irishman
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #27 : Styczeń 18, 2009, 20:47:10 » |
|
maly update - akwarium ozylo, no i roslinki troszke sie rozrosly wiem wiem, wezyk od co2 musze schowac  ale wszelkie inne komentarze mile widziane 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Irishman
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #28 : Maj 19, 2009, 23:26:52 » |
|
Zapraszam do 1wszego posta - maly update
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Irishman
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #29 : Lipiec 17, 2009, 23:06:12 » |
|
Dzisiaj uruchomilem nowe akwarium - wszelkie propozycje dotyczace zmian mile widziane.
jedyne co nie mile widziane to porady dotyczace zmiany koloru zwirku - niestety tu gdzie jestem nie ma czarnego.
Szukam roslinek na pierwszy plan - niskich, plozacych sie, ewentualnie latwych w utrzymaniu trawek - poradźcie, co moglbym dokupic.
chetnie przeczytam tez pomyslow na obsade rybna akwarium - odpadaja ryby duze i skalary. wolalbym jakies jedno, albo dwa sympatyczne stadka, + kirysek panda + red cherry.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|