HaliBut
Zainteresowany

|
 |
« : Sierpień 21, 2004, 11:46:53 » |
|
Siema ludziska to znowu ja :wink: :wink: :wink: Widze ze forum rozroslo sie troche od mojej ostatniej wizyty. to dobrze. no dobra teraz moje pytanko//problem\\. Ja wy oczyszcczacie dno z kup i resztek zarcia?? ja mam taka rure z jakims sitkiem na koncu ale to nie oczyszcza nawet w 50%. Pomocy. jak lepiej oczyszczac??
|
|
|
|
|
|
Carpe diem 
|
|
|
kristi_wawa
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #1 : Sierpień 21, 2004, 11:49:48 » |
|
poszukaj na forum o odmulaczach tu np. link z naszego forum: http://akwarium.prx.pl/forum/viewtopic.php?t=507&highlight=odmulaczja mam zrobione własnoręcznie i sprawdza się całkiem dobrze...  postaraj się najpierw poszukać a później pisać nowego posta...
|
|
|
|
|
|
You May Be Only One Person In The World, But You May Also Be The World To One Person
|
|
|
|
mdramski
|
 |
« Odpowiedz #2 : Sierpień 21, 2004, 12:32:40 » |
|
odmulacz, odkurzacz - jest tego pełno. Odmulacz możesz sobie zrobić sam z kawałka węża i butelki PET.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
atusia
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #3 : Sierpień 21, 2004, 14:47:15 » |
|
używam odkurzacza...spisuje się super Kupiłam gotowy w sklepie, podłącza się go do brzęczka....i heja...śmiga aż miło. Te wszystkie odchody...są zasysane do takiego woreczka, a woda z powrotem do akwa wlatuje :lol:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mdramski
|
 |
« Odpowiedz #4 : Sierpień 21, 2004, 14:52:56 » |
|
Ale odmulaczem wyssasz cały syf, a odkurzaczem tylko to co na wierzchu. Jednakże polecam odkurzacze również, bo jak odmulam to często roślinki sobie wyrywam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
atusia
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #5 : Sierpień 21, 2004, 15:43:47 » |
|
odkurzaczem cały syfek zbieram....ma końcówkę fajną i przekopuję nawet żwirek...naprawdę polecam. Po takim zabiegu obowiązkowo podmianka wody.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
HaliBut
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #6 : Sierpień 22, 2004, 10:52:03 » |
|
odkurzaczem cały syfek zbieram....ma końcówkę fajną i przekopuję nawet żwirek...naprawdę polecam. Po takim zabiegu obowiązkowo podmianka wody. Ile kosztuje taki odkurzacz???
|
|
|
|
|
|
Carpe diem 
|
|
|
|
mdramski
|
 |
« Odpowiedz #7 : Sierpień 22, 2004, 11:15:18 » |
|
Odkurzacz - zależy od sklepu. 10-15 zł choć widziałem po 20.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tomeek7
|
 |
« Odpowiedz #8 : Sierpień 22, 2004, 11:16:14 » |
|
ja kupilem 3 w 1 odkurzacz odmulacz i skrobaczek na bateria za 60zl
|
|
|
|
|
|
|
|
|
atusia
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #9 : Sierpień 22, 2004, 13:32:43 » |
|
Ile kosztuje taki odkurzacz???
za odkurzacz dałam około 14zł plus do tego brzęczek ( wybrałam większą moc brzęczka, aby dobrze zasysał "syfek")
|
|
|
|
|
|
|
|
|
scolls
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #10 : Wrzesień 11, 2004, 19:53:23 » |
|
Polecam "zasysany płucami" odmulacz SERY.Sprawdza sie w 100%.Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Splender
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #11 : Wrzesień 12, 2004, 09:52:04 » |
|
Może ma ktoś swoją własną metodę na to żeby odmulić dno NIE WYRYWAJĄC ROŚLINEK I NIE NISZCZĄC IM KORZENI :evil: Ja mam bardzo gęsto obsadzone dna akwariów i jeśli odmulam to tylko te puste placki....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
atusia
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #12 : Wrzesień 12, 2004, 14:07:58 » |
|
Ja mam bardzo gęsto obsadzone dna akwariów i jeśli odmulam to tylko te puste placki.... Odmulam tak samo..."tylko puste placki" :wink:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tomlsv
|
 |
« Odpowiedz #13 : Wrzesień 15, 2004, 05:31:33 » |
|
W dolnej krawędzi odmulacza należy porobić ząbki, takie szerokie jak w dziecięcych plastikowych grabkach  albo trójkątne. To troche zmniejsza siłę odmulacza i korzenie nie powinny być zbyt mocno poruszone. Chyba ze nie mozesz wsadzić odmulacza między roślinki bez obrywania liści, wtedy trzeba kupić lub zrobić mniejszy odmulacz 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bea
|
 |
« Odpowiedz #14 : Wrzesień 15, 2004, 17:31:09 » |
|
A jak oczyścić dno w akwarium z malutkim narybkiem? :roll:
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam 112 l i: 6 neonków Inessa, 5 danio pręgowane, 3 gupiki, 1 ramirezka, 2 skalary, 2 gurami mozaikowe, 4 mieczyki, 2 molinezje Black Molly, 1 zbrojnik niebieski 25 l kotnik: około 10małych molinezji Black i kilkanaście malutkich gupiczków.
|
|
|
|