|
matka siedzi z tyłu
|
 |
« Odpowiedz #15 : Wrzesień 15, 2008, 20:10:58 » |
|
Temperatura pokojowa na pewno będzie nieodpowiednia
|
|
|
|
|
|
ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
|
|
|
|
Mechanic
|
 |
« Odpowiedz #16 : Wrzesień 15, 2008, 21:01:15 » |
|
Wymiana 1 litra wody na tydzien powinna byc ok. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ala
|
 |
« Odpowiedz #17 : Wrzesień 15, 2008, 21:02:28 » |
|
Przepraszam bo nie docytałam masz tam filtr? , a jesli chodzi o wymiane wody - to jaka proporcja czasu/ilosci bylaby dobra w takim malym aqwa?
jak nie masz filtra to myślę że najlepszy wyjsciem jest codzienna podmiana po jakieś 300ml. Nie jest to napewno odpowiednie mieszkanko dla bojka choć by z powodu grzałki która nawet jak sie zmieści to strasznie szpeci. Ale zapewniam że w 5 l . można urządzić cos sensownego. (TYLKO BEZ BOJKA I ZBROJNIKA!) Ja mam 2,5 Kostkę http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=13412.0
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lucky
|
 |
« Odpowiedz #18 : Wrzesień 16, 2008, 09:24:28 » |
|
Filtra tam nie ma, wiec byc moze rzeczywiscie codzienna podmiana szklanki wody bylaby dobra:)
Nad grzalka mysle ciagle - i rzeczywiscie upchniecie tam jakiejs mogloby zajac sporo miejsca i znacznie wplynac na wizualizacje calosci:/
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
andrzej72
|
 |
« Odpowiedz #19 : Wrzesień 16, 2008, 09:29:10 » |
|
Ja się zastanawiam, co Ci strzeliło do głowy, żeby pakować bojownika do 5-litrowej szklanki wody? Nie szkoda Ci ryby? Przecież nie upchniesz tam ani grzałki ani filtra...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lucky
|
 |
« Odpowiedz #20 : Wrzesień 16, 2008, 09:59:08 » |
|
kwestie filtra chce rozwiazac poprzez podmiane wody, gorzej z grzalką - mysle tu moze o ogrzewaniu od zarowki, lub podkreceniu CO w pokoju...poza tym - tylko taki baniak mialem
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
matka siedzi z tyłu
|
 |
« Odpowiedz #21 : Wrzesień 16, 2008, 10:10:48 » |
|
O ogrzewaniu żarówką nawet nie myśl, bo przecież nie będziesz świecić 24 godziny na dobę.
Dostałeś linka do malutkiej grzałki, więc nie zastanawiaj się i kupuj.
I skombinuj szkiełko do przykrycia
|
|
|
|
|
|
ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
|
|
|
|
Lucky
|
 |
« Odpowiedz #22 : Wrzesień 16, 2008, 13:37:43 » |
|
Opis poprawiony 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Emi
|
 |
« Odpowiedz #24 : Wrzesień 16, 2008, 14:49:41 » |
|
Niedawno kupiłam małą kaskadę za 25 zł na allegro właśnie do takich małych akwariów. Poszukaj też tam. Przynajmniej kaskada miejsca w akwa nie zajmuje.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
Luana
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #25 : Wrzesień 16, 2008, 15:21:12 » |
|
a nie mógłbyś zamienić tego kieliszka na coś większego? np. taką normalną 25? zazwyczaj liczą 1zł za litr więc nie zbankrutujesz od tego, a i filtr i grzałka się zmieści. no i bojownik będzie miał gdzie pływać a jakby tak ciebie zamknąć w pokoju 2x2m to byś się cieszył? jakoś byś wytrzymał bo nie miałbyś wyjścia, ale czy to życie byłoby szczęśliwe?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
damjakas
moje akwa
Stały użytkownik

co sie tak gapisz
|
 |
« Odpowiedz #26 : Wrzesień 16, 2008, 16:13:28 » |
|
ja bym go na razie pochwalił, bo jako chyba nie dużo jest osób na forum, które by się przyznały, on chce coś pozmieniać tylko na razie jest nieporadny. Jak chcesz tą 5l z tym bojkiem to go tam trzymaj tylko zadbaj o warunki. Jak chcesz skombinować dla niego coś lepszego to podaj możliwą do wydania ilość pieniędzy a my Ci pomożemy coś znaleźć, ale zbrojnika jak nie będziesz mieć min 100-110l (od biedy bo minimum 130l)to nie ma mowy.
|
|
|
|
|
|
240l Guramiowete: - 9 Wielkopłetwów, 6 gurami mozaikowych, 6 gurami dwuplamistych, gromadka, około 10 gurami złotomozaikowych (niestety mamusia zdechła), gęsta Azjatycka roślinność 54l neonkarium - 8 neonków czerwonych i około 16 małych cudem przetrwał
|
|
|
|
Lucky
|
 |
« Odpowiedz #27 : Wrzesień 16, 2008, 16:27:33 » |
|
Sprawa wyglada tak, ze aktualnie jestem na kupnie mieszkania - tzn umowa podpisana tylko deweloper musi skonczyc budowe - miedzy styczniem a marcem - i dlatego nie kupuje mu wiekszego zbiornika bo w obecnym mieszkaniu z rodzicami - nie mialbym go gdzie wstawic, a poza tym za jakis czas po przeprowadzce - musialbym go wyrzucic - bo w nowym mieszkaniu chce okolo 200 L akwarium - dlatego teraz bojownik sie meczy:/
Nie z braku kasy itp tylko z planow przyszlosciowych:/
Ale pomyslmy - mam fajna miejscowke w pokoju - moglbym wbudowac male aqwa w meble i od gory zamontowac swiatlo - ALE:
wysokosc max 19 cm - wiecej nie wejdzie, dlugosc max 38 cm, szerokosc okolo 25-30 - byloby nieco plytkie - nie wiem czy takowe wogole kupie - tak niskie przy takich dlugosciach:)
Lauri - twoja 5tka wyglada ladnie - ale wyglada na wieksza niz moja - pewno masz cos dluzszego stad filtra tak nie widac, u mnie dlugosc to 21 cm - wiec filtr zajalby 1/4 długosci byc moze nawet.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lauri24
Super aktywny

Power^^
|
 |
« Odpowiedz #28 : Wrzesień 16, 2008, 16:32:50 » |
|
akwa ma wymiary: 25xdługość 12xszerokość 21x wysokość 3mm xgrubość szkła 4cm różnicy  naprawde to tak dużo??
|
|
|
|
|
|
112l. Ogólne 30l.- Gupiki, platki
|
|
|
|
Lucky
|
 |
« Odpowiedz #29 : Wrzesień 16, 2008, 18:29:47 » |
|
No dobra - wlasnie kupilem rybce grzałke:)
Wysokosc zaledwie 10 cm, szerokosc 2 cm, moze byc, moc 5W powinna podniesc temperature o jakies 4-6 stopni, takze jest sukces:)
Akwarium do wsy 19 cm nie bylo...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|