|
BeStol
|
 |
« : Wrzesień 09, 2008, 02:14:23 » |
|
Witam serdecznie Chciałam zapytać, czy ktoś z forumowiczów wybiera się na targi: - ZOO BOTANICA 12-14.09.2008 Wrocław lub - Targi ZOOMARKET 12 - 14.09.2008 Warszawa 2008 Ja planuję Wrocław (choć to 6 godzin drogi ode mnie) Czy jednak powinnam wybrać targi Warszawskie? (jeśli tak, to dlaczego? Warszawa jest 3 godziny drogi ode mnie)
|
|
|
|
|
|
375 litrów
|
|
|
|
Seboos
|
 |
« Odpowiedz #1 : Wrzesień 09, 2008, 08:03:09 » |
|
Witam serdecznie Chciałam zapytać, czy ktoś z forumowiczów wybiera się na targi: - ZOO BOTANICA 12-14.09.2008 Wrocław
Tak razem z ekipą GSA. Będzie nas (mnie i Emi) można znaleźć na naszym stoisku. Byłem w zeszłym roku i w Warszawie i we Wrocławiu. W tym roku wybraliśmy Wrocław (bliżej, ale też atmosfera była lepsza niż w Warszawie). Poza tym dostaliśmy zaproszenie od organizatora, aby sie wystawiać. Zapraszam serdecznie do Wrocławia - będzie można posłuchać dwóch wykładów naszych kolegów z GSA - jeden o płaszczkach słodkowodnych (sobota), drugi o akwarium morskim (niedziela). Jeśli chodzi o Wrocław - bardziej akwarystyczne sa sobota - niedziela.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
szymonw
|
 |
« Odpowiedz #2 : Wrzesień 09, 2008, 10:42:39 » |
|
ja wrocław w tym roku zaliczę - w sobotę na kilka godzin się pojawię
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BeStol
|
 |
« Odpowiedz #3 : Wrzesień 09, 2008, 16:48:38 » |
|
Ja również będę w sobotę. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
375 litrów
|
|
|
|
andrzej72
|
 |
« Odpowiedz #4 : Wrzesień 09, 2008, 17:12:25 » |
|
Ja również będę w sobotę we Wrocławiu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Misquamacus
|
 |
« Odpowiedz #5 : Wrzesień 09, 2008, 20:40:28 » |
|
Warszawa 
|
|
|
|
|
|
 >>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<< >>>>>>>> www.fawa.pl <<<<<<<
|
|
|
|
ala
|
 |
« Odpowiedz #6 : Wrzesień 09, 2008, 20:42:06 » |
|
Warszawa 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aniape
Super aktywny

gg 13198444
|
 |
« Odpowiedz #7 : Wrzesień 09, 2008, 21:59:13 » |
|
Zrozumiałe, że Warszawa  Na ZooMarkecie nie ma podziałów, że jakiś dzień jest bardziej akwarystyczny od innego. Od pt do nd każdy może zobaczyć wszystko, co go interesuje. Zoologia w pełnym wydaniu.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 09, 2008, 22:01:03 wysłane przez Aniape »
|
|
"Nawet najmniejszy kot jest arcydziełem" - Leonardo da Vinci.
|
|
|
|
szymonw
|
 |
« Odpowiedz #8 : Wrzesień 09, 2008, 22:18:14 » |
|
ja byłem w wawie rok temu. tym razem wrocław. będę miał porównanie. IHMO dwie takie imprezy w tym samym okresie to kpina. Ktoś nie błysnął intelektem tym razem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seboos
|
 |
« Odpowiedz #9 : Wrzesień 09, 2008, 22:29:18 » |
|
IHMO dwie takie imprezy w tym samym okresie to kpina. Ktoś nie błysnął intelektem tym razem.
No właśnie błysnął  To się nazywa konkurencja  Zrozumiałe, że Warszawa  Na ZooMarkecie nie ma podziałów, że jakiś dzień jest bardziej akwarystyczny od innego We Wrocławiu też. Bardziej akwarystyczny - patrz więcej wykładów o tematyce akwarystycznej. Prawda jest taka, że kto ma gdzie bliżej tam pojedzie. W każdym bądź razie 2 takie imprezy w jednym czasie nie powinny się odbywac. A tak przy okazji - jest gdzies jakis plan targów w Warszawie ? Bo nie mogę się doszukać ... praktycznie nic na temat akwarystyki (brak programu, wystawców). Jedyne co wiem, to że ma być konkurs aqua-scapingu (o ile organizator nie odwoła bo wiem, że takie prawo sobie zastrzegł)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BeStol
|
 |
« Odpowiedz #10 : Wrzesień 09, 2008, 22:33:44 » |
|
Rzeczywiście, to kiepski pomysł, że targi odbywają się równocześnie. Myślę jednak, że będziemy mogli po powrocie wymienić się wrażeniami z przebiegu targów w obu miastach. Przyznam szczerze, że nigdy nie byłam we Wrocławiu, a piękne miasto jakim jest Warszawa odwiedzam co jakiś czas (i to też było powodem podjęcia decyzji o Wrocławiu). To będą moje pierwsze targi. Przede wszystkim mam nadzieję, że znajdziemy z mężem miejsce do parkowania  . I mam nadzieję, że uda nam się znaleźć stoisko ekipy GSA  . Od czego powinniśmy zacząć po przyjeździe na wrocławskie targi? Sebos: ja mam znacznie dalej do Wrocławia niż do Warszawy 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 09, 2008, 22:35:31 wysłane przez BeStol »
|
|
375 litrów
|
|
|
groszek69
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #11 : Wrzesień 09, 2008, 23:31:16 » |
|
Ja się wybieram na Wrocławskie targi - bo mam zdecydowanie bliżej;) Zapraszam zamiejscowych! Mam nadzieję, że spotkamy się jakąś ekipą na piwku po targach na mieście - albo u mnie;))) - a jeśli ktoś szuka noclegu to kanapa i materac u mnie w kawalerce się znajdzie - łącznie trzy osoby (2+1) mogą nocować  ))
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 09, 2008, 23:33:20 wysłane przez groszek69 »
|
|
250L - Słonawe ujściowe (strzelczyki, argusy) 126L - Słonawe - Tetraodon nigroviridis 112L - Roślinne
"Nieodpowiednio nazywa się tą planetę Ziemią - przecież najwyraźniej jest Oceanem." - Arthur C.
|
|
|
|
szymonw
|
 |
« Odpowiedz #12 : Wrzesień 10, 2008, 01:44:35 » |
|
A tak przy okazji - jest gdzies jakis plan targów w Warszawie ? Bo nie mogę się doszukać ... praktycznie nic na temat akwarystyki (brak programu, wystawców). Jedyne co wiem, to że ma być konkurs aqua-scapingu (o ile organizator nie odwoła bo wiem, że takie prawo sobie zastrzegł)
tutaj znajdziesz wszytko
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Emi
|
 |
« Odpowiedz #13 : Wrzesień 10, 2008, 10:30:19 » |
|
Byłam w zeszłym roku i we Wrocku i w Warszawie. We Wrocku cała impreza była ogromna, bardzo klimatyczna i ludzie byli strasznie sympatyczni i otwarci na innych akwarystów - duży plus bo mimo, ze ludzi nie znałeś to miałeś wrażenie, ze jesteś wśród przyjaciół. Akwaria były różne, urządzone z pomysłem a nie z modą. Ryby bardzo ciekawe i często niespotykane. Wykłady na bardzo wysokim poziomie merytorycznym, również dla zaawansowanych + warsztaty fotograficzne z Adamem Adamskim. Integracja na 6/6. W Warszawie miałam wrażenie jakby lludzie byli trochę sztuczni, niezbyt otwarci, jakby sam biznes jak to targi a nie spotkanie akwarystów mimo iż szczycili się "zlotem akwarystów" w nazwie. Wystawa powalała ilością zbiorników morskich - tu duży plus. Słodkowodne były prawie wszystkie na jedno kopyto - albo Wojtaszek albo nature. Ciekawych ryb - brak. Po targach można było w niedzielę kupować rośliny od M.Wojtaszka (dobrze, ze w tym roku będzie we Wrocławiu  ) Kilka ciekawych wykładów + goście specjalni zza granicy. Miło było posłuchać i pooglądać slajdy. Integracja - brak. Takie są moje wspomnienia z zeszłego roku. Właśnie przejrzałam plan warszawskich targów. Nie ma tam wystawy akwarystycznej w tym roku?
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 10, 2008, 10:34:18 wysłane przez Emi »
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
|
szymonw
|
 |
« Odpowiedz #14 : Wrzesień 10, 2008, 10:55:14 » |
|
Właśnie przejrzałam plan warszawskich targów. Nie ma tam wystawy akwarystycznej w tym roku?
ze strony targowej: Akwarystyka: rybki ozdobne • akwaria • meble przystosowane do akwariów • oświetlenie • filtry • pompy • grzałki • regulatory • preparaty do uzdatniania wody • wyposażenie • ozdoby • rośliny • pokarm dla rybek • opieka, hodowla • inne
Akwarystyka morskajest paru wystawców (firm) z ofertą typowo akwarystyczną ale IMO chyba w tym roku pachnie nudą. nie widzę żadnych prelekcji na temat. no i nie ma wzmianki o konkursie o którym wspominał wyżej seboos.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|