A ja myślę, że autorka wątku wystraszyła się kpiących i ostrych odpowiedzi i obawiam się, że już nie wróci. Jeśli jest bardzo młodziutką osobą, jak sądzę, to tym bardziej mógł zaboleć ją odzew na jej pytanie Z drugiej strony rybki szkoda, może mimo faktu, co myślimy na temat tego, co pisze osoba pytająca, to może warto dać jej szansę i nie atakować tak od razu? Jeśli chciała mieć akwarium, to je założyła i jestem przekonana, że nie myślała, że kula jest nie wskazana i że ważny jest dobór obsady i inne. Jeśli tu trafiła, na to forum, to znaczy, że jednak chce znaleźć wytłumaczenie dla swojego problemu i nie siedzi z założonymi rękami. Nie każdy wie, że przed założeniem akwarium, powinien wcześniej o tym poczytać.
Nitka, podaj więcej informacji, czytaj to, co radzą Ci forumowicze. oni są w rzeczywistości przemili, choć pierwsze wrażenie może temu przeczyć

Mają ogromną wiedzę i pomagają. Dlatego nie pozwól im na łamanie głów nad określeniem gatunku Twojej rybki, tylko podaj Jej nazwę, jeśli nie znasz daj zdjęcie lub opisz. I raz jeszcze czytaj - czytaj - czytaj co piszą i dostosuj się do rad.
Zgodzę się z innymi z faktem, iż nie należy trzymać rybek w kuli i należy im stworzyć odpowiednie warunki do życia.