Bardzo Wam dziękuję za wszelkie opinie, jest mi bardzo miło, jednak wiem, że przede mną jeszcze daleka droga

Dla mnie, jako dla początkującej wszelkie Wasze uwagi są szczególnie ważne.
Mimo wszystko, zastanawiam mnie to na co wskazał Mechanic. Rzeczywiście, przy bocznych ścianach akwarium jest dość ciemno, półmrok spowodowany jest cieniem, dość dużych kryptokoryn. Może faktycznie powinnam je przerzedzić? Choć przyznam szczerze, że chyba lubię ten półmrok.
Speedeecat, zdaję sobie sprawę z konieczności dużo większej już teraz troski o roślinki. Jedna ze znajomych osób namawia mnie na mały restart z "użyźnieniem dna" i do tego się przygotowuję. Oczywiście będzie się to wiązało w rezultacie z wyjęciem roślinek z podłoża i pewnie zaszkodzi wielu z nich, jednak jeśli chcę o nie dbać, muszę zadbać od podstaw.
Mam jedno małe pytanie. Herbaciany kolor, jak pisałam wcześniej, uzyskałam, przede wszystkim, w celu obniżenia ph. Jednak przyznam uczciwie, że tak bardzo spodobała mi się ta herbata, że chciałabym ją "utrzymywać". Czy jest to możliwe w moim akwarium, czy jednak będzie to nie wskazane w moim przypadku (myślę o rybkach i roślinności)

W akwarium przeważają Vallisneria, żabienice, kryptokoryny (jest też lotos, Sagittaria Subulata oraz blyxa - już wiem, że raczej nie mam szans na jej utrzymanie)
Czy zatem mogę nadal używać szyszek olchy i wywaru z nich oraz liści ketapangu?