Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « BeStol / 375litrów / towarzyskie
Strony: 1 2 [3] 4 5
  Drukuj  
Autor Wątek: BeStol / 375litrów / towarzyskie  (Przeczytany 15584 razy)
IzzY
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #30 : Sierpień 28, 2008, 19:39:55 »

A ktore to te nowe foto? Grin
Pewnie te z podpisem 28.08.2008. Nabijasz sobie posty? Wink

Kerran vain haaveeni nähdä sain en pienuutta alla tähtien tuntenut.
Toxic
Stały użytkownik

« Odpowiedz #31 : Sierpień 28, 2008, 21:12:45 »

Z dobrych źródeł wiem, że nowa fotka to ten link na samym dole, tylko Beacie pomylił się czerwiec z wrześniem Smiley

Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #32 : Sierpień 28, 2008, 21:38:08 »

Widzialem nowe foto i jestem pod wrazeniem. Smiley Tylko swiatlo wydaje sie troche zbyt zolte, ale pozatym nie mam zastrzezen. 9,5/10! Grin
IzzY
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #33 : Sierpień 28, 2008, 21:44:20 »

Akwarium naprawdę robi bardzo dobre wrażenie. Jest tylko lepiej i lepiej Smiley  Good ! A jeśli chodzi o barwę światła to coś mi się wydaje, że to wina ustawienia trybu w aparacie  Wink

Kerran vain haaveeni nähdä sain en pienuutta alla tähtien tuntenut.
BeStol
Bywalec

« Odpowiedz #34 : Sierpień 28, 2008, 23:00:06 »

Faktycznie pomyliłam się z datą, już zmieniam. Herbaciana barwa wody wody to wynik liści ketapangu, wywaru z szyszek i samych szyszek (staram się obniżyć ph)  Smiley

375 litrów
MaTii
Stały użytkownik

kocham te hobby

« Odpowiedz #35 : Sierpień 29, 2008, 08:32:06 »

Świetne akwarium godne pozazdroszczenia  Grin Grin

112l
Obsada:
-1+1 mieczyki (5 małych 2,cm ;P)
-2+2 Ramirezki
- 6 kirysek spiżowy
1+1 prętnik karłowaty
1 kosiarka
BeStol
Bywalec

« Odpowiedz #36 : Sierpień 29, 2008, 12:06:39 »

Dziękuję MaTii, ale jak na razie, to właśnie ja zazdroszczę innym (oczywiście w pozytywnym sensie) ich pięknej aranżacji zbiorników Smiley
Chciałam Wam pokazać moje kolejne, pewnie nieudolne próby, zalesienia akwarium (gdyby nie pomoc Toxica, któremu jestem niezmiernie wdzięczna, pewnie moje akwarium nadal wyglądałoby jak przedpole Grunwaldu. Dlatego w tym miejscu bardzo, ale to bardzo chcę podziękować Tobie Toxic Smiley, Nie udało mi się wprawdzie w pełni zrealizować Twoich rad, jednak wierz mi, za jakiś czas podołam temu Grin).
 (w pierwszym swoim poście dołączyłam nowe zdjęcia - 29.08.2008r.).
Nadal będę wdzięczna za wszelkie wskazówki.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 29, 2008, 12:59:43 wysłane przez BeStol » Zapisane

375 litrów
speedeecat
Bywalec

http://www.moja-akwamania.za.pl

« Odpowiedz #37 : Sierpień 29, 2008, 18:42:31 »

Jak dla mnie to bardzo pięknie wygląda teraz Twój zbiornik ja bym więcej roślin nie dokładał. Nie wiem czy teraz przy tylu roślinach nie będzie konieczne nawożenie CO2 i dołożenie światła.

andrzej72
Super aktywny

« Odpowiedz #38 : Sierpień 29, 2008, 18:50:02 »

Bardzo ładne, urządzone "ze smakiem" akwarium.

Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #39 : Sierpień 29, 2008, 18:51:57 »

Hehe, jednak znalazlem cos, do czego moglbym miec male ale. Wink Chodzi o ten mrok po bokach akwarium... Moze daloby rade jakos je rozjasnic? Grin
andrzej72
Super aktywny

« Odpowiedz #40 : Sierpień 29, 2008, 18:53:32 »

Ale po co Mechanic? Właśnie tak jest fajnie.

Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #41 : Sierpień 29, 2008, 18:55:01 »

Ale po co Mechanic? Właśnie tak jest fajnie.

W sumie to chyba masz racje. Ryby maja dzieki temu wieksze poczucie bezpieczenstwa... Good !
mario27-28
Super aktywny

« Odpowiedz #42 : Sierpień 29, 2008, 19:55:01 »

Szczerze to nic dodać,nic ująć na 5+ ,fajny klimat masz w tym akwarium.Ja bym już nic niedosadzał i zostawił tak jak jest Good !

BeStol
Bywalec

« Odpowiedz #43 : Sierpień 29, 2008, 23:46:13 »

Bardzo Wam dziękuję za wszelkie opinie, jest mi bardzo miło, jednak wiem, że przede mną jeszcze daleka droga Smiley Dla mnie, jako dla początkującej wszelkie Wasze uwagi są szczególnie ważne.
Mimo wszystko, zastanawiam mnie to na co wskazał Mechanic. Rzeczywiście, przy bocznych ścianach akwarium jest dość ciemno, półmrok spowodowany jest cieniem, dość dużych kryptokoryn. Może faktycznie powinnam je przerzedzić? Choć przyznam szczerze, że chyba lubię ten półmrok.
Speedeecat, zdaję sobie sprawę z konieczności dużo większej już teraz troski o roślinki. Jedna ze znajomych osób namawia mnie na mały restart z "użyźnieniem dna" i do tego się przygotowuję. Oczywiście będzie się to wiązało w rezultacie z wyjęciem roślinek z podłoża i pewnie zaszkodzi wielu z nich, jednak jeśli chcę o nie dbać, muszę zadbać od podstaw.
Mam jedno małe pytanie. Herbaciany kolor, jak pisałam wcześniej, uzyskałam, przede wszystkim, w celu obniżenia ph. Jednak przyznam uczciwie, że tak bardzo spodobała  mi się ta herbata, że chciałabym ją "utrzymywać". Czy jest to możliwe w moim akwarium, czy jednak będzie to nie wskazane w moim przypadku (myślę o rybkach i roślinności) Huh W akwarium przeważają Vallisneria, żabienice, kryptokoryny (jest też lotos, Sagittaria Subulata oraz blyxa - już wiem, że raczej nie mam szans na jej utrzymanie)
Czy zatem mogę nadal używać szyszek olchy i wywaru z nich oraz liści ketapangu?

375 litrów
daniel.iron
Stały użytkownik

Moje gadu-gadu 1339862

« Odpowiedz #44 : Wrzesień 12, 2008, 12:44:58 »

SUPER!!! Ten mrok to ma dopiero swój klimat, szkoda że to nie typowe czarne wody, ale i tak jest pięknie Good !

Strony: 1 2 [3] 4 5
  Drukuj  

Skocz do: