Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « nazer - [126l] black water/[160l] Moja Amazonka
Strony: 1 2 3 [4] 5 6
  Drukuj  
Autor Wątek: nazer - [126l] black water/[160l] Moja Amazonka  (Przeczytany 17333 razy)
RAFALeR
Nowy
*

« Odpowiedz #45 : Lipiec 29, 2008, 07:15:35 »

Piękne akwa Smiley
nazer
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #46 : Lipiec 29, 2008, 08:37:29 »

witam... co do tła to odkleiło się, muszę je przykleić, ale ostatnimi dniami mam max lenia Smiley, a co do filtra to nie ma tam elementów z filtra zewnętrznego... co do węgla to raczej niee....

pozdrawiam N.
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #47 : Lipiec 29, 2008, 14:23:29 »

Nazer weź to swoje śliczne zdjęcie wsadź do pierwszego posta

marek121221
Super aktywny

« Odpowiedz #48 : Październik 07, 2008, 18:56:15 »

Bardzo ładne akwa ja na twoim miejscu wpuścił bym tam neonki i zwinniki jarzce Good !

gg-733380
Doktorek
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #49 : Październik 07, 2008, 19:10:15 »

Również jestem za neonami.
Ja bym jeszcze więcej drewna tam umieścił. Jakiś konkretny korzeń.
Te gałązki ciekawe wrażenie sprawiają jakby wpadły do wody, ale fajnie jakby coś większego wynurzało się np spod piasku, albo jakieś bardziej płaskie kawałki drewna pod tylną szybę. Filtr można by było ładnie zamaskować tym sposobem...
andrzej72
Super aktywny

« Odpowiedz #50 : Październik 07, 2008, 19:19:53 »

Nieźle wygląda. Proponuję nie dorzucać więcej drewna. Przydałby się jednak odrobina zieleni. Może czymś trochę te gałązki "przyozdobić" ? Mikrozorium ? Może mech jakiś? Albo coś pływającego po powierzchni...

MarteQ15
Bywalec

« Odpowiedz #51 : Październik 07, 2008, 19:57:53 »

I jakiegoś zbrojnika bym dał Cheesy  No przydałoby sie troche zieleni Cheesy
nazer
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #52 : Październik 07, 2008, 20:03:07 »

Właśnie nie chce dawać zieleni, moim zamiarem było stworzenie jak najbardziej zbliżonego klimatu do Black Water, a jak wiemy, tam mało roślin jest prawie w ogóle... jeszcze woda musi zrobić się herbaciana....
właśnie mam mętlik czy dodawać korzenie czy nieee.... nie chce przesadzić sam nie wiem co robić??

pozdrawiam N.
matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #53 : Październik 07, 2008, 20:22:41 »

Cóż, musisz sam zdecydować, czy chcesz jeszcze dodać korzenie. Mnie się te patyki podobają.
Wodę najlepiej zabarwią szyszki olchy czarnej albo wywar z nich.

Nie chcesz zieleni, to nie dawaj, chociaż można by coś rzucić na powierzchnię.

Moje czarne wody są malutkie, 25l zaledwie, więc ja sobie daję radę z parametrami wody dzięki wodzie demineralizowanej, Tobie przy tym litrazu może byc troche trudniej.

Wydaje mi się jednak, że z temperatura trochę przesadziłeś.

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
nazer
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #54 : Październik 07, 2008, 20:39:11 »

dzięki za komentarze....

co do zieleni.... hmm może ewentualnie pistie, tak by ich korzenie pływały między gałęziami... co do ryb to jeszcze sam nie wiem co wpuścić.... ciągle zastanawiam się czy dorzucić korzeni... nie chce przedobrzyć, i myślę też nad tym czy nie zostawić tylko jednej świetlówki 18W?

pozdrawiam N.
owlman
Super aktywny

« Odpowiedz #55 : Październik 07, 2008, 21:02:23 »

Gratulacje . Jestes pierwszym gosciem na forum ,ktory wie ,gdzie powiesic termometr . Good ! Jezeli chcesz wystartowac z czarnymi wodami to polecam :BLACKWATER AQUATAN firmy Sera . Moim skromnym zdaniem najlepszy tego typu ,obecnie ,na rynku .

PS . Nie uwazasz ,ze Twoj glonojad jest chory ? - ma takie wielkie czarne oczy i cos mu z pyska wylazi . Grin
nazer
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #56 : Październik 07, 2008, 21:22:49 »

owlman dzięki za radę nie omieszkam zakupić ten preparat w piątek i coś na obniżenie ph Smiley

dalej czekam na opinie czy dorzucić korzeni czy zostawić tak jak jest???

pozdrawiam N.
owlman
Super aktywny

« Odpowiedz #57 : Październik 07, 2008, 21:53:55 »

Mozesz postawic korzen ,by zaslonic filtr . Jesli chodzi o rosliny ,to w czarnej wodzie fajny efekt prezentuje lotos ,kiedy wypusci dlugie lodygi zakonczone lisciami na powierzchni .
szymonw
Super aktywny

« Odpowiedz #58 : Październik 07, 2008, 22:35:20 »

Mozesz postawic korzen ,by zaslonic filtr . Jesli chodzi o rosliny ,to w czarnej wodzie fajny efekt prezentuje lotos ,kiedy wypusci dlugie lodygi zakonczone lisciami na powierzchni .

jasne - kilka dni a potem padnie. jeżeli stężenie humusów w roztworze wody będzie tak duże że woda nabierze herbacianego koloru i utrzyma taki przez dłuższy okres czasu to niewiele roślin zniesie takie warunki. IMO bez roślin będzie naturalniej. więcej patyków by się przydało

P.S.nazer - nie obchnąłbyś mi tego baniaka za 3 tyskie - zarobiłbyś w miesiąc 300% - interes życia w trakcie bessy  Cheesy

nazer
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #59 : Październik 08, 2008, 04:37:23 »

szumonw, propozycja prawie, że nie do odrzucenia Smiley ale niestety muszę odrzucić, choć z żalem i bólem serca Smiley co do roślin to spróbuje pistie... zobaczy się co z tego będzie Smiley Więcej patyków sam nie wiem czy nie będzie za dużo...

pozdrawiam N.
Strony: 1 2 3 [4] 5 6
  Drukuj  

Skocz do: