polychord
Nowy

|
 |
« : Maj 26, 2008, 20:40:36 » |
|
zakladam niedlugo kwadratowy zbiornik roslinny o malym litrażu - 15,63 litrów. jaką faune polecacie? filtracja kaskadowa, zbiornik otwarty, więc labiryntowe odpadają...
wiem o otoskach i krewetkach red cherry, co jeszcze? a żaby wodne? są małe w zoologicznym, takie 1,5 cm, ale nie wiem do jakich długości one dorastają.
pozdro
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariadne
Stały użytkownik

12079834 moje prywatne gg
|
 |
« Odpowiedz #1 : Maj 26, 2008, 21:19:20 » |
|
Myślę, że parka karlików szponiastych będzie ok. Karliki szponiaste są szare, a platany(50l+) beżowe i na przednich łapkach nie mają błon między-palczastych. Polecam żabki,bo to barrrdzo ciekawe stworzonka 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tedy87
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #2 : Maj 26, 2008, 22:11:12 » |
|
a ja tu widzę piękne iwagumi z krewetkami RC  ale to tylko moje zboczenie 
|
|
|
|
|
|
NI MA MNIE JUŻ TU: ((( 
|
|
|
mania40
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #3 : Maj 26, 2008, 23:49:00 » |
|
a ja tu widzę piękne iwagumi z krewetkami RC  ale to tylko moje zboczenie  Oj nie tylko twoje, ja też tak widzę tą cube /i już mi się buźka śmieje/ tylko może nie od razu z RC bo w końcu drogie i bardziej wymagające, ale redki będą też ok. Zdecydowanie zachęcam do krewetkarium w stylu nature,tym bardziej, że litrażyk nie za wielki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
polychord
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #4 : Maj 27, 2008, 07:15:38 » |
|
siema, dziękuję za odpowiedzi. no żaba jednak odpada, bo mogę mieć problem z karmieniem.
RC to jakie?
jeszcze pytałem o małe gatunki ryb oprócz otosków....
pozdro
EDIT: ile tych krewetek kupić jakby co? 5?
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 27, 2008, 07:20:04 wysłane przez polychord »
|
|
|
|
|
|
adriano210
|
 |
« Odpowiedz #5 : Maj 27, 2008, 07:50:01 » |
|
moze tak kardynałki, też są ładne, maja małe wymagania i nie wymagaja duzej temperatury i nie brudzą
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Emi
|
 |
« Odpowiedz #6 : Maj 27, 2008, 09:17:01 » |
|
Może bystrzyki amandy albo miniaturowe razborki (plamista)? Możesz także pokusić się o miniaturowe kiryski (corydoras pygmaeus).
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz
|
 |
« Odpowiedz #7 : Maj 27, 2008, 09:23:03 » |
|
RC to jakie?
Red Cherry - jesli o to Ci chodzilo  .
|
|
|
|
|
|
GG 12591627 "Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15  160l na ziemi!
|
|
|
Ariadne
Stały użytkownik

12079834 moje prywatne gg
|
 |
« Odpowiedz #8 : Maj 27, 2008, 11:35:15 » |
|
Koledze się chyba pomyliło i chodziło o CR. CR-CrystalRed RC-RedCherry 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #9 : Maj 27, 2008, 11:45:00 » |
|
Do małego akwa nadaje się wiele ryb. m.in. gupiki endlera, razborki plamiste, microrasbory galaxy, borarasy, bystrzyki amanda, malutkie kiryski, drobniczki, szczupienczyki karłowate i cos jeszcze z pewnoscia sie znajdzie, ale do głowy już mi nic nie przychodzi 
|
|
|
|
|
|
Zawód : akwarysta... Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi... NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
|
|
|
driwer88
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #10 : Maj 27, 2008, 11:49:10 » |
|
może ze 3 Gertrudy małe fajne rybki
|
|
|
|
|
|
|
|
|
polychord
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #11 : Maj 27, 2008, 13:23:03 » |
|
no, byłem dziś w sklepach, szukałem rybek o których mówiliście - mają tylko kardynałki (2,80 zł) i krewetki filtrujące (10 zł) - bardzo duże więc raczej nie wezmę. tych o których mówi Raffy nie ma, kiryski mogłyby być takie malutkie ale nie ma, razbor też nie ma, tylko mszyste i zwykłe... będę musiał poczekać z rybkami.
ostatnie pytanie już: widziałem jeszcze hokejówkę i cierniooczki, z tego co wiem to ta hokejówka jest małą rybką, cierniooczek chyba nie, mógłbym kupić którąś?
dzięki za tyle odpowiedzi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
driwer88
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #12 : Maj 27, 2008, 14:28:11 » |
|
ja mam ciorniooczka ma on około 10 cm wiec trochę za duży a hokejówki to małe rybki możesz wziąć
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tedy87
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #13 : Maj 27, 2008, 14:43:14 » |
|
Dla początkującego lepiej Red cherry bo ładne i nie są bardzo wymagające  ale oczywiście Crystal Red to inna bajka  Polecam poszukac w internecie takie kostki cube z krewetkami, ślicznie to wygląda pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
NI MA MNIE JUŻ TU: ((( 
|
|
|
|
Emi
|
 |
« Odpowiedz #14 : Maj 27, 2008, 20:07:12 » |
|
Hokejówka rośnie gdzieś do wielkości neona innesa więc na to samo wychodzi. Poczekaj, może się w sklepach poijawią takie rybki jak chcesz a na razie możesz kupić wysyłkowo krewetki red chcerry albo babaulti. Możesz także dać ogłoszenie tu na forum, może ktoś z okolicy będzie miał krewetki na sprzedaż albo można zamówić w sklepie (ryby i krewetki).
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
|