Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Sprzęt, technika akwarystyczna « Hagen Fluval 2 Plus vs AquaSzut Junior Bio
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Hagen Fluval 2 Plus vs AquaSzut Junior Bio  (Przeczytany 2528 razy)
mdramski
Super aktywny

« : Czerwiec 18, 2004, 22:09:15 »

Zastanawiam się nad kupnem filtra do akwarium 60 litrów. Polecono mi jak na razie AquaSzut Junior Bio i Fluval 2 Plus Hagena. Drugi jest wprawdzie prawie dwa razy droższy, ale powoli skłaniam się ku niemu. Co radzicie Huh Smiley
Hammer
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 19, 2004, 07:50:58 »

I dobrze robisz wybierająć Fluvala, sam mam Juniora Bio w 54L, i kombinowałem już z kupnem Fluvala ale nie mam narzie kasy... Fluval ma swoją przewagę w wydajności, jego wydolność to 400l/h przy czym juniora tylko 300l/h...a to trochę mał jak na takie akwa....Napewno jest też cichszy i lepiej wykonany....
Tomlsv
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 19, 2004, 14:32:45 »

Ja mam Fluvala 4plus (ale do większego akwa ofcoz ) i nie zamieniłbym bo na żaden inny wewnętrzny, cichy, nie rzuca sie w oczy jak te zielone filtry, wydajny, woda krysztalik, dobrze napowietrza, dziecinnie prosty w obsłudze.

http://akwarium.cdi.pl/avataranim.html  avatary (zdjęcia/obrazki pod nick) na forum !
Jak komuś nie działa to dodać www do adresu.
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 19, 2004, 19:31:39 »

Jak widzę nie ma co oszczędzać na filtrze. Czekam na wypłatę Smiley I jedno pytanko do Tomlsv, możesz mi powiedzieć coś więcej o tych filtrach (głównie chodzi mi o stosowane wkłady). Pozdr.
Hammer
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 20, 2004, 07:07:19 »

zajrzyj na Colisa.pl i przejrzyj wkłady Hagena, tam jest mnóstwo do Fluvala 2 plus, jaki byś chciał taki można tam upchnąć!
Tomlsv
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 20, 2004, 10:36:28 »

Do fluvali plus sa wkłady gabkowe, włóknina i wegiel aktywny ( do wyboru), Do zastosowania np ceramiki nie ma tam dodatkowego miejsca. Jest tu wieelka komora z wlotem wody po obu stronach, i na każdej stronie jest osobno duuża gąbka. Zresztą w sklepie powinni Ci zaprezentować wnętrze na twoją prośbę.
Wszystko zrobione prymitywnie ale estetycznie, a co najważniejsze - działa na 6.

http://akwarium.cdi.pl/avataranim.html  avatary (zdjęcia/obrazki pod nick) na forum !
Jak komuś nie działa to dodać www do adresu.
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #6 : Czerwiec 24, 2004, 02:14:15 »

Już zamówiłem tego Fluvala w um-um. 40 zł taniej niż w Szczecinie  :shock:  Moje rybcie pewnie się ucieszą, bo na razie jest tylko pompka wirnikowa AquaSzuta + gąbka  :?

Co prawda uzyskałem już wstępną zgodę mojej przyszłej żony na akwa ok. 200 litrów Smiley, ale to raczej nieco dłuższa perspektywa Smiley Kasa, kasa, kasa....
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: