Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: Problem z wyborem  (Przeczytany 3759 razy)
szczesliwa
Nowy
*

« : Marzec 29, 2008, 19:43:20 »

Witam
Jestem laikiem a mam w kuli 2 welony (niestety Sad). Muszę jak najszybciej zmienić tę sytuację a po przeczytaniu forum stwierdziłam,że nie poradzę sobie z kompletowaniem i muszę kupić zestaw. Poczytałam i mam kilka typów, proszę tylko o poradę co wybrać (bez względu na koszt) oraz już wiem,że będę musiała zainstalować  programator żeby mi regulował światło i karmnik na wyjazdy- moje oczywiście, więc proszę wziąć to pod uwagę. Wiem,że dla was to nic pasjonującego, ale proszę o wyrozumiałość- nie chcę rybek katować.
Będę bardzo wdzięczna Smiley
To co znalazłam:
1. http://www.allegro.pl/item330150470_akwarium_profilowane_60_cm_wyposazenie_kinga_55.html
2. http://www.allegro.pl/item330703130_zestaw_aquael_brillux_72l_sklep_warszawa.html
3. http://www.allegro.pl/item330708957_mega_nowoczesny_zestaw_akwarystyczny_60l_warszawa.html
przyjaciolka Zenona :)
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Marzec 29, 2008, 20:01:54 »

Wszystkie te akwaria dla welonek beda niestety za male. Kup 112L standardowe z pokrywa. Na allegro jest ich pelno i znajdziesz tez w normalnej cenie ok 300zł. Najlepiej poszukaj tam gdzie mieszkasz i umow sie na odbior osobisty. Wiele osob wysyla paczka, ja bym sie bala tak kupic bo moze dojsc do Ciebie w kawalkach.
« Ostatnia zmiana: Marzec 29, 2008, 20:03:40 wysłane przez przyjaciolka Zenona :) » Zapisane

szczesliwa
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Marzec 29, 2008, 20:06:29 »

Niestety większe nie wchodzi w rachubę-37 metrów kwadratowych mieszkania nie pozostawia wyboru, tylko takie wielkości wchodzą w grę. Mam wybór-albo kupić akwarium o powyższych litrażach albo trzymać w kuli, oddanie rybek to ostateczność i wolałabym nie Sad
TURYSTA
Gość
« Odpowiedz #3 : Marzec 29, 2008, 20:08:07 »

To oddaj kulę i rybki a nie męczy ich na 37 metrach kwadratowych
szczesliwa
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Marzec 29, 2008, 20:26:37 »

Hmmm, nie takiej odpowiedzi oczekiwałam ale ok, widzę, że muszę szybko szukać większego mieszkania Cheesy
A poważnie-kupując 72 l akwarium bardzo skrzywdzę welony?
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Marzec 29, 2008, 20:28:53 »

wiesz, na 2 szt to 112l min jest potrzebne ...
narazie może byc 72l, ale szybko staraj się o większe, wiec nie wiem czy opłaca się wydawać kase na te 72 z wyposarzeniem, TV do piwnicy i się zmieści Grin

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
anrd
Super aktywny

« Odpowiedz #6 : Marzec 29, 2008, 20:31:12 »

Niestety większe nie wchodzi w rachubę-37 metrów kwadratowych mieszkania nie pozostawia wyboru, tylko takie wielkości wchodzą w grę. Mam wybór-albo kupić akwarium o powyższych litrażach albo trzymać w kuli, oddanie rybek to ostateczność i wolałabym nie Sad
Szczęśliwa - ja mieszkam w mieszkaniu o pow. 34m2 i zmieściłem w nim 112-tkę  Grin i jeszcze miejsce zostało. A mam zamiar kupić 200 litrów Smiley

Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #7 : Marzec 29, 2008, 20:32:02 »

ja w pokoju 3x4 zmieściłem 126, 30 i 20 więc .... Cool

TURYSTA
Gość
« Odpowiedz #8 : Marzec 29, 2008, 20:32:25 »

A Ty jak sie czujesz na 37 m pewnie Ci dobrze ale skrzydeł nie rozwiniesz .
Tak samo się ma do rybek tylko że one liczą na naszą inteligencje a nie głupotę .
Wniosek prosty jeśli sami się czujemy dobrze czyńmy to samo swoim podopiecznym .
Koniec i kropka kto nie czytał ten trąba .
szczesliwa
Nowy
*

« Odpowiedz #9 : Marzec 29, 2008, 20:41:28 »

Jesteście fantastyczni-tak upchnąć Smiley niestety telewizor malutki, na jego miejsce nie zmieści się nawet 72l, całe mieszkanie tak zaaranżowane-ogrom miejsca pochłaniają ksiazki i płyty,że nie ma możliwości wciśnięcia 112 l, jedyne miejsce gdzie mogę zmieścić akwarium jest ograniczone. Na 37 m czuję się komfortowo, tylko do rozpaczy doprowadza mnie niemożność trzymania zwierzątek i znajomi wiedząc o rozpaczy wręczli mi kulę-mieli dobre intencje tylko kompletny brak wiedzy.. Ja już się do rybek przywiązałam - uczuciowa jestem..nie wiem co mam robić..
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #10 : Marzec 29, 2008, 20:43:09 »

oddać welonki i w 72l założyć wielkogatunkowe śliczne akwarium Wink

szczesliwa
Nowy
*

« Odpowiedz #11 : Marzec 29, 2008, 21:56:21 »

Myślałam, myślałam i wymyślilam-gdybym oddała 1 welona to czy dla 1 72 l wystarczy? no nie mam serca pozbyć się Romana-jest bardzo interaktywną rybką:-) Wanda jest lękliwa, ale Roman to mój bohater i oddać go nie mam serca...
jeżeli by wystarczyło-to które brać? jeżeli na 1 rybkę te 72 l mało-to faktycznie się poddam Sad
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #12 : Marzec 29, 2008, 21:58:26 »

Welon to ryba towarzyska, nie może być sam

TURYSTA
Gość
« Odpowiedz #13 : Marzec 29, 2008, 21:59:18 »

Hmmm widzę że do Ciebie wiele przemawia więc oddaj i załóz sobie inne rybki które będą czuły sie też komfortowo ok ?
szczesliwa
Nowy
*

« Odpowiedz #14 : Marzec 30, 2008, 01:10:49 »

serce boli..to nie jest tak,że obudziłam się rano i wymyśliłam sobie,że chcę akwarium.. ja zostałam uszczęśliwiona welonami nie mając nigdy styczności z akwarystyką ale strasznie się do nich przyzwyczaiłam a zwłaszcza do jednej..reaguje na mnie, nie boi się, skubie mi palec itp. zakup akwarium nie jest podyktowany posiadaniem ładnego ozdobnika z anonimowym obojętnym wsadem tylko chciałam stworzyć godziwe warunki dla TYCH rybek...
oczywiście wszystkie argumenty do mnie trafiają, rozumiem wymagania itp. ale serce nie sługa Smiley
nic idę spać, może coś wymyślę..
Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do: