|
|
przyjaciolka Zenona :)
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #1 : Marzec 29, 2008, 20:01:54 » |
|
Wszystkie te akwaria dla welonek beda niestety za male. Kup 112L standardowe z pokrywa. Na allegro jest ich pelno i znajdziesz tez w normalnej cenie ok 300zł. Najlepiej poszukaj tam gdzie mieszkasz i umow sie na odbior osobisty. Wiele osob wysyla paczka, ja bym sie bala tak kupic bo moze dojsc do Ciebie w kawalkach.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 29, 2008, 20:03:40 wysłane przez przyjaciolka Zenona :) »
|
|
|
|
|
szczesliwa
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #2 : Marzec 29, 2008, 20:06:29 » |
|
Niestety większe nie wchodzi w rachubę-37 metrów kwadratowych mieszkania nie pozostawia wyboru, tylko takie wielkości wchodzą w grę. Mam wybór-albo kupić akwarium o powyższych litrażach albo trzymać w kuli, oddanie rybek to ostateczność i wolałabym nie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TURYSTA
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : Marzec 29, 2008, 20:08:07 » |
|
To oddaj kulę i rybki a nie męczy ich na 37 metrach kwadratowych
|
|
|
|
|
|
|
|
|
szczesliwa
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #4 : Marzec 29, 2008, 20:26:37 » |
|
Hmmm, nie takiej odpowiedzi oczekiwałam ale ok, widzę, że muszę szybko szukać większego mieszkania A poważnie-kupując 72 l akwarium bardzo skrzywdzę welony?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Misquamacus
|
 |
« Odpowiedz #5 : Marzec 29, 2008, 20:28:53 » |
|
wiesz, na 2 szt to 112l min jest potrzebne ... narazie może byc 72l, ale szybko staraj się o większe, wiec nie wiem czy opłaca się wydawać kase na te 72 z wyposarzeniem, TV do piwnicy i się zmieści 
|
|
|
|
|
|
 >>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<< >>>>>>>> www.fawa.pl <<<<<<<
|
|
|
|
anrd
|
 |
« Odpowiedz #6 : Marzec 29, 2008, 20:31:12 » |
|
Niestety większe nie wchodzi w rachubę-37 metrów kwadratowych mieszkania nie pozostawia wyboru, tylko takie wielkości wchodzą w grę. Mam wybór-albo kupić akwarium o powyższych litrażach albo trzymać w kuli, oddanie rybek to ostateczność i wolałabym nie  Szczęśliwa - ja mieszkam w mieszkaniu o pow. 34m2 i zmieściłem w nim 112-tkę  i jeszcze miejsce zostało. A mam zamiar kupić 200 litrów 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Misquamacus
|
 |
« Odpowiedz #7 : Marzec 29, 2008, 20:32:02 » |
|
ja w pokoju 3x4 zmieściłem 126, 30 i 20 więc .... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TURYSTA
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : Marzec 29, 2008, 20:32:25 » |
|
A Ty jak sie czujesz na 37 m pewnie Ci dobrze ale skrzydeł nie rozwiniesz . Tak samo się ma do rybek tylko że one liczą na naszą inteligencje a nie głupotę . Wniosek prosty jeśli sami się czujemy dobrze czyńmy to samo swoim podopiecznym . Koniec i kropka kto nie czytał ten trąba .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
szczesliwa
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #9 : Marzec 29, 2008, 20:41:28 » |
|
Jesteście fantastyczni-tak upchnąć  niestety telewizor malutki, na jego miejsce nie zmieści się nawet 72l, całe mieszkanie tak zaaranżowane-ogrom miejsca pochłaniają ksiazki i płyty,że nie ma możliwości wciśnięcia 112 l, jedyne miejsce gdzie mogę zmieścić akwarium jest ograniczone. Na 37 m czuję się komfortowo, tylko do rozpaczy doprowadza mnie niemożność trzymania zwierzątek i znajomi wiedząc o rozpaczy wręczli mi kulę-mieli dobre intencje tylko kompletny brak wiedzy.. Ja już się do rybek przywiązałam - uczuciowa jestem..nie wiem co mam robić..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Misquamacus
|
 |
« Odpowiedz #10 : Marzec 29, 2008, 20:43:09 » |
|
oddać welonki i w 72l założyć wielkogatunkowe śliczne akwarium 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
szczesliwa
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #11 : Marzec 29, 2008, 21:56:21 » |
|
Myślałam, myślałam i wymyślilam-gdybym oddała 1 welona to czy dla 1 72 l wystarczy? no nie mam serca pozbyć się Romana-jest bardzo interaktywną rybką:-) Wanda jest lękliwa, ale Roman to mój bohater i oddać go nie mam serca... jeżeli by wystarczyło-to które brać? jeżeli na 1 rybkę te 72 l mało-to faktycznie się poddam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Misquamacus
|
 |
« Odpowiedz #12 : Marzec 29, 2008, 21:58:26 » |
|
Welon to ryba towarzyska, nie może być sam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TURYSTA
Gość
|
 |
« Odpowiedz #13 : Marzec 29, 2008, 21:59:18 » |
|
Hmmm widzę że do Ciebie wiele przemawia więc oddaj i załóz sobie inne rybki które będą czuły sie też komfortowo ok ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
szczesliwa
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #14 : Marzec 30, 2008, 01:10:49 » |
|
serce boli..to nie jest tak,że obudziłam się rano i wymyśliłam sobie,że chcę akwarium.. ja zostałam uszczęśliwiona welonami nie mając nigdy styczności z akwarystyką ale strasznie się do nich przyzwyczaiłam a zwłaszcza do jednej..reaguje na mnie, nie boi się, skubie mi palec itp. zakup akwarium nie jest podyktowany posiadaniem ładnego ozdobnika z anonimowym obojętnym wsadem tylko chciałam stworzyć godziwe warunki dla TYCH rybek... oczywiście wszystkie argumenty do mnie trafiają, rozumiem wymagania itp. ale serce nie sługa  nic idę spać, może coś wymyślę..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|