Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: sumik i jego jedzenie  (Przeczytany 6083 razy)
kwiatuszek19
Nowy
*

« : Maj 31, 2004, 20:47:25 »

mam od 3 dni sumika rekiniego i w pierwszy dzien normalnie jadl a teraz nie chce:(:(nawet jak leci kolo niego pokarm co mam zrobic pomocy:(SadSad
Inka
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Maj 31, 2004, 20:53:47 »

może jest chory.... a moze zbyt dużo światła, czasami rybki muszą sie przyzwyczaić do nowego otoczenia....

Maciek
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Maj 31, 2004, 21:13:34 »

Cytat: kwiatuszek19
mam od 3 dni sumika rekiniego i w pierwszy dzien normalnie jadl a teraz nie chce:(:(nawet jak leci kolo niego pokarm co mam zrobic pomocy:(SadSad

moze podajesz mu nieodpowiedni pokarm dla tego gatunku :?:

Akwa 75l - ogólne.

Zamienię dziewczynę na duże akwarium ;-)
merritt
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 28, 2004, 20:35:27 »

nie jestem doświadczonym hodowcą, ale 0d 3 miesięcy mam dwa sumiki. (swoją drogą przejżałem już wiele stron i takiego gatunku nie znalazłem) podaję im taki pokarm opadający na dno. one go niby prawie nie jedzą, ale czasem, zwłaszcza kiedy już wyłączę światło coś tam sobie podjadają. normalnie zacząłbym się o to martwić, ale przez ten czas urosły z 3/4cm do 7/10, więc chyba mają się dobrze. może u Ciebie jest podobnie.

64l. 2 bocje wspaniałe, 3 molly's, parka gurami złotych, parka ramirez, parka prętników karłowatych, zbrojnik niebiestki, 3 sumiki szkliste, 5 otosków, dwie ampularie
Góral
Tomek
Global Moderator
Bywalec

Przyjaciel Wiosny

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 28, 2004, 21:05:46 »

znakomita większośc sumów żeruje noca.
ja swojego widywałem raz na kilka ... nocy Smiley

gg:1384140
Oggy
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 29, 2004, 14:29:40 »

Moze brakuje mu żywego pokarmu. Radziłbym ci spróbowac podac mu zywy pokarm a jak nie poskutkuje to obawiam sie ze moze byc rzeczywiscie chory. Choć jak sam kiedys zakupiłem te sumy to tez niejadły pare dni a pózniej zaczeły.

------BLINK 182------
 Dwoma Sowami AMERICAN PIE To Jest To !!!
Tomlsv
Super aktywny

« Odpowiedz #6 : Czerwiec 29, 2004, 15:07:30 »

Sumiki rekinie już mają to do siebie ze są trudne w kramieniu, trzeba im podać pokarm prosto do pyska a często i nawet wtedy go nie jedzą. U mnie po kilku tygodniach głód zmusił je do nauki pobierania pokarmu z dna ( w dzień bo w nocy nie karmiłem).

http://akwarium.cdi.pl/avataranim.html  avatary (zdjęcia/obrazki pod nick) na forum !
Jak komuś nie działa to dodać www do adresu.
mati's
Nowy
*

« Odpowiedz #7 : Czerwiec 30, 2004, 11:53:42 »

Napisz jakie masz akwa. Ja mialem za male i szybko zdechl. One rosna BARDZOOOOOO duże.
pzdr. mati's
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: