nati_snk
Zainteresowany

|
 |
« : Maj 28, 2004, 13:50:30 » |
|
Na urodzinki dostałam od znajomych akwarium kulę 11,5l (czy jakoś tak), 2 welonki i pompkę AquaEl APR-150 (chyba trochę za mocna :? )... Po tygodniu obydwie zdechły - ospa Postanowiłam, że zanim kupię następne to się doszkolę... Wiem, że większość akwarystów nie popiera takich zbiorników, ale ja nie będę kupować większego akwarium, bo właściwie nie wiem czy mi się to podoba - miałam je tylko tydzień. Więc chcę wiedzieć jaką pokrywę, grzałkę i filtr (co myślicie o dennym)powinnam kupić, czy ta pompka którą mam jest ok i jaki gatunek byłby najlepszy:?: wieklie thx za wszelie rady... TYLKO JESZCZE PROSZĘ NIE PISZCIE ŻE TO AKWA JEST ZA MAŁE, bo ja to wiem, TYLKO CO POWINNAM KUPIĆ :!: thx
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #1 : Maj 28, 2004, 14:01:08 » |
|
sztuczne rybki i roślinki :!: te akurat nic nie potrzebuja i mozna tyle upchac ile chcesz
kup chociaż małe akwa 25 l. i postaw w miejscu gdzie stoi kula i kup kilka rybek to wtedy ci pomożemy coś. Jak kula to nie.
|
|
|
|
|
|
Zawód : akwarysta... Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi... NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
|
|
|
Maciek
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #2 : Maj 28, 2004, 14:22:29 » |
|
TYLKO JESZCZE PROSZĘ NIE PISZCIE ŻE TO AKWA JEST ZA MAŁE hmm, zacznijmy od tego że to nie jest akwa :twisted: a tak serio, to naprawdę zrób tak jak pisze Raffy, za 20-30 litrowe akwa zaplacisz dokladnie tyle ile maja litrow.
|
|
|
|
|
|
Akwa 75l - ogólne.
Zamienię dziewczynę na duże akwarium ;-)
|
|
|
atusia
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #3 : Maj 28, 2004, 14:59:26 » |
|
Na Twoim miejscu kupiłabym do kuli dużo czekoladowych cukierków :mrgreen: Jak chcesz hodować rybki to musisz mieć akwarium. W tej kuli rybki będą się męczyć i chorować :evil:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tomlsv
|
 |
« Odpowiedz #4 : Maj 28, 2004, 15:30:14 » |
|
Z ryb to możesz tam rolmopsy wsadzić. Ostatecznie jak sie uprzesz na coś nieplastikowego i nie do jedzenia to wsadź tam niewymagająca roślinkę i bojownika, 11,5L to lepiej niż 200ml które ma w sklepie. Małą grzałeczke żeby nie marzł i przykryj czymś tą kulę żeby nie rpzeziembił labiryntu od zimnego powietrza. Filterek denny jest zlym rozwiazaneim, kup Aquaszut mini.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
michał
|
 |
« Odpowiedz #5 : Maj 28, 2004, 15:41:27 » |
|
Jak będziesz miała kule to łatwo się zniechęcić i pozatym roboty jest mnóstwo przy tak małym akwa zrób tak jak napisał raffy a kule przeznacz na kotnik :wink:
|
|
|
|
|
|
Błądzić to rzecz ludzka!?!
|
|
|
|
tomeek7
|
 |
« Odpowiedz #6 : Maj 28, 2004, 15:43:35 » |
|
zgadzam sie kup przynajmniej 30l akwa inaczej nie ma to sensu one tez chca zyc a w takich warunkach im sie nie uda
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #9 : Maj 28, 2004, 21:43:23 » |
|
kup to, to lepsze niż kula :twisted:
|
|
|
|
|
|
Zawód : akwarysta... Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi... NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
|
|
|
|
Tomlsv
|
 |
« Odpowiedz #10 : Maj 29, 2004, 11:40:37 » |
|
Cieszę się Nati z Twojego wyboru, ale welonków możesz tam włożyć nie wiecej niż 1 sztuke, inne rybki jak mieczyki, gupiki to możesz tam po stadku "włożyć"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Przem
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #11 : Maj 29, 2004, 12:07:26 » |
|
Hmmm.... To akwarium jest stosunkowo drogie, może lepiej byłoby kupić szklane akwarium, pokrywę, filtr, grzałkę oddzielnie... Zdaje mi się, że kosztowałoby to mniej....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
atusia
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #12 : Maj 29, 2004, 12:22:58 » |
|
Ceny zestawów akwariowych zawsze wychodzą drożej. Zestaw "Gdzie jest Nemo" też nie jest tani, ale akurat akcesoria do niego są dobrze dobrane. Bywają zestawy w sprzedaży, które po uruchomieniu okazują się do niczego ( niewydajny filtr, słaba grzałeczka itd...) i wtedy kolejny wydatek na sprzęt :?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tomeek7
|
 |
« Odpowiedz #13 : Maj 29, 2004, 13:35:04 » |
|
kup wszystko oddzielnie i nie koniecznie z tej firmy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #14 : Maj 29, 2004, 16:14:44 » |
|
Tom, mieczyki w 30 l ? hm
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|