Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: podpowiec "nowym"  (Przeczytany 4232 razy)
jog
Zainteresowany
**

« : Maj 22, 2004, 21:17:18 »

widze ze często poruszany jest temat wielkosci narybku który mozna juz wpuscic do "ogulniaka" wiec ja zaobserwowalem takie bajer ze nigdy nic mi nie chcialo sie uchowac mniejszego od 1cm a raz zrobilem tak  ze do woreczka wrzucielm oklo 100 gubikow z 0,5cm i w zamknietym worku wpuscilem ryby sie interesowaly nimi ale po 2 godzinach je wypuscilem i juz nic sobie nie robia albo radzej duze malym:D sprobojcie sami nie wiem czy wam sie to przyda ale moze komus tak
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #1 : Maj 23, 2004, 11:57:37 »

To jest faktycznie skuteczny sposób - przyzwyczajać rybki do siebie ale niestety nie zawsze skuteczny. Niektóre ryby np. skalary raczej chętnie skożystają z darmowej wyżerki i świeżego mięska.pozdr.

112,25
jog
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Maj 23, 2004, 19:04:35 »

ej wiecie co moze walcie tu takie jakies fajny porady co macie dla 'nowych" Cool
Tomlsv
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Maj 23, 2004, 19:59:22 »

Całe forum jest o poradach dla nowych, nawet jak coś jest dla "starych" to nowi powinni się temu przyjrzeć.

http://akwarium.cdi.pl/avataranim.html  avatary (zdjęcia/obrazki pod nick) na forum !
Jak komuś nie działa to dodać www do adresu.
merritt
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 28, 2004, 21:17:15 »

a co sądzicie o takich plastikowych kojcach i kotnikach do wieszania na ściance ogólnego akwarium. coś się tam uchowa czy nie bardzo?

i jeszcze jedno pytanie. jak sądzicie, po 5 brzuchu centymetrowej gubiczycy powinno być widać, że będą małe prawda? wszędzie czytam, że patrzy się po plamce, ale plamka raz jest mała i czarna a częściej większa i czarno czerwona ale wielkość brzucha się nie zmienia.

64l. 2 bocje wspaniałe, 3 molly's, parka gurami złotych, parka ramirez, parka prętników karłowatych, zbrojnik niebiestki, 3 sumiki szkliste, 5 otosków, dwie ampularie
Hammer
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 29, 2004, 07:21:53 »

te plastikowe kojce są bardzo fajne jak ktoś nie ma np, drugiego akwa na kotnik, sam tego dość długo uzywałem! A co do gupiczki to się nie przejmuj i tak urodzi, to jest prokreacyjny terminator!
Przem
Stały użytkownik

« Odpowiedz #6 : Czerwiec 29, 2004, 16:12:27 »

Stosuje kojec i jest on świetny! Trzeba tylko uważać podczas prac w akwarium by nie dostała się tam żadna większa ryba. Ja sam w taki właśnie sposób straciłem mój pierwszy miot...
krzyżak86
Nowy
*

« Odpowiedz #7 : Lipiec 02, 2004, 11:06:12 »

Tak pamiętam. Poszedłem kiedyś na śniadanie, wracam a w kojcu ani jednego małego gupika tylko duza samiczka. Wskoczyła do środka(sam nie wiem jak) i wcieła całe 10 miesięcznych gupiczków  :evil:
Dorota_
Nowy
*

« Odpowiedz #8 : Lipiec 02, 2004, 20:16:33 »

Ile kosztuje taki kojec?
jog
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #9 : Lipiec 03, 2004, 16:03:28 »

tak z 10-15 zeta:D ale nie kopoj takiego zielonego przypadkiem bo to takie gowno ze teb maly!!
Oggy
Stały użytkownik

« Odpowiedz #10 : Lipiec 04, 2004, 11:07:53 »

O tak na skalary to raczej nawet z takim sposobem nie bedzie rady ale na inną obsadę akwarium ten sposób jest bardzo skuteczny Smiley

------BLINK 182------
 Dwoma Sowami AMERICAN PIE To Jest To !!!
Katinas
Nowy
*

« Odpowiedz #11 : Lipiec 06, 2004, 09:49:04 »

Kto mi powie jakie akwarium wystarczy bojownikowi  , samiczce??(bio ja mam bardzo małe dostałam Biżu w bardzo małym akwarium w kształcie kuli)

Tylko jedna z Moich Miłości jest Prawdziwa !
Miłośc do Biżu ^_^.
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #12 : Lipiec 06, 2004, 12:14:04 »

wiesz im większe tym lepsze Wink ale bojownika moża trzymać już w akwariach około 10l
i NIE W KULI BO TO SADYZM I TO ZABIJA TE PIĘKNE RYBKI
NAjfajniej jest mieć bojka w akwa25l (jednego samca!) (2-3 samicemax) nie razem bo w takim małym akwa przystąpią do tarła i samiec zabije samice. Dlatego najpierw akwa około 15-25 l  temp około 26* akwa koniecznie przykryte choćby szkłem. Od tego można zacząć hodowle tej ryby. Pozdr.

112,25
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #13 : Lipiec 06, 2004, 14:44:36 »

26 troche za mało, znałem takiego bojownika co zmarł po takiej temperaturze. Wieć 28C najlepiej. Dla jednego bojownika starczy akwa 8-10l, a oto przykładowe moje akwarium 8 l. - http://upload.miau.pl/12011.bmp

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: