Wojtas
Nowy

|
 |
« : Maj 21, 2004, 00:18:05 » |
|
Przywiozłem z zagranicy kilkanaście gatunków dzikich form żyworódek. Kilka gatunków zdobyłem też w Polsce. Oto stan mej hodowli na dzisiaj:
Allotoca catarinae Ameca splendens Girardinus metallicus Heterandria formosa Illyodon whitei Jenynsia lineata Limia melanogaster Limia nigrofasciata Limia perugiae Neoheterandria elegans Phallichthys qudripunctatus Phalloceros gaudimaculatus reticulatus Poecilia reticulata - dzika forma z Wenezueli Poecilia sp. "Endleri" Xiphophorus evelynae Xiphophorus montezumae Xiphophorus nezahualcoyotl Xiphophorus pygmaeus Xiphophorus xipidum
Szukam kontaktu z pasjonatami dzikich żyworódek!
|
|
|
|
|
|
Wojtas
|
|
|
|
michał
|
 |
« Odpowiedz #1 : Maj 21, 2004, 07:44:08 » |
|
Czy z niemiec je przywiozłeś
|
|
|
|
|
|
Błądzić to rzecz ludzka!?!
|
|
|
Wojtas
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #2 : Maj 21, 2004, 08:44:49 » |
|
Czy z niemiec je przywiozłeś Nie. Więszość jest potomstwem ryb z odłowu.
|
|
|
|
|
|
Wojtas
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #3 : Maj 21, 2004, 08:46:31 » |
|
Czy są na sprzedaż ? bo chyba uśmiechne się do ciebie:)
|
|
|
|
|
|
Zawód : akwarysta... Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi... NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
|
|
|
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...
|
 |
« Odpowiedz #4 : Maj 21, 2004, 10:10:34 » |
|
Jestem bardzo zainteresowany tymi rybkami (zwłaszcza limia i p.reticulata forma dzika!!!)podaj w jakich masz je ilościach i i czy jesteś zainteresowany jakąś wymianą lub sprzedażą  (nie mam narazie nic "dzikiego") ... To są gatunki które raczej bardzo trudno zdobyć na naszym rynku. Chętnie bym umieścił w swoim akwa jakieś z tych rzadszych rybek! Pozdrawam, czekam na odp.
|
|
|
|
|
|
112,25
|
|
|
Wojtas
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #5 : Maj 21, 2004, 10:16:26 » |
|
Jestem bardzo zainteresowany tymi rybkami (zwłaszcza limia i p.reticulata forma dzika!!!) Która Limia? Mam 3 gatunki. Z tego największą młodzież mam z gatunku L. Perugiae, nast. L. nigrofasciata, L. melanogaster mają dopiero kilka dni. Natomiast P. reticulata to dopiero narybek, więc trzeba będzie poczekać, aż dorosną i dochowam się przychówku. Ja natomiast jestem zainteresowany nawiązaniem bliższej współpracy z zapaleńcami, którzy lubią dzikie żyworódki. Istnieje potrzeba stworzenia/integracji środowiska zainteresowanego hodowlą tych ryb. Pracuję obecnie nad stronami internetowymi poświęconymi dzikim żyworódkom, i też przydaliby się współpracownicy. W sprawie szczegółów pisz na maila.
|
|
|
|
|
|
Wojtas
|
|
|
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...
|
 |
« Odpowiedz #6 : Maj 21, 2004, 10:21:15 » |
|
Interesują mnie L. melanogaster. Chętnie zajął bym się hodowlą takich żyworódek mam cop rawda mało miejsca dlatego wolał bym jeden góra dwa gatunki  Daletgo : melanogaster i p. reticulata z wenezueli mnie interesują. Gotów jestem poczekać na maila napewno sie odezwę ! Pozdr.
|
|
|
|
|
|
112,25
|
|
|
Wojtas
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #7 : Maj 21, 2004, 11:25:49 » |
|
Czy są na sprzedaż ? bo chyba uśmiechne się do ciebie:) Na razie nie. Ale pisz na maila, to pogadamy.
|
|
|
|
|
|
Wojtas
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #8 : Maj 21, 2004, 11:27:43 » |
|
na maila nie mogę, niestety 
|
|
|
|
|
|
Zawód : akwarysta... Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi... NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
|
|
|
Wojtas
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #9 : Maj 21, 2004, 11:39:11 » |
|
na maila nie mogę, niestety :( To jak się mamy kontaktować? Na forum nie będziemy tłuc szczegółów, które nikogo nie interesują. W każdym razie w tej chwili mam z większości gatunków (prócz Girardinus metallicus, Limia perugiae i Limia nigrofasciata) ilości tylko dla siebie do rozwinięcia hodowli, często dopiero młodociane egzemplarze. A ponieważ najczęściej są to gatunki stadne, trzymanie jednej czy dwóch par mija się z celem.
|
|
|
|
|
|
Wojtas
|
|
|
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...
|
 |
« Odpowiedz #10 : Maj 21, 2004, 11:45:14 » |
|
Myslę w takim razie że do października można spokojnie czekać z założeniem akwa specjalenego dla takich rybek. Wcześniej chyba nie powiększysz hodowli, wtedy też będę mógł odpalić nowy zbiornik specjalnie dla dwóch gatunków dzikich żyworódek zakładając że to ma być stadko a nie tylko 2 pary  bo to się mija z celem. Jakie gatunki mnie interesują już pisałem. Na więcej informacji czekam na maila Pozdr.
|
|
|
|
|
|
112,25
|
|
|
|
|
|
Tomlsv
|
 |
« Odpowiedz #12 : Lipiec 02, 2004, 08:48:30 » |
|
Wojtas, z całym szacunkiem ale trzymaj się 1-2 wątków.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wojtas
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #13 : Lipiec 02, 2004, 14:39:55 » |
|
Właśnie dlatego dałem odsyłacz, aby to uporządkować. Natomiast - z całym szacunkiem - Twój post wygląda bardziej na reklamę, niż na wypowiedź na Forum.
|
|
|
|
|
|
Wojtas
|
|
|
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...
|
 |
« Odpowiedz #14 : Lipiec 02, 2004, 15:03:51 » |
|
Ech może to jest i reklama ale dla naszych użytkowników i naszego serwisu więc nie widzę powodów do jakiś spięć  wg. mnie jest już porządek  te rybkiżyworodne są godne uwagi wiec przypadkowy dodatkowy post im nie zaszkodzi Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
112,25
|
|
|
|