damianio
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #675 : Luty 29, 2008, 20:16:45 » |
|
Witam. Jest maly problrm z bimbrownia. Mianowicie po zalozeniu dyfuzora jakby nie bylo cisnienia i nie ida babelki. Na samym wezyku smiga bez problemu z tym ze wezyk musi byc skierowany do dolu a jak jest do gory to tez nie idzie. Zalaczem fotke akwa z bimbrownia... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kristo76d
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #676 : Luty 29, 2008, 20:19:17 » |
|
pewno masz nieszczelną instalacje:  posprawdzaj dobrze czy nie uchodzi gdzies pod sylikonem:>
|
|
|
|
|
|
|
|
|
damianio
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #677 : Luty 29, 2008, 20:39:01 » |
|
wlasnie o to biega ze sprawdzalem tzn. wkladalem butelki pod wode i dmuchalem w wezyki i nie uchodzilo nic
|
|
|
|
|
|
|
|
|
M@teusz
Zainteresowany

nieobliczalne piękno
|
 |
« Odpowiedz #678 : Marzec 01, 2008, 19:51:00 » |
|
A czy odpowiednio zmniejszone "1410" tak by wyszło 450ml całości można stosować w 25l wody bez uszczerbku na zdrowiu stworzeń zamieszkałych baniak? Bez działającego napowietrzania, a wężyk z CO2 podłączony do filtra by rozpraszał je po całym akwarium. Tak po za tym, to to naprawdę działa  i mi się to podoba. Niesamowita asymilacja CO2 przez roślinki,.,,,, tyle bąbelków na listkach moich roślin to jeszcze nie widziałem  )))
|
|
|
|
|
|
"...Ach, kiedy znowu ruszą dla mnie dni? Noce i dni! I pory roku krążyć zaczną znów Jak obieg krwi: Lato, jesień, zima wiosna - Do Boliwii droga prosta! Wiosna, lato, jesień, zima - Nic mi się nie przypomina!..."
|
|
|
sticz11
Klub malawi - Klubowicz
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #679 : Marzec 01, 2008, 19:58:31 » |
|
No to wszyscy się cieszą a stwórca najbardziej  A ja mam takie pytanie : Czy oprócz zaworka zwrotnego i oczywiście całej reszty osprzętu coś mątujecie ?? np. zawór regulacyjny
|
|
|
|
|
|
 Malawi 112 l. 8 x Labidochromis Cearuleus 2 x Ancistrus multispinis Marzenia: Malawi conajmniej około 300 l.
|
|
|
|
anrd
|
 |
« Odpowiedz #680 : Marzec 01, 2008, 20:01:54 » |
|
Warto zamontować coś czym można by regulować ilość podawanego do akwa CO2, jakiś zacisk na wężyku, czy coś w tym rodzaju. Osobiście stosuję zacisk na wężyku, inni używają takiego jaki stosuje się do kroplówek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sticz11
Klub malawi - Klubowicz
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #681 : Marzec 01, 2008, 20:08:55 » |
|
aha a gdzie to trzymać na wężyku pomiedzy butelkami czy na tym bezpośrednio ktróry idze do akwa ... ??
|
|
|
|
|
|
 Malawi 112 l. 8 x Labidochromis Cearuleus 2 x Ancistrus multispinis Marzenia: Malawi conajmniej około 300 l.
|
|
|
|
anrd
|
 |
« Odpowiedz #682 : Marzec 01, 2008, 20:18:05 » |
|
Oczywiście na tym, który idzie do zbiornika.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sticz11
Klub malawi - Klubowicz
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #683 : Marzec 01, 2008, 20:26:07 » |
|
to dobrze bo tak właśnie myślałem że przekombinuje i będzie bum ... jak dobrze że tapeta i tak ma iść do wyrzucenia ale na szczęście jeszcze nie zrobiłem ... bawię się z szczelnością ... utrapienie moje
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tryton
Nowy

I H A
|
 |
« Odpowiedz #684 : Marzec 06, 2008, 15:40:03 » |
|
Tak po za tym, to to naprawdę działa  i mi się to podoba. Niesamowita asymilacja CO2 przez roślinki,.,,,, tyle bąbelków na listkach moich roślin to jeszcze nie widziałem  ))) drożdże to nie roślinki tylko grzyby. po co byś podawał roślinom w akwarium co2 jeśli one by go wytwarzały??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AdiXXL
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #685 : Marzec 10, 2008, 09:55:31 » |
|
Witam.
Mam akwarium 90l, wymiary nietypowe:
- 75cm długości, - 43cm szerokości, - 28cm wysokości.
Czy butelka z zacierem o pojemności 2l wystarczy, a ta z wodą 1l? Czy dyfuzorem może być kamyczek od brzęczka? Czy polecalibyście coś innego? Jeśli pojemności butelek są złe to jakie powinny być w moim przypadku??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sticz11
Klub malawi - Klubowicz
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #686 : Marzec 10, 2008, 18:58:05 » |
|
o pojemność nie wiem ale nie polecany jest kamień. lepiej sobie coś zmątuj np. ze strzykawki i dzwona albo sam dzwon czy kostka lipowa
|
|
|
|
|
|
|
|
|
damianio
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #687 : Marzec 10, 2008, 20:05:42 » |
|
butelki ok kamyczek moze byc, aczkolwiek dyfuzor ze strzykawki i lipy bedzie duzo lepsiejszy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AdiXXL
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #688 : Marzec 11, 2008, 06:37:29 » |
|
Strzykawki i lipy? OK, strzykawke da się załatwić, ale lipę? A jakbym kupił kostkę lipową?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sticz11
Klub malawi - Klubowicz
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #689 : Marzec 11, 2008, 15:55:20 » |
|
też będzie ok. Codzi o to że do strzykawki od strony igły podłączasz wężyk a z drugiej strony wstawiasz np. gałąź lipową (czywiście tylko jej kawałek) ja do tego dodałem jeszcze taki dzwon tzn jak jest srzykawka to malutkie bąbeli z niej lecą do dzwona w którym się rozpuszczają. A dzwon to np. jakiś pojemniczek z jenaj strony otwart a z drugiej strony jakaś rajstopa czy co tam chcesz. Ja osobiście mam gazę z takimi malutkimi oczkami i to zdaje egzamin ... Nie masz w pobliżu drzew lipowych ??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|