|
Seboos
|
 |
« Odpowiedz #15 : Styczeń 29, 2008, 14:58:38 » |
|
Trudno ze zdjęc coś wywnioskować ale na zbrojniki niebieskie to mi nie wygląda ... Poza tym nie sądzę żeby ten "większy" na szybie miał "tylko" 10 cm ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bullet
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #16 : Styczeń 29, 2008, 19:50:10 » |
|
Trudno ze zdjęc coś wywnioskować ale na zbrojniki niebieskie to mi nie wygląda ... Poza tym nie sądzę żeby ten "większy" na szybie miał "tylko" 10 cm ...
Skoro to nie jest zbrojnik, to co to jest?? może glonojad syjamski?? Ten większy naprawde ma ok. 10 cm, foto przekłamuje. Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ala
|
 |
« Odpowiedz #17 : Styczeń 29, 2008, 19:59:21 » |
|
mi się wydaje że oba zbrojniki to plecostomusy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bullet
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #18 : Styczeń 29, 2008, 20:36:14 » |
|
A jest ktoś w stanie rozróżnić płeć? W ogóle czy da się ją rozróżnić? Obserwowałem je i mają taką samą budowe( duży i mały), chociaż co do mniejszego to jeszcze chyba za wcześnie żeby cokolwiek stwierdzić. Na foto chyba tego nie widać, ale oba mają coś w rodzaju kolca, wyrostka, przed płetwą ogonową. I oba cholernie szybko rosną  Dzięki za odp. 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 29, 2008, 20:38:42 wysłane przez bullet »
|
|
|
|
|
bullet
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #19 : Styczeń 29, 2008, 20:37:01 » |
|
Sorka coś mi sie pomieszało
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Misquamacus
|
 |
« Odpowiedz #20 : Styczeń 29, 2008, 20:40:08 » |
|
nie u pleco nie da się rozróżnić płci, jak również ich w akwariach się nie rozmnaża ... a wogóle to one rosną do 40cm i są troche za duże do twojego akwarium, radzę wydać................
|
|
|
|
|
|
 >>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<< >>>>>>>> www.fawa.pl <<<<<<<
|
|
|
bullet
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #21 : Styczeń 29, 2008, 20:49:40 » |
|
Właśnie przeczytałem, że nawet do 60 cm.  Z wydaniem niestety nie ma opcji. Nie znam nikogo kto by miał odpowiedni baniak dla nich, a do sklepu nie ma najmniejszego sensu ich oddawać, bo padną, albo ktoś je kupi do jeszcze mniejszego baniak, lub co gorsza kuli  Swoją drogą propo kuli, to ostanio w zoologu widziałem ewenement, gość kupywał rybki i wiedział, że mieczyki potrafią zmienić płeć( np. gdy są dwie samice), ale nie wiedział już o tym, że parka mieczyków+ parka molinezj+parka gurami to fatalny pomysł na obsadę 5 litrowej kuli  poprostu żal.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
seba75
Gość
|
 |
« Odpowiedz #22 : Styczeń 30, 2008, 00:27:22 » |
|
Nie znam nikogo kto by miał odpowiedni baniak dla nich
Nie dlugo ja bede mial taki baniak  a co do gatunku to przydalo by sie poprosic Katke 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
krzysiek74
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #23 : Luty 01, 2008, 11:18:01 » |
|
Dojdzie też sporo roślin, ale muszę poczekać aż się nieco ociepli, bo głównym źródlem jest allegro a w takich warunkach jak są teraz rośliny dochodzą w niezbyt ciekawym stanie
Nie zgodzę się z Tobą w tej kwestii ostatnio brałem z allegro rośliny i przyszły w dobrej kondycji i szybko sie przyjęły w obu moich akwariach bez problemów zależy od kogo kupujesz.Co do akwarium podoba mi się tak 3 mać pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
akwarium 200 l : 10 x kirysek pstry 3 x kirysek panda 4 x bocja wspaniała 2 x czarna molinezja 3 x skalar 10 x neon innesa 3 x ślimak ampularia
|
|
|
|
seba75
Gość
|
 |
« Odpowiedz #24 : Luty 01, 2008, 12:09:34 » |
|
zależy od kogo kupujesz.
no wlasnie, jeden koles wysylal mi rosliny dobrze zabezpieczone a jedna nawet w wiaderku 9 L (konduktorsa) a ostatnio dostalem polamanego lotosa w worku.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bullet
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #25 : Luty 01, 2008, 12:12:42 » |
|
Tak wiem, że to jest też kwestia od kogo się kupuje. Ja rośliny kupuję od 3 osób, które są sprawdzone, paczki były dobrze zabiezpieczone, ale i tak połowa roślin była w takim sobie stanie  Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
seba75
Gość
|
 |
« Odpowiedz #26 : Luty 01, 2008, 12:16:35 » |
|
z tego co mi wiadomo "kasandra" wysyla rewelacyjne roslinki, chodz tam dopiero mam zamiar zrobic zakupy 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bullet
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #27 : Luty 01, 2008, 12:44:50 » |
|
Tak  a ponad to "ridian" "krasnal" i "sklep malawi" 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Reno
Bywalec

Powrót do młodości...
|
 |
« Odpowiedz #28 : Luty 01, 2008, 21:20:36 » |
|
Akwa fajne ...tak trzymac.  Co do roslin - też wszystkie zakupiłem przez allegro. Na krasnalu się naciąłem - co prawda wysłał to co chciałem ale niektóre roslinki były niemal mikroskipijne - odrazadzam zakupy. Natomiast Kasandre polecam na 100% - super kontakt i super roslinki. A niemal wszystkie swoje żabienice kupiłem u Agatha22 - też gorąco polecam.
|
|
|
|
|
|
Moje akwarium: 200L Dorzecze Amazonki Moje GG: 911966
|
|
|
krzysiek74
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #29 : Luty 01, 2008, 23:46:09 » |
|
Ja również polecam Kasandre bo to właśnie od niej kupowałem ostatnio roślinki i wszystko było ok polecam 100 %
|
|
|
|
|
|
akwarium 200 l : 10 x kirysek pstry 3 x kirysek panda 4 x bocja wspaniała 2 x czarna molinezja 3 x skalar 10 x neon innesa 3 x ślimak ampularia
|
|
|
|